2012.12.19. 17:42

Találkozás a legfiatalabb felnőtt nővel

FlagUSA.jpegHarmincötödik vendégem Raelina Krikston Denverből, az Egyesült Államokból érkezett hozzám. Nagyon kedves requestet írt nekem, mivel kiírtam a profilomra, hogy preferálom a 25 feletti vendégeket. A lány csak 21 éves, de megemlítette, hogy ő komolyabb lány, mint a vele egykorúak. 2010 óta tagja a CS-nek, egy pozitív refije van. 

I know you expressed hesitation about hosting someone that is younger, but I can assure you even though I'm 21 I can keep up.

Korábban volt néhány kellemetlen élményem 21 éves surferekkel, ezután döntöttem úgy, hogy jobb ha nagyon fiatalokat inkább nem hostolok. Raelina 3 napra érkezett Magyarországra. Két napot Szegeden töltött egy német barátjánál, és egy estét, valamint egy majdnem teljes napot pedig velem Budapesten. Egy éve Párizsban él és gyerekekre vigyáz egy családnál. Két éves szünetet tart az egyetemi tanulmányaiban, amit az University of Denver magánegyetemen végez graphic design szakon. Második meglepetésem abból fakadt, hogy eddig 6 amerikait fogadtam és ebből 3 Denverből érkezett. A CS nagyon népszerű lehet abban a városban. 

Tegnap délután találkoztunk a Batthyányi téren, hazavittük a cuccát, majd elmentünk együtt a pingpong edzésemre, mivel kíváncsi volt hogy néz ki egy ilyen edzés a valóságban. Mondtam neki, hogy nem vagyok egy profi játékos, nem hiszem, hogy fantasztikus élményt fog nyújtani neki a játékom. Raelina egyfolytában videókat készített az edzésemről. Utána elmentünk az egyik kedvenc török éttermembe padlizsánkrémet enni pitával, majd ittunk egy lattét a Kálvin téri CCC-ben, majd végre megérkeztünk a keddi CS meetingre.

Beszélgettünk három CS taggal, az egyik kb. ötvenes pasi Edinburgh-ból jött, egyből le is csaptam rá, hogy tud e hostolni engem és a barátomat, de mondta, hogy már 7 vendége lesz a két ünnep között. Elpanaszoltam neki a bánatomat, hogy eddig 10 requestet küldtem ki, és 8 decline válaszom van a 2 pending mellett. Senki se akar hostolni minket, pedig mindkettőnk adatlapja tele sok pozitív referenciával. És ez nagyon rosszul esik azok után, hogy ketten már több, mint 100 vendéget fogadtunk, de minket nem akar senki se. Miért nem kapjuk vissza, amit beletettünk a CouchSurfing rendszerbe? A skót fickó elmondta, hogy ennek csupán csak az az oka, hogy az augusztusi fesztivál alatt és a decemberi két ünnep között MINDENKI Edinburgh-ba akar menni. Rossz az időzítésem. A fickó egyébként nagyon kedves kis meleg pasi volt, viszont volt vele egy 16 év körüli magyar kisfiú, ő lehet a budapesti (sütije) szórakozása. Szegényke csak kínosan mosolygott végig a beszélgetésünk alatt. Engem kissé visszariasztott a köztük lévő korkülönbség. A vendégemmel később átsétáltunk a Szimpla kertbe és ott maradtunk éjjel 03.00-ig. 

Photo1 (2)_1.jpgRealina nagyon értékes, vicces és rendkívül okos lány. 18 évesen otthagyta a családját és beköltözött az egyetemi kollégiumba és teljesen önfenntartóvá változtatta az életét. Az első évben még ki kellett fizetnie az 50 000 dolláros tandíjat, amire diákhitelt vett fel és a tanulmányai kezdésével egyben munkát is vállalt. A második évben kapott egy erős ösztöndíjat, ma már csak 5 000 dollár tandíjat kell fizetnie. Párizsban van saját szobája a családnál ahol dolgozik, de emellett nagyon jó fizetést is kap, nem csak zsebpénzt. Raelina tökéletesen beszél franciául, emellett tud picit németül és spanyolul is. A gyerekekkel, akikre vigyáz is franciául kommunikál, ez volt a főnöke (édesapa) kérése, hiszen a kicsik magániskolába járnak, ahol tökéletes az angol nyelv oktatás.  

Raelina jelenleg 21 éves, viszont az elmúlt 3 évben minden centet amit költött önmaga keresett meg. Nagyon gyorsan kellett felnőnie, ami társult egy komoly, érett és intelligens gondolkodással és életvezetéssel. Nem tud mit kezdeni a hasonló korú kortársaival, akiknek a szülei finanszírozzák az életüket és akiknek teljesen más problémái vannak, mint neki. Keresi az idősebb fiatalok társaságát, valószínű az se véletlen, hogy pont nálam akart lakni. A Szimplában és a kávézóban is meghívtam egy-egy italra, amit nagyon kedvesen elfogadott, de egyből vissza hívott. Nem tartotta természetesnek, hogy más gondoskodjon róla. Sokban magamra emlékeztet, én is 18 éves korom óta vagyok önellátó, viszont én csak 21 éves koromban költöztem el a családomtól. A különbség az, hogy nekem remek kapcsolatom van a családommal.   

Elmesélte, hogy a szülei elváltak mikor 3 éves volt, mivel az édesanyja beleszeretett egy másik férfiba és elhagyta az édesapját és elköltöztek egy másik államba. Raelina legközelebb akkor látta újra az apját, mikor 18 éves lett és önmaga dönthetett az életéről, hogy kivel mikor találkozik. Az anyja később még kétszer ment férjhez, és nem igazán törődött a lányával. Raelina gyakorlatilag egyedül nőtt fel, így az első adandó alkalommal fizikálisan is megvalósította az önálló életet. A születésnapján bejelentette, hogy elköltözik és soha többet nem fog visszajönni. Ezt azóta be is tartja, néha beszél az anyjával telefonon, de semmi több. 

17031289_l_ea5eec8ece107510bb9b73dd52371fb8.jpg

Két hetes európai túrát szervezett le magának 7 városban. A munka mellett van egy saját utazási-helymeghatározós-helybemutatós digitális projektje, amit még nem valósított meg, de már blogol róla. Reggelig beszélgettünk a projektjéről, az amerikaiakról, az európaikról, a szerelemről, a párkapcsolatokról, a reinkarnációról, a különböző vallásokról, a munkánkról. Nagyon-nagyon hasonló gondolkodásunk van az élet alapvető kérdéseiről. Egy pillanatig sem éreztem a korkülönbséget, vagy akár csak azt, hogy tapasztaltabb, esetleg okosabb lennék nála. Elmesélte néhány párkapcsolati történetét, ami nemrég esett meg vele, talán itt volt az egyetlen pont, ahol rögtön az elején tudtam a "választ", de ez tényleg csak a 15 év "foromnak" köszönhető.  

Másnap reggel próbált nekem reggelit készíteni, de nem voltak meg a megfelelő alapanyagok hozzá. Bejöttünk a városba, bedobtuk a Nyugati pályaudvar csomagmegőrzőjébe a cuccát. Elsétáltunk a Szent István Bazilikába, megnéztük a Szent Jobbot, ittunk egy kávét a CCC-ben, majd ettünk egy sült krumplit a Szent István téren. Itt vettük észre, hogy 40 perce maradt elérni a párizsi buszt, ami a Népligetből indul. Rohantunk a Nyugatiba felkapni a hátizsákját, szaladtunk a buszpályaudvarra, majd megöleltük egymást búcsúzóul. Megígérte, hogy visszajön tavasszal és megnézi valóban Budapestet. Egy nap nem volt erre elég. Őszintén remélem, hogy tényleg találkozunk még, mert azt hiszem megismertem egy új barátot. 

A bejegyzés trackback címe:

https://couchsurfing.blog.hu/api/trackback/id/tr604973371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spotter12 (törölt) 2012.12.20. 10:25:22

20-21 évesen már simán lehet valaki érett, sőt, a 18 évesek sem mind éretlenek. Ugyanakkor 30 évesen is lehet valaki egy lébecoló, helyét kereső senki...

A magyar fiatalok tanulhatnának ettől az amerikai lánytól, nem sírja össze a blogokat, nem foglal hidat mert diákhitelt kell felvennie, nem is kis összeget.
Ja és annak ellenére, hogy amerikai, beszél idegen nyelveket, ami ott azért tapasztalatom szerint nem annyira jellemző.
Elég nagy szégyen a magyar fiatalokra nézve, hogy ők még angolul sem beszélnek normálisan. Lehet példát venni.
Azért hozzá kell tenni, hogy az USA-ban a válság ellenére lehet munkát találni, diákként sem csak szopó munkák várnak és jól lehet keresni egyes szektorokban, tehát megéri a drága idődet tanulás mellett munkára "pazarolni".
Sajnos a munka+tanulás+hitel kombó azért nem olyan fényes az USA-ban sem. Hatalmas a drop out-ok aránya. Motiváció hiánya, anyagi gondok, sok az olyan, aki amikor elkezdi az egyetemet, még azt se tudja, milyen major-rel fog végezni, de már fizeti a tandíjat, hitelt vesz fel.
És még valami, ez a germán tejfeles lángos arcú típus annyira nem jött be nekem az USA-ban, valami fertelmesen csúnya, nem hiába, a sok német gén megteszi a hatását.

A skót pasi meg aranyos, legalább jól érzi magát, tele van ilyenekkel az összes fejlődő ország :) Olcsón behabzsolnak kíváncsi kisfiúkból, én Cambodiában láttam ilyeneket... otthon az USA-ban tanárként dolgozott egy srác, de nem kockáztatta volna az állását ilyen kalandokért, viszont ott Ázsiában élhetett a vágyainak és minden este más 6-16 éves fiút vagy lányt vitt ágyba. Ezt el kell fogadni, nem szabad ezen kiakadni, normális dolog.

Azt nem értem, ha nem tetszel az edinburgh-i hostoknak, akkor miért erőlteted. (Illetve miért nem mész hotelbe, ha Edinburgh-t látni akarod, akkor szerintem megéri pár napra.) Te sem fogadsz bárkit, válogatsz gondolom valami alapján. A couchsurfing az nem olyan, hogy beleteszel ennyit és cserébe kiad a rendszer ugyanannyit. Az jár jól a couchsufringben, aki többet tud surferkedni, mint hostolni. Kis hostolás, sok surf-ölés. Számomra a közlegelők tragédiájára hasonlít kicsit a helyzet.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2012.12.20. 10:45:22

@spotter12: Szia. Mikor megemlítette, hogy Edinborugh-ból jött, megkérdeztem mikor megy vissza, és mondta, hogy most hétvégén. Ekkor kérdeztem meg, h fogad e vendéget (engem) a két ünnep között. Elmondta, hogy 7 vendég fog nála lakni ezekben a napokban, teljesen full a lakása, de megadta a elérhetőségét, megpróbál majd segíteni.

Visszaolvastam a posztban ezt a részt, de nem találtam arra vonatkozó mondatot, ami arról szólt volna, h erőltettem, h fogadjon. Idekopiznád? Hátha csak figyelmetlenül olvasom a posztomat.

Styxx 2012.12.20. 10:47:47

Respect a csajnak, de ezt a tipikus amerikai tempót kár, hogy nem tudta levetkőzni:

"Két hetes európai túrát szervezett le magának 7 városban."

Szerintem ez ömlesztett kapkodás, összefolyik a mi bazilikánk egy másikkal, stb.

Az ötvenes skót pasi elég durva, hogy a 16 éves kissráccal kavar és nyilvánvalóan nem a belső értékekre helyezik a hangsúlyt, nem az azonos nem akaszt ki, ha történetesen 16 éves kiscsajjal "bulizna" hasonlóan elképesztene.
Az ilyen CS-bulikon nincs valami írott-íratlan elvárás, hogy azért ilyen brutál korkülönbségű, egyik fél kiskorú alkalmi párocskák azért nemá'?

spotter12 (törölt) 2012.12.20. 11:06:27

@Styxx: amit írsz, az végtelenül kirekesztő, remélem érzed
inkább olyan elvárás lehetne, hogy nyitottság alap
más nemi életével foglalkozni, azt leszólni gáz fejlett, liberális társadalmakban

@nikita:

"egyből le is csaptam rá, hogy tud e hostolni engem és a barátomat" - lecsaptál rá, ez magyarul elég konkrétan azt jelenti, amit tagadsz
felesleges, és nem légy kioktató, nem áll jól neked

ledo76 2012.12.20. 11:21:08

@spotter12: Nem ha a másik kiskorú. Tudom, hogy 14 éves kor fölött már lehet kölcsönös beleegyezéssel, de szerintem igen is dugjon 18 év felettivel főleg ha egynemű. A liberalizmus ne keveredjen már a mindent szabaddal. Vannak íratlan társadalmi normák is. Ezzel csak ártanak az ügynek, hogy itt valaha nyitott társadalomról beszéljünk.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2012.12.20. 11:28:17

@spotter12: szia, úgy látom még mindig rosszul fogalmazok. Megpróbálom újra. Írtad, hogy ha nem tetszek az edinborough-i srácnak, akkor miért erőltetem, hogy hostoljon. Megtennéd, hogy elmagyarázod nekem, hogy a lecsaptam rá és megkérdeztem, hogy hostolna e? Hogyan kapcsolódik össze azzal, hogy erőltettem, h fogadjon? Tényleg próbálok összefüggést keresni a kettő között, de nem sikerül. Kérlek segíts megtalálni.

Styxx 2012.12.20. 11:28:24

@spotter12: @ledo76:
Nem érzem magam vaskalaposnak (persze nyilván minden vaskalapos így kezdi:-)) de szerintem egy 16 éves és egy 50 éves érdeken alapuló szexuális kapcsolata nem magától értetődően okés. Moziba is bemehetek tisztára mosott, mégis maradandóan festékfoltos melós kezeslábasba, csak nem illik. Ha meg mindez egy zártkörű, klubrendszerű vetítésen történik, akkor pláne belefér, ha szólnak, hogy: így ne gyere be.
Nem tiltani akarom, hanem a tűrt kategóriában tartani (aczélosan:-))

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2012.12.20. 11:29:16

@Styxx: igen, egyetértek, homo-se hetero kapcsolatnál is visszataszító. Egyébként simán lehet, h a srác volt már 18 éves is, csak 16-nak néz ki.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2012.12.20. 11:32:06

@Styxx: nem szólhatunk ilyesmiért. Együtt voltak, és ez érezhető is volt, de nem nyúltak egymáshoz. Egyébként se tartottam felettük gyertyát, simán lehet, h akár semmi nincs közöttük, esetleg majd lesz..

Styxx 2012.12.20. 11:33:02

@nikita:
Ha valaki nem akarja, hogy meggyőzzék a tényekről, az nem lesz könnyű menet, de hajrá:-)
Viszont tartok attól, hogy bármennyiire is nemes cselekedet a mennyiségi, egyben minőségi hostolásod, mindez nem tűnik annak a műfejnek, ahol tutira visszakapod a befeccolt energiát. Nekem van spanom aki szintén sokat hostol (persze csek viszonylag, nem annyit, mint te) és alig utazik másokhoz, de ő úgy van vele, hogy részéről belefér az az élmény, amit a vendégeitől kap.
De ne értsd, félre, én jól olvastam, az edinboroughi csókára nem tukmáltad magad, csak egy insajder véleménye érdekelt.

Konyvtaroslany 2012.12.20. 11:33:14

@spotter12: Biztos van, aki nem rúgná ki az ágyából a szőke amcsi lányt, főleg ilyen ínséges időkben, akármennyire lángosképű.

Amúgy szerintem rohadtul nem normális dolog, hogy a gazdag nyugati a szegény távol-keleti országba megy és ott nyugodtan abúzál fiatalokat, csak mert a helyi jogrendszer még nem szankcionálja és nyugodtan kihasználják ezt.

@nikita: Egyszer gyere le a Marczibányi térre, a női asztalitenisz-válogatott egyik edzésére, a vendégem vagy.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.12.20. 11:35:10

Vagy a CS nagyon népszerű Denverben vagy Budapest.
Ebben lehet szerepe a népes magyar közösségnek (Denveri Magyar Óvoda és Iskola, Coloradói Magyar Klub, stb.)

pocaklakó minimanó 2012.12.20. 11:40:09

-off-
A beírást és a hozzászólásokat olvasgatva úgy éreztem magam, mintha egy multinacionális cég irodájában lennék, ahol a szorgos és igyekvő alkalmazottak minél több külföldi szó mondandójukba történő belepakolásával kívánják felhívni magukra a figyelmet.
-on-

Amúgy mióta menő ez a "couchsurfing?"

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.12.20. 11:40:28

@spotter12: Azt ugye figyelted, hogy a 2. évben gyakorlatilag 45 ezer dolláros (kb 10 millió forint) ösztöndíjat kapott? Itt se sírna senki, ha lenne bármilyen ösztöndíj a költségtérítéses hallgatóknak.

ledo76 2012.12.20. 11:42:08

@Styxx: Egyetértek a mozis hasonlattal.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2012.12.20. 11:45:34

@Styxx: persze, abszolult élvezem a hostolást is. Elég lett volna max 6-8 vendéget fogadni és lenne már elég refim, h ha szállás kell, de a referencia nem léte legyen a gond. Inkább csak csalódott voltam, látva a sok visszautasítást. Egyébként az egyik edinburgh-i srác meggondolta magát és még is fogad :-)

ja és örülök, h van aki (te) azt értette meg a posztomból, amit mondani akartam :-)

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2012.12.20. 11:47:10

@Konyvtaroslany: öööööö! Odajárok pingpongozni! Minden kedden 18.00-kor Horváth Lacihoz! :-)))

papillonblanche 2012.12.20. 11:55:22

@spotter12:
"otthon az USA-ban tanárként dolgozott egy srác, de nem kockáztatta volna az állását ilyen kalandokért, viszont ott Ázsiában élhetett a vágyainak és minden este más 6-16 éves fiút vagy lányt vitt ágyba. Ezt el kell fogadni, nem szabad ezen kiakadni, normális dolog."

Mármint a 6 éves kisfiú szempontjából?
És hogy tele van ilyen "skót bácsikkal" az összes fejlődő ország? Ó, hát ez irtó cuki dolog! Nagy huncutok ezek, ők aztán tudják, hogy kell élni!

Styxx 2012.12.20. 12:00:34

@papillonblanche:
Nagyon bízom benne, hogy spotter csak provokált, épeszű ember ilyet nem gondolhat komolyan.
@nikita: szerintem egy ember kivételével mindenki jól értette:-)

vitalis06 2012.12.20. 12:10:51

@Távmunkás: igazából ugye ez nem effektíve ösztöndíj, nem ennyi pénzt kapott, hanem fizetnek helyette (elengedtek neki) ennyi tandíjat. Ezt itthon is el lehet érni, kiváló tanulmányi eredménnyel átkerülhetsz a költségtérítésesről a támogatottba.
Bár itthon nem is kérnek 55 ezer dollár tandíjat..

portugéza 2012.12.20. 12:12:54

@spotter12: "otthon az USA-ban tanárként dolgozott egy srác, de nem kockáztatta volna az állását ilyen kalandokért, viszont ott Ázsiában élhetett a vágyainak és minden este más 6-16 éves fiút vagy lányt vitt ágyba. Ezt el kell fogadni, nem szabad ezen kiakadni, normális dolog."

Figyuka.

Megkérlek valamire.

Tudod, vannak ezek a képmegosztó oldalak.

Na most, oda légy szíves tölts fel egy rólad készült fényképet.

A fotón az arcod látszódjon, éppen azután, hogy megtudtad: a 6 éves kislányodat elvitte szobára egy amcsi tanár, a 16 éves kisfiad pedig egy 50-es skóttal hetyeg.

Előre is köszi.

"Ezt el kell fogadni, nem szabad ezen kiakadni, normális dolog."

P.S. ha a liberalizmus egyenlő a pedofília tolerálásával, akkor örülök, hogy konzervatív vagyok.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.12.20. 12:20:57

@vitalis06: A kisebb költségtérítés vagy tandíjmentesség az USA-ban ugyanaz a diák szemszögéből, mint az államilag finanszírozott vagy részköltséges képzés Magyarországon.

Át lehet kerülni költségtérítéses képzésről államilag finanszírozottra, ha van olyan, aki kiesik az államilag finanszírozottról (a kreditek felénél kevesebbet szerezett meg) és az egyetem támogatja az átsorolást. Kicsit sok a ha...

Az USA-ban például a Harvard a hallgatók 70%-nak ad ösztöndíjat.

GiaMarie 2012.12.20. 12:21:15

Azért valahol szomorú (normális és reális,DE) hogy térdre kell esni az előtt,hogy valaki 21 évesen önálló!Mintha kicsit agymosottak lennénk.Nem kell messzire menni,nem a középkorról beszélek,30 évvel ezelőtt,mikor az én szüleim érettségi után munkába álltak,majd összeházasodtak,és rá egy évre megszülettem én,ez volt a normál!Az átlag!!!21 éves korukra már egy éves voltam.Hüledezve szörnyülködtek a rokonok,ha valaki 30 éves korában még otthon dekkolt a kisszobában,szarva bele mindenbe.
Most meg térdreesünk az előtt,ha valaki 21 évesen nem lakik a szüleivel...a mi szüleinknek ennyi idősen már családjuk volt.Hova tart ez a világ?7 éves fiam van,de a volt gimis osztálytársaimtól azt hallgatom,hogy ők még fiatalok szülni!Mert utazgatnának,meg fesztiválozni járnának.Ugyanezek a lányok fognak 5 év múlva sírva ülni a meddőségi klinikákon,és azt kérdezni maguktól,miért éppen én...pedig tök egyszerű a válasz: bármit hiszünk,35 évesen egy ember,pláne egy nő már nem egy bohókás kiskamasz,hiába játssza el,a teste nem fog engedelmeskedni...

Colette 2012.12.20. 13:01:36

@spotter12: re "A skót pasi meg aranyos, legalább jól érzi magát, tele van ilyenekkel az összes fejlődő ország :) Olcsón behabzsolnak kíváncsi kisfiúkból, én Cambodiában láttam ilyeneket... otthon az USA-ban tanárként dolgozott egy srác, de nem kockáztatta volna az állását ilyen kalandokért, viszont ott Ázsiában élhetett a vágyainak és minden este más _6-16 éves fiút vagy lányt vitt ágyba_. _Ezt el kell fogadni, nem szabad ezen kiakadni, normális dolog._"

Kell? A hányinger környékez, hogy valaki szerint normális dolog gyerekeket ágyba cipelni Kambodzsában vagy Thaiföldön vagy bárhol máshol, ahol kiszolgáltatottak olyan rohadékoknak, akiknek erre van igényük. Akik ilyen célból telepednek ott le, nem kíváncsi tinédzserekkel szórakoznak, hanem gyerekekkel. Ennél már csak egy nagyobb probléma van, hogy ezután a beteg komment után rengeteg hozzászólás érkezett, mégsem merült fel sem a bloggazdában, sem az olvasókban, hogy erre reagáljanak.

Konyvtaroslany 2012.12.20. 13:04:11

@Colette: Olvasd csak figyelmesebben a hozzászólásainkat, többen is reagáltunk rá - és nem helyeseltük.

Colette 2012.12.20. 13:06:15

Figyelmesen elolvastam most, hogy frissítettem! Most már megnyugodtam, örülök minden válasznak, amit láttam. A franc egye meg az összes pedofil beteg állat viselkedését relativizáló hulladékot.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2012.12.20. 13:17:18

@Colette: én azért nem reagáltam a pedofiliát támogató hozzászólásra, mert már nagyon sokan reagáltak rá. Valamint nem is tartozik a poszthoz. Arra reagáltam csak, ami ehhez tartozik, hogy én is visszataszítónak tartom az ilyen mértékű korkülönbséget egy párkapcsolatban abban az esetben, ha az egyik fél még 20 év alatt van.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2012.12.20. 13:22:54

@Colette: spotter12 csak emiatt a komment miatt reggelt egy új felhasználó nevet. nyilvánvalóan kizárólag trollkodni és provokálni, megbotránkoztatni jött ide.

Colette 2012.12.20. 13:23:51

@nikita: A korkülönbség kérdése és a pedofília két különböző dolog, így amíg az egyikről vitatkozni lehet, a másikat elvből és félreérthetetlenül visszautasítani. Ez a részedről nem történt meg, holott a te blogod hozzászólásai között olvasható az említett megnyilvánulás.

Colette 2012.12.20. 13:24:30

@nikita: Akkor jó reggelt neki.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2012.12.20. 13:28:42

@Colette: Styxx hozzászóló 16 év körüli magyar fiú-50es Edinburgh-i kapcsolat firtatásra reagáltam, mert az a poszthoz tartozik. És nem reagáltam spotter12 pedofiliát támogató hozzászólásra, mert nem tartozik a téma a poszthoz.

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2012.12.20. 13:30:18

Éppen egy amerikai lánnyal beszélgettem erről a munka-dologról a szerdai CS-meetingen. Vicces, hogy az amerikaiaknak ugyanolyan jó lehetőség a külföldi munkavállalás, mint a külföldieknek az amerikai, bár gondolom nem csak amerikai viszonylatban igaz ez, viszont a kanapészörfösök között én is találkoztam néhány olyannal, akik angol tanárként járták a világot, ehhez pedig csak egy annyira nem is bonyolult tanfolyamot kellett elvégezniük.

Colette 2012.12.20. 13:36:39

@nikita: Ha ennyit tudtál ebből megérteni, akkor jobb is, minden szempontból.

spotter12 (törölt) 2012.12.20. 13:48:05

@nikita: aha, 20 év alatti, mondjuk 17-18 éves szerinted ne létesítsen kapcsolatot mondjuk 40-50 éves személlyel?
furcsa gondolkodás
ezt még az egyébként elég konzervatív magyar jogalkotók sem gondolják így

mellesleg ha ennyire zsigeri gyűlöletet érzel iránta, akkor miért jópofizol a skót pasikával?
esetleg még laknál is nála, persze ingyér'
vagy ha befogad ingyen, akkor félreteszed a gyűlöletedet?
szerintem van elég nagy esélye, hogy a 16-18 éves srác még vonzódik is hozzá, esetleg kölcsönös érzelmeik vannak
számomra ez nem volna hihetetlen, elképzelhetetlen
főleg, hogy te is mondtad, hogy nem volt köztük semmi testiség a jelenlétetekben
korrekt kapcsolatnak tűnik

@Távmunkás: azt ugye te is belátod, hogy ott nem úgy megy, hogy a hallgató a kezébe kap 45000 dollárt, hanem elengedik neki a tandíj egy részét mondjuk
tehát nem pluszt kap az ingyenes oktatáson felül, hanem kisebb lesz a mínusz a számláján

ilyen jótékony gesztus láttán a magyar hallgatók még mindig fasizmust és rabszolgatartást kiáltva tüntetnének...

a USA private egyetemei úgy osztogatnak ösztöndíjat, ahogy akarnak, ugyanis nem állami pénzt pazarolnak általában
jobban is működnek

@GiaMarie: azért arra sem vennék mérget, hogy aki ma 18 évesen elköltözik otthonról és eljátssza az önállót, az teljesebb, jobb életet fog élni, mint aki otthon marad 25-28 éves koráig, de közben építi az életét, jó egyetemet végez, párkapcsolata van, csak földrajzilag nem különül el a családjától

ez a korai elköltözés ma már nem jelenti, hogy korán is szül gyereket az illető és több gyereke, tartós párkapcsolata lesz
ez az amerikai lány is elment egyetemre, de félbehagyta, majd külföld, esetleg majd befejezi vagy dropout sorsra jut, ami ott extrém gyakori
hiába a korai önálló életkezdés, ha nem vezet sehova, ez néha inkább menekülés a rossz családi kapcsolatok elől, parttalanság, gyökértelenség

pl. a norvég, svéd fiatalok is nagyon korán elköltöznek otthonról, de akiket én ismerek, azok elég motiválatlanok, mivel ott már régen megvalósult a szocializmus, a gondoskodó állam, igaz, nem a szülő, de helyettük az állam gondoskodik szinte mindenről, aztán 2 gyerek után akarnak egyetemre menni, megvalósítani magukat

a korán elköltözünk otthonról és 25 évesen is ott lakunk semmi összefüggésben nincs szerintem a továbbtanulás sikerességével, munkahelyi helytállással, családalapítás időpontjával

spotter12 (törölt) 2012.12.20. 13:50:19

@pszicho pete: bizony, erről már rengeteg felmérés készült, hogy egy amerikai, angol útlevél, ha anyanyelvi beszélő vagy (nem bevándorló), akkor ér annyit, mint egy jó diploma... mármint karrier és kereseti lehetőségek szempontjából

szellemileg nem egy nagy kihívás hosszú távon, de jó pénz ez a külföldön élő amerikaiaknak

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2012.12.20. 13:51:19

@Colette: nem az a kérdés, hogy én mit értek meg, vagy mit nem. Reagálok arra, ami a poszt témája, másra nem, mert az szimpla trollkodás. Arról meg kérlek ne véleményezz engem, hogy mit értek meg és mit nem, mivel nem írtam ebben a témában semmit.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2012.12.20. 13:53:19

@spotter12: megtennéd, hogy a zsigeri gyülöletre vonatkozó részt idekopiznád a posztomból? Köszönöm szépen.

protézisesh 2012.12.20. 15:15:25

@spotter12: "amit írsz, az végtelenül kirekesztő, remélem érzed inkább olyan elvárás lehetne, hogy nyitottság alap más nemi életével foglalkozni, azt leszólni gáz fejlett, liberális társadalmakban"

Fejlett liberális társadalmakban 16 évest szexuális célból tartani TÖRVÉNYBE ÉS ERKÖLCSBE ütköző, úgy hívják, hogy "kiskorú/fiatalkorú megrontása".

Amúgy ez az egész CS arról szól, hogy lányok meg buzik jönnek-mennek a világban és beülnek a mindenkori romkocsmákba a reinkarnációról beszélni?

Illetve érdekelne még, hogy ha kiköhögött 50.000 dollárt (gyk: az több, mint tízmillió Ft) EGY éves tandíjra, akkor a következő évet miért Franciaországban tölti cselédként? Milyen tanulmány, milyen szak az, ahol ez belefér?

protézisesh 2012.12.20. 15:23:07

@spotter12: figyelj kisköcsög, remélem ez a legnagyobb karácsonyi élményed, hogy itt széttrollkodsz mindent. Az egyetlen baj csak az, hogy a hozzád hasonló beteg lelkűek biztatásnak vesznek minden tőled eredő hozzászólást, melyben a pedofíliát is természetesnek, normálisnak, elfogadhatónak tünteted fel.

*************-

"spotter12 0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2012.12.20. óta tag."

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2012.12.20. 15:28:04

@protézisesh: hmm, most koncentrálva az emlékeimre, a reankarnációról konkrétan a lakásomban beszélgettünk!

Ejnye, nem olvastad el figyelmesen a posztot. Úgy köhögött ki 50 ezer dolllár tandíjat, hogy kapott az egészre diákhitelt. Emellett még elment dolgozni is, h a saját megélhetését fedezze.

Szumi 2012.12.20. 15:29:45

spotter: de nemcsak beteg vagy, hanem bűnöző - amennyiben fenntartod állításod: "iszont ott Ázsiában élhetett a vágyainak és minden este más 6-16 éves fiút vagy lányt vitt ágyba. Ezt el kell fogadni, nem szabad ezen kiakadni, normális dolog."
Hát én kiakadok és bármennyibe lefogadom, hogy nem normális dolog. Kívánom, hogy téged meg jól dugjon meg egy száztíz éves Geronazzó/TerryBlack combó, ahány lukad van, ott mindenhol.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2012.12.20. 15:32:30

@protézisesh: ja igen, a az egyetemi szakja is benne van a posztban. Valamint Párizsban a takarítónő és szakács külön-külön alkalmazott a házban, ahol ő is dolgozik.

protézisesh 2012.12.20. 15:58:35

@nikita: jogos, a szak felett átsiklottam. Ettől függetlenül ha én valakinek ösztöndíjat adnék, akkor nem tolerálnám, hogy NEM SZAKMAI gyakorlatra elvonul egy évre. Az au-pair pedig nem kell a grafikus dizájn tanulmányokhoz, hacsak nem gyerekrajzokat akar tanulni...

Esetleg sportösztöndíjat kapott? Mert akkor nem kell hozzá jól tanulni, elég, ha az egyetemi sportcsapattal bajnokságot nyernek. :(

Úttalan utakon 2012.12.20. 16:02:28

@Szumi:
Csatlakozom hozzád. Spotternek az a szerencséje, hogy nem tudom, ki, mert a bennem szunnyadó anyatigris - szintén amerikai mintára - beleeresztett volna már egy sorozatot az aberrált seggébe, és aztán még miszlikre is tépte volna!
(Amúgy finom lélek vagyok.)

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2012.12.20. 16:07:45

@protézisesh: Két év szünet az egyetemen, de simán benne van, hogy ha visszatér befejezni, akkor már nem fog ösztöndíjat kapni. Megvallom, erről a részletről nem beszélgettünk.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2012.12.20. 16:09:48

Mindenkit megkérek arra, hogy ne kommenteljen többet pedofília témában, mert nem a poszthoz tartozik. Spotter 12 célja az volt, h trollkodjon és zavart keltsen, nem kell rá reagálni többet. A poszthoz tartozó hszólásoknak örülök továbbra is. Köszönöm.

spotter12 (törölt) 2012.12.20. 16:13:49

@Úttalan utakon: miért, én nem vonzódom a nálam jelentősen fiatalabbakhoz, de nem is zárom ki, hogy valaha megtetszik valaki, aki 10-20-30-40 évvel fiatalabb (vagy idősebb)
és nem beszélnék egy kapcsolatról úgy, hogy megfeledkezek a szerelem szóról
érdekes csak a hozzád hasonló mélymagyarok tekintik a szexualitást biológiai funkciónak, üzekedésnek, ürítésnek

nyitott gondolkodású vagyok
nem ítélek el senkit a szexuális vagy faji, vallási hovatartozása miatt ezek ugyanis magánügyek

és most kérlek ne hivatkozz emberi törvényekre, ugyanis a holokausztot is teljesen körülbástyázták törvényekkel

Mehr Licht!

befejeztem, veletek nem lehet, ez az ország tényleg ennyi

spotter12 (törölt) 2012.12.20. 16:15:56

@nikita: bocs, de te fejezted ki nemtetszésedet, undorodat, egy "nagy" korkülönbségű párral kapcsolatban, ahol pedofília fel sem merült

az amerikai lánytól lehet pár dolgot tanulni
de ahhoz, hogy megértsük nem árt Amerikában is élni
tandíj, utazás, egyetem, függetlenség témákra gondoltam

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2012.12.20. 16:22:43

@spotter12: Ismét leírom, hogy igen, ahol 30 év a korkülönbség, és az egyik fél 20 év alatt van, az igen, számomra riasztó, ahogy a posztban is írtam. Ha mindketten betöltötték a 20 évet, akkor nem. De hogy a riasztó jelzőtől a zsigeri gyűlöletig hogy jutottál el az számomra rejtély.

De a még részletesebb véleményem erről az, hogy 16 évesek, azaz a kiskorúak, járjanak korabeliekkel. Ha felnőttek lesznek, kialakult a saját értékviláguk, lelkileg is megérnek, akkor nyugodtan folytathat mindenki nagy korkülönbségű párkapcsolatot, ha neki az esik jól. De a posztomban lévő srác egyértelműen egy budapesti süti volt, ennyi. Sajnáltam szegényt.

Dudadoktor · http://napiduda.blog.hu/ 2012.12.20. 16:49:34

@spotter12: Terelsz.

6 évesekről (is) írtál, most pedig próbálod tompítani egy csomó rizsával, meg "nagy korkülönbséggel".

És igen, ha egy 6 éves gyereknek szexuális élete van bárkivel, az nem az ő magánügye, az egy nagyon nagy probléma.

Ha te tényleg komolyan gondolod amit írtál, akkor remélem olvasni fogja ezt valami hatóság,
és ránéznek a körmödre. Illúzióid meg ne legyenek, ezért az USA-ban is elvisznek (szerencsére).

Pdudas 2012.12.20. 18:43:33

Van egy kollegam (Szloveniaban elunk a tengernel) aki minden vakaciojat couchsurfinggel tolti. Most nyaron Iranban volt - azt mondja nagyon pozitiv fogadtatasban volt resze. Gyakorlatilag az adott faluban az emberek kezrol-kezre adtak, szinte ossze is vesztek ha nem akart valamiert epp naluk aludni...

Raadasul nyaron is van ho (a hegyekben), a volgyben meg 30 fok van. Azt mondja csodalatos az orszag.

En magam mar nem mernem kiprobalni a nekiindulok egy hatizsakkal turat - csaladdal mar kicsit jobban meggondolja az ember mit es hogyan csinal. Ez nem a CS lebecsmerlese - fiatalon meg mindenben benne van az ember - idosebb koraban mar elojonnek a kenyelmi igenyek. Nalam ez fokozottan jellemzo - luxus iparban dolgozom, naponta latom hogyan erdemes elni :)

GiaMarie 2012.12.20. 18:53:12

@spotter12: Csak részben beszélhetünk akaratról.Ez egy érdekes szitu...mert aki jól keres,és megtehetné,annak általában eszében sincs elköltözni otthonról (csak nekem van 4-5 olyan ismerősöm,aki netto 300 körüli fizetéssel köszöni szépen,remekül elvan muteréknál,viszont 6 milliós kocsival jár) ugyanakkor a széles többségnek meg semmilyen lehetősége nincs elpucolni otthonról az átlafizetésből.Nem társadalom,inkább rendszerkritikának szántam...szomorú,hogy úgy nézünk valakire,aki 21 évesen önálló,mint bennszülött kisgyerek az üveggolyóra.Holott egy generációval ezelőtt még mi is így működtünk.

spotter12 (törölt) 2012.12.20. 20:17:59

@GiaMarie: egy generációval ezelőtt bizony állam bácsi segg alá tolta a lakást, pláne, ha gyerek is pottyant bele rögtön... legalábbis igyekezett ezen
ez pedig minden, csak nem piaci hozzáállás, nem állami feladat

skandináv államokban a fiatalok sok-sok támogatást kapnak az államtól, elég jók a kereseti lehetőségek, nincsenek hatalmas jövedelmi szakadékok, ezért mindig furcsa nekem, amikor skandináv fiatalok önállóságával példálóznak
földrajzilag elkülönülnek a szüleiktől, de a szülői helyére belép az állami gondoskodás

nagy területű országokban pedig bejön az, hogy eleve messze élnek egymástól a rokon családok, messze jár a fiatal egyetemre az otthonától, ezért önállóbbá válik
Lengyelországban pl tapasztaltam, hogy az is aki 60 kilométerre, meg persze az is, aki 3-500 kilométerre lakik az egyetemtől egyaránt csak kb. évente 3-4-szer megy haza. Magyar egyetemisták meg képesek még a szennyes ruhát is hazahátizsákozni a vonatokon Budapestről Nyíregyházára.

spotter12 (törölt) 2012.12.20. 20:20:52

@GiaMarie: mindenesetre meg lehet állapítani, hogy soktényezős az sokáig otthon lakó vagy korán elköltöző kérdés

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2012.12.20. 20:50:14

@Konyvtaroslany: és mit jelent az, hogy a vendéged vagyok?

Konyvtaroslany 2012.12.20. 22:08:45

Ööö, izé, felajánlottam volna, hogy ha eljössz, akkor iskolázhatsz egy-két magyar bajnokkal. Mintegy gyakorlásképp, ilyesmi. De mivel véletlenül pont oda jársz, ezért ez így ebben a formában okafogyott.

:-)

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2012.12.20. 22:15:42

@Konyvtaroslany: mint ahogy írtam, Horváth Lacihoz járok magán edzésekre, SEMMI TÖBB. És nem méltó a játéktudásom arra, hogy játszhassak a válogatott bármelyikével. És sztem nekik eszük ágában sincs leállni velem. Komolyan. Nyilván retttentő nagy élmény lenne, de nagyon messze állok én hozzájuk képest. Ha tévedek és ez nem így van, mert valamelyikük ütögetne velem mondjuk 5 percet, akkor tök jó. Horváth Laci nem intéz nekem ilyesmit. Vagyis egyszer az olimpikon Ginával intézett, játszottam vele 3 percet, de annyira kikészültem az izgalomtól, h sokkal bénább voltam, mint szoktam.
süti beállítások módosítása