2016.06.14. 08:07

Budapest egy napban, szorgalmas és lustább utazóknak

Ez egy részben nagyon evidens must see, részben igen szubjektív lista, olyan látnivalók, programok vannak benne, amik engem is érdekelnek, és rendszeresen látogatom (nem egyben) budapestiként is. Biztos vannak még izgalmas dolgok, amiket nem írtam ide le, de ez a két lista az én izlésemet tükrözi, azokat a látnivalókat, amiket én szeretek a városomban, ha egy nap alatt kell megmutatni a vendégeimnek. 

Ha egy napod van a városra - szorgalmas utazóknak

09.00 Reggelizz meg a Cserpes Tejivóban a Deák téren. Javaslom a mangalica szendvicset, a sajtos pogácsát és a túrós táskát, mindezt leöblítve egy jó latte macchiatóval. Ez így egyben eléggé egészségtelen, de finom lesz. 

09.40 Sétálj át az Erzsébet téren keresztül az Andrássy útra, majd menj rajta végig. Ne felejtsd el a kezedbe tartani a fényképezőgépet, mert csodaszép paloták, épületek mellett fogsz elsuhanni. 

10.30 A Hősök terén nézz körbe, majd mögötte keresd meg a Vajdahunyad várát. Heveredj le a fűbe egy kicsit. Feltételezzük, hogy szép idő van. 

11.30 Visszafelé az Andrássy ugorj be a Bajza utca - Munkácsy utca - Kmetty János utca között található Képzőművészeti Egyetem Epreskertjébe. Ha nem enged be a portásbácsi, akkor bámészkodj be a kerítésen. 

12.15 Ebédidő. Oktogon, Lisz Ferenc tér környékén tengernyi éttermet találsz. Pénztárcádnak megfelelően válassz magadnak egyet. 

73937625.jpg

13.15 Ideje van egy kis kultúrának. Ha szereted a történelmet, akkor az Andrássyn jobb oldalon keresd meg a Terror Háza Múzeumot. Ha nem vagy történelemrajongó, akkor ne menj oda, mert túl depresszív lesz neked. Ezesetben a Nagymező utcában keresd meg a Capa Fotográfiai Múzeumot. 

16.00 Az Oktogontól a kis mellékutcákon keresztül tarts a Bajcsy felé és azonnal meglátod a Bazilikát. 

16.20 Nézd meg a templomot belülről, majd menj fel a toronyba gyalog a csigalépcsőkön kilátást nézni. Szuperolcsó a belépőjegy. 

17.00 Elfáradhattál mostanra. Ülj be egy kávézóba a Szent István téren egy kávéra és egy salátára. 

11213822.jpg

18.00 Indulj el a Szabadság tér irányába. Az egyik kedvenc teremre érkeztél. Az elején lesz egy vicces Mózes-effekt szökőkút. Probáld ki. Mellette látni fogsz egy bűnronda emlékművet, előtte szeméttel (tiltakozás). Nem, ezt nem most fogom neked elmagyarázni, mi ez. Térj le jobbra a Magyar Nemzeti Bank épületéhez, megtaláltad Budapest egyik legcsodásabb épületremekét, majd menj vissza a térre. A parkon át nézz jobbra és balra. Elsuhansz a régi Magyar Televízió épülete mellett. Ha szimpatizálsz a republikánusokkal, készíts egy selfie-t Ronald Reagen szobrával. Igen, mi se értjük mit keres a szovjet emlékmű mellett, és egyáltalán Budapesten. 

18.30 Térj le átlósan a Duna irányába. Huu, de csodaszép. Igen, megtaláltad a Parlamentet. Mászkáld körbe a teret, majd menj le balra a cipőkhöz. 

18.45 Indulj el a Lánchíd felé, majd sétálj át rajta. 

19.00 A Budai rakparton keresztül menj el a Margit-hídig. Ezernyi biciklista, gördeszkás és gyalogost fogsz kerülgetni, de megéri mert csodaszép lesz. 

19.45 Elsétálsz a Margitsziget mellett. Ide most már nem lesz időd bemenni. 

20.00 Most már elképesztően fáradt lehetsz, ugorj fel a 6-os villamosra, és szállj le a Király utcánál. Vegyél jegyet előtte. 

design_utca_001.jpg

20.15 Megérkeztél a VII. kerületbe, egyél egy street-food kaját valahol, majd vesd be magad valamelyik romkocsmába. Jó szórakozást!

Ha egy napod van a városra - kényelmesebb utazóknak

09.00 Reggelizz meg a Cserpes Tejivóban a Deák téren.

09.40 Sétálj át az Erzsébet téren keresztül, majd menj át a József Attila utcán toronyiránt a Bazilika felé. 

10.00 Nézd meg a templomot belülről, majd menj fel a toronyba gyalog a csigalépcsőkön kilátást nézni. 

11.00 Indulj el a Szabadság tér irányába. Az egyik kedvenc teremre érkeztél. Az elején lesz egy vicces Mózes-effekt szökökút. Probáld ki. Mellette látni fogsz egy bűnronda emlékművet, előtte szeméttel (tiltakozás). Nem, ezt nem most fogom neked elmagyarázni, mi ez. Térj le jobbra a Magyar Nemzeti Bank épületéhez, megtaláltad Budapest egyik legcsodásabb épületremekét, majd menj vissza a térre. A parkon át nézz jobbra és balra. Elkolbászolsz a régi Magyar Televízió épülete mellett. Ha szimpatizálsz a republikánusokkal, készíts egy selfie-t Ronald Reagen szobrával. Igen, mi se értjük mit keres a szovjet emlékmű mellett, és egyáltalán Budapesten. 

11.30 Térj le átlósan a Duna irányába. Huu, de csodaszép. Igen, megtaláltad a Parlamentet. Mászkáld körbe a teret, majd menj le balra a cipőkhöz.

12.00 Indulj el a Lánchíd felé, majd fotózd le az oroszlánszobrokat. Ülj be a Grasham palotába egy kávéra. Drága lesz, de egyszer élünk. 

13.00 Menj tovább a Vörösmarty tér felé. Balra találsz egy oroszlános szökőkutat. Igen, szeretjük az oroszlánokat. Nem, nem a nemzeti állatunk. 

13.10 Menj végig a Váci utcán és vegyél egy Budapest pólót. 

13.30 Megérkeztél a Ferencziek terére. Bámulj fel csodálkozóan a Klotild Palotákra. Ez a másik kedvenc épületeim.  

13.40 A Károlyi utcán indulj el az Egyetem tér felé. Ez a hely nagyon fog neked tetszeni, rengeteg helyi, egyetemista és külföldi nyüzsög mindenfelé körülötted. 

37134660.jpg

13.45 Most már nagyon koroghat a gyomrod. Maradj itt és egyél valamit. 

14.45 Menj tovább a Kecskeméti utcán és megérkezel a Kálvin térre, ott fordulj jobbra és menj be a Vásárcsarnokba. Vásárolj be paprikából és mindenféle hülyeségekből. 

15.45 Menj át a Szabadság hídon és térj le jobbra a rakparton. Megérkezel hamarosan a Rudas gyógyfürdőhöz. Remélem van nálad fürdőruha. 

19.00 Vélhetően most teljesen kiszívva a termálvíztől, zombi állapotban támolyogsz át az Erzsébet hídon. A Ferencziek terén menj le a metróba és szállj ki a Deák téren, majd indulj el a Király utca felé. Jó étvágyat és jó szórakozást!

Kövess Facebookon is!

 

 

 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://couchsurfing.blog.hu/api/trackback/id/tr388806056

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hamis és igaz vallások 2016.06.15. 10:38:54

Több mint 4200 ismert vallás van ma napjainkban és biztosan ennek sokszorosa, az amit nem ismerünk. Jellemzően a mai is élő vallások tagjai csak a saját vallásukat tartják igaznak, a többit hamisnak. Külső szemlélőnek ez bőven elég bizonyíték, hogy m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása