2012.09.11. 11:08

Hitchhiking Budapestig

german-flag.jpegA mostani huszonnégy és huszonötödik vendégem Philipp Paeslack (21 éves, 13 pozitív CS ref) biológia szakos egyetemista és Leonard Kirn (21 éves, 9 pozitív CS ref) orvostanhallgató Marburg városából, Németországból származnak és jelenleg Berlinben élnek. Egy 2000 km-es jótékonysági stoppolási versenyen vettek részt. Az útvonaluk: Drezda-Krakkó-Zamość-Lviv... Na itt, azaz az ukrán határnál kellett feladniuk versenyt, mert Leonard otthon felejtette az útlevelét. Az egész verseny alatt sátoroztak, később eljutottak Erdélybe, majd onnan stoppoltak Budapestre. 

A Tömörkényi utcai buszmegállóban találkoztunk 21.30-kor. Philipp üdvözlésképp megölelt, amibe kissé beleszédültem, majd az első sokk után igyekeztem visszatartani a lélegzetemet a másik srác öleléséhez. Az első párbeszédünk az alábbi módon zajlott:

Én: Szevasztok srácok, Rita vagyok, nem bántásból mondom, de ha hazaérünk, mindenképp le kell zuhanyoznotok!  - Mire a fiúk: Eddig senki nem mondta, hogy büdösek vagyunk, ennyire érezni? - Én: nagyon.. és hát milyen lehetett a sofőrnek, aki ma Budapestre hozott titeket..? - Philipp: Hát végül is 7 napja nem zuhanyoztunk.  

Photo1(1).jpg

Hazaérkezésünk után azonnal adtam mindkettőjüknek törölközőt és gyorsan megmutattam merre van a fürdőszoba. Mire mindketten végeztek egy-egy hideg sör várta őket a teraszomon. Még nem láttam egyszerre két kivirágzott és elégedett embert, akiken ekkora változást okozott volna egy zuhany. Jeleztem is nekik, hogy most már minden rendben van, már jó illatuk van. Az általam elkészített vacsora után megmutattam nekik a mosógépemet is, amibe boldogan pakolták be a három hét alatt felhalmozott koszos ruháikat. Este kicsit úgy éreztem magam, mint aki segített két hajléktalannak. 

Miközben előkészítettem a kanapét, meg kellett kérdeznem a következő kellemetlen kérdést: No offense guys, but are you gay? Az okom csupán annyi volt a kérdéshez, hogy a kanapém lecsukható verzióban csak 140 cm széles, és még soha nem hostoltam két heteroszexuális fiút egyszerre: a szobájuk fekhelyeit az esti szendergéshez elő tudom készíteni meleg pár és csak barátok verzióra is. A fiúk határozottan tiltakoznak, hogy ők abszolult nem melegek, majd némiképp már feloldódva Philipp azzal folytatta, hogy akkor most ők büdösek és buzik is egyben? 

Kiültünk a teraszomra és elmeséltek pár vicces hitchhiking élményüket. Például voltak Domahidában, Erdélyben és meg vannak róla győződve, hogy ők az első turisták a világon, akik azon a településen jártak. Mondtam nekik, hogy ez valószínűleg nem így van. 

         

 

A bejegyzés trackback címe:

https://couchsurfing.blog.hu/api/trackback/id/tr994768078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GergoV 2012.09.11. 12:04:28

Ez a buzis kérdés nagyon vicces volt. :)))

Kicsit off: Domahida egyébként még nem Erdély, csak Szatmár keleti része, bár mi hajlamosak vagyunk mindent, ami tőlünk a határ túloldalára került, leerdélyezni: a Bánátot, Máramarost, meg az Alföld keleti sávját (kb. Partium, bár ez inkább történelmi, mint földrajzi megnevezés). Igaz, az ottaniak is vannak vele úgy - főleg az erdélyiek... -, hogy időről időre tartozott "hozzájuk" az ország egy része, amikor Erdély független volt, tehát nem nagy baj, ha a többit is annak hívjuk, ami most is "oda" tartozik.

Legutóbb meg a valamelyik tévés tehetségkutatóban szereplő nagykárolyi - szintén Szatmár - énekes kislány szúrta le a Szinetárt, hogy nem tudja, honnan jött: hát Erdélyből! Nem tudtam eldönteni, hogy butuska volt, vagy nem foglalkoznak ezzel, vagy mindegy, mit mond, csak ne kelljen Romániát. :)))

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2012.09.11. 13:31:33

így utólag visszaolvasva a posztot, azt hiszem a diplomáciai érzékem még fejlesztésre szorul.

mens sana 2012.09.11. 16:57:30

Nálam most volt 2 iszonyatosan büdös szerb szörfer. A fiú ugyanolyan büdös volt, mint a lány. Ők nem stoppoltak, hanem saját kocsi, és csak 2 napja nem fürödtek. A bónusz az volt, hogy aztán zuhanyozás után is volt a srácnak egy "alapszaga", ami végig (4 nap) belengte a lakást. 1 hétig szellőztettem a szobájukat utána.
És egyébként én is rögtön megmondtam nekik, hogy sipirc fürdeni. Szerintem az ilyesmit nem köteles elviselni egy host.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2012.09.11. 17:11:12

@mens sana: elég szerencsétlen eset a tied. Az én surfereim zuhanyozás után már rendben voltak :-)

mens sana 2012.09.11. 17:46:48

@nikita: nem akarok izé lenni, de a gyerek persze programozó volt :D

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2012.09.11. 17:54:54

@mens sana: Én ismerek nagyon jó illatú programozókat is ;)

DeadBodiesEverywhere 2012.09.12. 08:02:25

Végre láthattuk a híres teraszt ;)
süti beállítások módosítása