2020.04.17. 10:25

Apple Support Billentyűzetszervizelési visszahívási programja - van is meg nincs is.

Volt nekem 7 évig egy MacBook Air gépem, amivel boldog voltam, sosem volt semmi baja. 7 év után eladtam 2017-ban 75 000 Ft-ér, mert már újrainstallálás után is nagyon lassúvá vált. 

2017 decemberében vettem egy Macbook Pro (13 inch, 2017, 2 TBT3) gépet bruttó 441 000 Ft-ért az Edigitalban. A hetekben kiesett a T-betű, a kamerája egy ideje már nem működött, de nem bántam, mert sosem használtam és bal oldalt a töltő csatlakozónál a felső csatlakozó szintén nem működött. 

20200417_102203.jpg

Elvittem a ReStore-ba, ahol kaptam egy 130 000 Ft+áfa-os árajánlatot a billentyűcsere és a kameracserére, de jelezték, hogy az Apple szervízbe küldik el ők is, mert ők nem tudják javítani. A csatlakozócserére nem kaptam árajánlatot tőlük. 

Visszakértem a gépet javítás nélkül. Az Apple Support oldalán örömmel olvastam, hogy billentyűcsere visszahívás program alá tartozik a gépem. Juhéjj. Ingyen kicserélik a billentyűmet. Hivtam egy futár, mert csak úgy lehet beadni gépet javításra és a Care Center Rákóczi úti egységébe beküldtem a gépet. Leirtam, hogy a visszahívás program keretében kérek billentyűcserét és kértem árajánlatot a kamera és csatlakozó cserére. Egy hét után megérkezett a válasz. 

Tisztelt Ügyfelünk,

Tájékoztatjuk, hogy a CST03064 munkalapszámon leadott készülékének várható javítási költsége: Bruttó 450 500 Forint.

Kérjük erre az e-mailre válaszolva jelezze, hogy elfogadja-e az árajánlatot. Az árajánlat elfogadásával a javítást megkezdjük. Ha az árajánlatot elutasítja, úgy a bevizsgálási díjat meg kell fizetni, ami Bruttó 6 000 Forint.

A számítógép olcsóbb volt a boltban. Először azt hittem, hogy elírták egy nullával az ajánlatot, de nem. Telefonhívásomra elmondták, hogy nem érvényes a visszahívási program, mert sérült a gép oldala. Visszakaptam a gépet egy órán belül. 

Ma hosszasan beszélgettem az Apple Support ügyfélkezelőjével telefonon. Elmondtam mi a problémám, hogy nem érzem jogosnak, hogy azért nem javítják garanciában a gépet, ami szériahiba probléma, pont emiatt hozták ki a visszahívási programjukat, mert ez a pro laptopok tipushibája és nem azért esett ki a T betűm, mert oldalt megütődött a gépem és lepattant a festék. Ezt ő is elismerte. 

20200417_101625.jpg

A legnagyobb problémám az, hogy a visszahívási program oldalon NEM jelzik még csak ráutalóan sem, hogy ha lepattant a festék a gépedről vagy bármilyen egyéb más hibája van, akkor NEM érvényes az itt publikált ingyenes billentyűzet csere. Azt gondolom fogyasztóvédelem és üzleti etika betartása okán is az lenne a korrekt eljárás a részükről és egyben megelőznék vele a hasonló blogposztokat, mint ez is, hogyha a honlapjukon publikálnák azokat a kitételeket, miszerint mikor NEM érvényes az oldalon felajánlott garanciális csere. Ha pedig más oldalon van ez leírva, akkor linkelniük kellene az aloldalt a "Billentyűzetszervizelési program MacBook, MacBook Air és MacBook Pro számítógépekhez" címszó alatt publikált leírásukban. De nem tették meg. 

Szomorú vagyok, hogy a közel félmilliós gépemben elromlik a kamera egy év után. Szomorú vagyok, hogy a szériahibás billentyűzetemet az Apple nem érzi szükségességét garanciában cserélni. Ennek a két problémának NEM szabadna megtörténnie egy fiatal Apple gépnél. 

Valamint szembe mehet-e az Apple Magyarország a fogyasztóvédelmi törvények ellen a vásárlói garancia tekintetében? Ez esetben az Önkéntes Jótállás érvényes rájuk, amit ugyan meghirdettek, de mégsem. 

Kértem emailen árajánlatott az Appsolute szervíztől. Ha ők is drágábbak lesznek, akkor visszaviszem hétfőn a gépet a ReStore-ba és kiváncsi vagyok a javításra és a tényleges végső árra. Ja és írtam levelet Tim Cook-nak is, hátha szavaim nekem is meghallgatásra találnak. 

Facebook itt. Insta itt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://couchsurfing.blog.hu/api/trackback/id/tr9915618840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2020.04.17. 16:33:30

A butterfly mechanika sajnos ilyen, tomoren pedig szar, fontos volt a design, minel vekonyabb legyen.
Javitaniuk kell fenyegetozz ugyveddel és irj a vasarlok konyvebe.

Mérges 1234 2020.04.17. 20:58:02

Még egy dolog, hogy nem javítják, de kissé fura árat adtak meg.

Pipas 2020.04.17. 21:54:01

Szétszeded a billentyűzetedet és eladod betűnként azoknak, akik hasonló helyzetben vannak, de más-más billentyűjük esett ki.

Keresel rajta cirka 45 millió forintot, köszönőlevelet írsz az apple szervíznek.

:D

Bocsi, nem tudtam kihagyni. ;)

ubermeister 2020.04.17. 23:27:01

Ki volt az a looser aki egy 7 éves notebookot 75000 forintért megvett? Remélem tanultál az esetből és a következő már nem a rothadó alma terméke lesz

Zed is not dead yet 2020.04.18. 00:11:18

Amíg szar van legyek is ....

Szóval komolyan, mi a kardántengelyes istennyilának vesztek ilyen horrorisztikusan túlárazott dizájn-öncélú foscsombékokat ettől a retkes almacsutka-cégtől?

Ugyanezt a műszaki szinvonalat, de valódi garanciával, valódi használati értékkel még az ilyen plázaboltokban is mint az edigi meg lehet venni az ár feléért, ha nem almás. Ha nézel egy felújított refurbished üzleti notit mondjuk pl. a pc-arénától, vagy akármelyik másiktól, akkor meg a fenti árad negyedéért van egy sokkal jobb géped mint ez a pudvás alma.

Szóval ....

bmakszim 2020.04.18. 01:28:52

@ubermeister: ha már mindenképp angolul szeretnéd kifejezni magad, legalább tanuld meg leírni az adott szót.

Azért az nem teljesen igaz, hogy csak a festék pattogott le erről a gépről. Elég komolyan megsérült, jól látszik, hogy az oldalsó elem elhajlott és nincs egy szintben a hátlappal. Simán okozhatta egy esés, amely következtében kiesett a billentyű. Aki így vigyáz a fél millás laptopjára, meg is érdemli.
Nekem ugyanebből a szériából van egy touchbar-os gépem. Soha semmi baja nem volt, pedig én nem sajnáltam a pénzt apple care-re.

2020.04.18. 08:16:35

@Zed is not dead yet:
Azért ne a refurbished gépekkel vessük már össze, újat a használttal.

Ugyanakkor 441 000 Ft-ért már lehet kapni egy új Dell Latitude-ot vagy HP EliteBookot, de otthonra nem kellenek üzleti követelmények, ezért inkább max. 250-300 ezerért egy Dell Inspiron 5xxx bőven elég. És arra ott a 3 év normális garancia, nem a hírhedt Apple szarrágás.

Egy időben dolgoztam amúgy munkahelyi MacBook Pro-val, sokkal régebbi széria, de annak is kritikán aluli volt a billentyűzetének minősége.

Egyébként összevetésként a szervizhez, feleségem előző laptopja egy alsó kategóriás Asus volt (amit 8 évig használt és újonnan 110 ezerbe került). Ráöntötte a körömlakklemosót, ami tönkretette a billentyűzetet. 20 ezer Ft-ba került a billentyűzet csere. Ami szvsz így sem olcsó dolog, tekintve mennyibe kerül egy külső billentyűzet, de az egyedi típushoz gyártott laptop alkatrészek sosem olcsók.

metal · http://electric.blog.hu 2020.04.18. 09:49:55

Az addig túlárazott de minőségi cuccokat forgalmazó apple kb. 10 éve rájött, hogy divat lett a cuccaikból, és a hülyék akkor is megveszik jó pénzért, ha szar. Villantani úgy is lehet vele. Ez egyenlőre bejött nekik, kérdés mikor fordul meg a trend?

keletomi 2020.04.18. 10:17:22

Mindenféle fikázás és összehasonlítgatás nélkül lehet az esetet véleményezni.
Minden gyártó garanciájában le van írva hogy az eszközön fellelhető sérülés esetén nem érvényes a garancia. Nagyon egyszerű emberi szinten magyarázva: ha a gép megsérűlt (leesett, ráültél) akkor a jelenlegi agyon miniatürizált eszközökben minimális kis hiba repedés végzetes hibát okoz (elmozdul a kamera, szétcsúszik a cstlakozó, megsérűl az alaplap). Teheát nem rendeltetésszerűen használtad a garancia ugrott, független a hiba jellegétől. Az oldalsó csatlakozó nemműködik, egyértelmű alaplap hiba, amit már egyetlen hivatalos szervíz sem javít csak alaplapcserável (tekintettel az integrált procira, memóriára, grafikus vezérlőre =400 000 ft). Tehát ha nem katonai minősítésű ütésálló eszközt veszel, akkor ne is várd hogy hogy arra vállaljanak garanciát.

Mester.Tamás 2020.04.18. 11:36:38

@Zabalint: Hagyd, az Applesek sosem merik senkinek bevallani, hogy csak a sznobságuk miatt fontos, hogy egy 2-3x túlárazott gépet vegyenek, ami véletlenül sem kompatibilis semmi mással a piacon.

Az én példám, volt egy HP notebookom a legalja szériából (integrált VGA, 1 GB RAM, a Sulinet legvégén, amikor még lehetett laptopot venni), ráejtettem egy lukasztót, aminek hatására letört a TAB billentyű a vásárlás után kb. 3 héttel. A gép árához képest (120 ezer forint) a billentyűzet viszonylag drága lett volna (15-20e rémlik), de gondoltam, hátha be lehetne vasalni garanciában. Magam sem gondoltam volna, még az eladó srác mondta azt, hogy írjuk azt a munkalapra, hogy a billentyű magától tört le, mivel e szériának legendásan szar a billentyűzete, ő megpróbálja beküldeni, ha visszadobják, akkor pénzért persze, bármikor belerakja. És kicserélték garanciában, ennyit a hozzáállásról.

white999 2020.04.18. 13:31:41

@metal: Nem divat lett, hanem divatot csináltak a termékből. Így pontos. Minden marketinges álma, amit csináltak vele. Túlárazott de pont ez az ami megkülönbözteti a poor nép gépeitől. Többszörös profittal lehet dolgozni rajta és pont a túlárazás teszi abba a kategóriában ahol van. Normális racionális vásárló nem vásárolja, hanem aki már csak az ára miatt is különlegesnek érezheti magát. Ez a prémium termékek sajátja.

blah 2020.04.18. 13:33:45

amikor ilyenek olvasok erről a túlárazott szarról mindig elégedetten csettintek.

az írót azért sajnálom.

PomberMaci 2020.04.18. 14:37:30

@metal: "kérdés mikor fordul meg a trend? "

Soha.
Ameddig ilyen balekok vannak, akik egy ilyen szarért kiadnak félmilliót, addig az Alma bátran csinálhatja azt amit csinál.

daito 2020.04.18. 14:55:33

Többen írják a pénzt, de.
Ez egy 1,5 éves 440e forintos gép. Ennyi idősen nem működik a kamera (wtf?), nem működik egy csatlakozó és elkezdett kihullani a billentyűzet. (Ez utóbbi is mi a fasz?) Ráadásul leírta a szerző, hogy az első két hiba már régebb óta fennáll. (Azaz kb. 1 évesen már.)
Ezek olyan hibák, amit egy 90-130e forintos Acer gépnél nem fogadunk el 1 évesen.
Nebasszatok már fel. Tök mindegy, hogy van az oldalán sérülés vagy nincs - megreped az alaplap? Mi van?
Ez úgy működik - hogy bevizsgálják, mi a hiba. Nem úgy, hogy ránéz valaki. Ez nem béljóslás a középkori Koreában.
Ja, hogy olyan a technológia és a szervizeljárásrend, hogy csavarozás nélkül megmondják, hogy tuti alaplaphiba? Mert minimális sérülés is azt okoz?

Komolyan nem értem, miért vesznek az emberek NEM szervizelhető, nem szerelhető dolgokat. Meg miért vesznek olyan cégtől, amelyik így áll az ügyfelekhez.
Ha ilyen igényed van, vegyél egy tabletet.
Értem, hogy a hw-sw kapcsolat Apple-nél nagyon stabil, kezelése eccerű. Mert mindenki ezt mondja. Azt mégis, elmúlt 10 évem egy részében a családi apple bizsuk baszogatásával telt. A 10e forintos Philips mp3 lejátszó végelgyengülésig működött, eközben 4 ipod hullott darabokra, és a legolcsóbb is 20e forint volt, de volt 45es, meg 2db 65e forintos.
És persze, egyszerűség meg divat. Tudom, hogy megy ez, ezért volt/van nálunk is ipod meg ipad. De tutira nem vennék macbookot.
Nekem is jó pár almahívő rokonom és barátom van, rendszeresen diskurálunk ezekről. Tudom azt, hogy számos embernek ez a márka/termék az alap/isten; meg azt is tudom, hogy ha 2-3-6 éve használsz ilyet, akkor nem akarsz másikra váltani.

De 200-440e forint közötti sávban már bármelyik laptop röhögve megfelel általános célra, 300 felett meg bármelyik márkától minőséget kapsz, min 2 de inkább 3 év garanciával (amit még gyakran bővíteni is lehet), ráadásul alap a háztól-házig gari. És 400 környékén már érdekes dolgokat kapsz - érintőképernyő, Bang&Olufsen hangrendszer, stb.
Ja, és az összes többi márka laptopját gyk. bárhová viheted szervizelni. Márkaszerviz, futáros garis szerviz, de Budapesten van már tucatnyi laptop szerviz. Nem vagy bekorlátozva az AranyAlma szarokba.

halaloszto 2020.04.18. 15:46:35

@bmakszim: nem a kiesett betűről van szó. arról van szó, hogy a visszahívás a gyártási hibás billentyűzetre vonatkozik. attól, hogy elnyomtam egy csikket a space-n, attól még gyártási hibás.

Amikor a suzukikban visszahívás volt lengéscsillapítóra, mert gyárilag rossz volt a festése, kicserélték mindenkinek. annak is, akinek már tök tropára volt menve, meg annak is akié görbe volt. mert eleve rossz volt amikor kijött a gyárból.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.18. 16:14:43

@Zabalint: A Latitude billentyűzete tényleg kakaóbiztos? Inkább nem próbálom ki..

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.18. 16:21:54

@ubermeister: Ja, felújított,6 éves business kategóriás laptopok 1 év garival vannak 70-ért..

bda 2020.04.18. 16:47:27

Minél prémiubb valami annál szarabb.

Mercel 2020.04.18. 16:59:52

Először is együttérzésem a posztolónak.
Másodszor, többek között amikor esetleg csábulnék Apple ügyben (mert némelyik cuccuk tényleg ipari műremek) akkor pont a hasonló esetek miatt rázom meg magam, hogy lószart..
A sok éves burkolatán már nagyon viseltes Thinkpad-em tökéletesen működik.
Múltkor tönkrevágtam a billentyűzetét, kicsit googleztam és vettem egy gyári klavit hozzá 4 azaz négyezer forintért:D
Amúgy újonnan 440 ezer volt az ára. De legendásan jól szerelhető Business laptop. Javaslom a posztolónak, hogy gondolja át és szépen térjen át a nem Apple üzleti kategóriás laptopokra. Jellemzően 2-3 éves Azonnal érvényesíthető garanciavállalással járnak ezek a gépek 1-3 évesen pedig már 1/3 feles áron mennek.
Nekem tizenéve bejön a kategória.

Sörnyelő 2020.04.18. 17:38:22

@keletomi: Csak szeretnélek kijavítnai, nehogy a fejekben butaság rögzüljön. Olyasmi egyik gyártó "garanciájában" sincs leírva, hogy bármilyen -főleg esztétikai - sérülés esetén ugrott a garancia. Csak olvasd utána alaposabban.
A jótállás feltételeit törvény szabályozza. Valóban kizáró ok, ha a hiba a felhasználó által végrehajtott átalakítás vagy gondtalan használat miatt következett be, de ezt is a jótállásra kötelezettnek kell bizonytani. Egy apró sérülés a burkolaton tipikusan nem ilyen.

Mindazonáltal, ha jól értem a billenytúzetet nem garanciában, hanem visszahívás keretében gondolta kicserélni az almacsutkás cég. Ilyen esetben persze olyan feltételeket szab meg amilyet akar, habár ezzel a bánásmóddal a saját maga szegénységi bizonyítványát állította ki. Eddig is viszolyogtam tőlük, most csak meg lett erősítve.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2020.04.18. 18:37:25

@daito: megnéztem a számlát, 2017 dec vásárlás, a posztban is javítottam.

Josagos 2020.04.18. 18:51:33

Hatéves négyszázezres dell latitude van nálam, hat éve. Eddig két akkut cseréltem benne, meg egy billentyűzetet 7000-ért, és kapott egy ssd-t a cd helyére.
Ha javítani kell, sokkal jobban és olcsóbban javítható, mint egy apple, esküszöm vennék ilyet használtban inkább.

Vulgo 2020.04.18. 19:02:31

Igy jar aki trendiskedik. Az meg koznyilvanvalo, hogy magyar magyarnak a farkasa meg, hogy 2012/15 utan keszult apple t nem veszunk, mert azt mar nem mernokok, hanem profitmaximalizatorok keszitettek. Brand hulyeknek. Ez van. Igy jartal. Teli vele a piac es kutyanak nem kell. Kvazi javithatatlan tularazott szar. Mondom ezt igy, hogy ezeket javitom napi szinten. Viszon k jol meg lehet belolle elni, mert amint irtam. Szar, de nem kicsit.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.04.18. 19:07:23

A fizikai sérülés garanciamegszüntető körülmény minden számítógépgyártónál.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.04.18. 19:17:46

@metal:

Az Apple azoknak való, akik egy azonnal kész, használható rendszert akarnak, amihez nem kell aztán hozzányúlni.

S nyilván a márka hírneve is szempont.

111csaba111 2020.04.18. 21:00:02

“Forditva ulj fel a lora!”
Reklamald meg, hogy a T billentyu MIATT, (ami alltaluk elismert gyari hiba) kamera és csatlakozó elromlott, sott az oldala is megserult.
Miutan kiokositanak irasban, hogy annak semmi koze a felsoroltakhoz, akkor mondhatod, hogy OK, akkor kerem a T billentyu cserejet. (Es van papirod rola, hogy nincs oszefugges a dolgok kozt) ;)

Zed is not dead yet 2020.04.18. 21:54:28

@Zabalint: És ugyanabból a Dell-ből, vagy HP-ből (vagy a többi márkából) vehetsz bagóért használt, de felújított, kifogástalan állapotú, 1 év garanciás (bővíthető) gépet és hozzá fillérekért jogtiszta oprendszert is úgy, hogy a lényegi különbség a vadonat új, és a használt (3 éve volt kurva drága, vadiúj gép) között lényegében az, hogy az újban mondjuk 7.-8.-9. generációs intel chip van, a fillérekért megvehetőben pedig csak 5.-6. generációs ... jajjistenem!

(A dell egyébként pofátlanul drága, de mondjuk legalább nem szar, nem úgy mint az almás lom, érdekes módon ez az árkülönbség erősen leolvad 2-3 év alatt.)

Egyébként pedig használt gépen itt nem azt értem, hogy XY Béla megvette, lelakta, okosba' tákolgatta kicsit, majd igyekszik elsuhintani a félholt fosát, hanem olyan gépeket, amik nagyjából úgy néznek ki és úgy is működnek, mint amikor eredetileg megvették. És innen nézve nagyon nem mindegy, hogy veszel valamit _most_ új akksival, új sdd-vel, jogtiszta winnel, kifogástalan állapotban bruttó 100 eFt-ért, ami 2-3 éve még 300-400 eFt magasságában volt és hibátlanul megy, vagy veszel egy túlárazott foscsomót kurva drágán, ami már új korában is csak egy dizájncsetresz, szinte semmi használati értékkel.

Új nem-almás gépet én azért nem veszek már soha többet, mert az az a kategória, mint az új autó, hogy élete első napján, azzal hogy beleültél elröppent az árának a fele. Almás cuccot meg azért nem, mert szarok a divatra és akire csak azzal tudnék hatni, hogy valami "ájizém" van, az inkább kerüljön el engem.

metal · http://electric.blog.hu 2020.04.19. 10:07:36

@MAXVAL bircaman közíró: Ezt mondja az, aki nem akarta még sose nagyvállalati környezetben használni! Tipikusan egy kívülről csilivili szar, ami semmivel nem kompatibilis.

2-More 2020.04.19. 11:13:27

Leirtak ezren, felesleges szaporitani a szot, ha serult, nincs gari, es pont. Lehetetlen megitelni hogy volt e osszefugges vagy sem. Meltanyossagit lehet kerni, magatol a gyartotol, de ennyi. Aki ilyet sajat penzen megvesz, amiert tisztessegesen megdolgozott, es igy foldhoz bassza, az egy idiota, ezt sem kell magyarazni. Az alma specifikussag se indok 2020ban, mindenre is van alternativa.
A suzuki gatlot kar idekeverni, 17 ev utan csinaltak biztonsagi visszahivast, leven el tudott torni a gatlo toben. 17 evesen. Menet kozben. Nem egy gomb esett llki, hanem 130nal ki tudott esni az elso kerek. Raadasul a fo cel a beszallito (Berva) fullba leszopatasa volt, nem az hogy a csepeli pizzafutar kapjon ket zsiruj Showa-t. Takata legzsakok doszt, a pofadba robbano tripla ereju hexogen nem egy kieso gomb. Erdekes, almanal, de a hp-nal is volt 7-9 eves visszahivas kigyullado akkukra, pedig arra 6 ho a gar nem 3 gar.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2020.04.19. 11:28:00

@2-More: te annyira szánalmasan hülye vagy. Te tényleg elhiszed, hogyha egy laptopot (ezesetben spec ezt a laptopot) földhöz basznak, akkor csak egy pár mm sérülés keletkezik rajta? Vélhetően nem jutottál el az oktatásodban a hetedik osztályig, amikor belépett a fizika is az órarendbe. Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy azt gondolod, hogy az univerzumban csak olyan sérülések történnek tárgyakkal, vagy akár csak laptopokkal, amiket földhöz csapnak. Máshogy nem is lehet. Na gondolkodj el picit is lapozz fel egy fizika könyvet.

2020.04.20. 12:58:05

@white999:
"Ez a prémium termékek sajátja."

A prémium termékek sajátja a valamivel jobb minőség is De az Apple gépek más gyártók üzleti kategóriás gépeihez képest is drágábbak, miközben a legtöbb Apple laptop nem éri el minőségben azt a szintet.

2020.04.20. 13:05:07

@Zed is not dead yet:
Én inkább veszek új laptopot, és használom 6-8 évig. A 3 éves gép pontosan azért ér kevesebbet, mert minden 3 éves benne. Az meg, hogy hogyan használták, lutri, egy napi 8 órában intenzíven használt munkagépet többet használják 3 év alatt, mint én a szabadidőmben 10 év alatt. Tudom, nagyon nagy divat lett mostanában ez a mindenképpen üzleti laptopot, akkor is, ha csak használtra futja, de nekem ezidáig otthoni célra csupa jó tapasztalatom volt a consumer vagy a félüzleti gépekkel. Jelenleg munkára céges Latitude-ot használok, a saját 5 éves laptopom HP ProBook, azon belül alsó kategória, előtte 2 Dell Inspiron volt.

2020.04.20. 13:11:36

@Zed is not dead yet:
"Új nem-almás gépet én azért nem veszek már soha többet, mert az az a kategória, mint az új autó, hogy élete első napján, azzal hogy beleültél elröppent az árának a fele. "

Mikor 3 éve autót vettünk, megtapasztaltuk, hogy ez is csak általános közhely, ami a valóságban nem mindig igazolódik. Főleg nem az alsó kategóriában. Most nem tudom, de akkor simán 9-10 éves korukban feleződtek az autók árai, 1 év alattiakat meg volt, hogy drágábban árulták az újnál. Utóbbinak valószínűleg az lehetett az oka, hogy egyes márkák egyes változatainál simán 6 hónapos rendelési idők voltak.

Dorienn 2020.04.21. 11:38:24

@Zabalint: Végre valaki aki átlátja!

Dorienn 2020.04.21. 12:00:50

@Sörnyelő: @Zabalint: @nikita: Kedves Nikita!
Véletlenül nem volt beázva a gép?elég fura a töltőcsatid :/ meg most olvastam az oldalát a cégnek: ingyenesen rendelnek futárt a gépekért, nyilván örüljünk is hogy egyáltalán dolgoznak...Én teljesen elégedett voltam velük, mindig kedvesek voltak és segítőkészek. Egyébként fel van tüntetve az Apple és minden szerviz oldalán ott van hogy mikor nem javítják a készülékeket visszahívásba. Lehet, hogy nem hivatalos szervizbe olcsóbbak az árak, de ezt mindenki maga dönti el hogy hova viszi el a fél milliós gépét.
süti beállítások módosítása