2014.11.06. 15:29

Hova menjenek digital nomádkodni a vendégeim?

Mostanában különböző sharing economy magyar startup szolgáltatásokat mutattam be nektek, ami kapcsolódik a couchsurfinghez is. Az első posztomban a 30km.hu-ról olvashattatok, ami az esti főzéshez segít beszerezni különböző lokális termelők javait, termékeit. A másodikban a Piqniqről, egy főzés eredményét megosztó alkalmazásról írtam. A harmadikban a Miutcank.hu kezdeményezést ismertettem, ami a jószomszédi viszony megerősítésére szolgál. A mostaniban körülnéztem milyen opciói lehetnek a digitál nomádkodó couchsurfereimnek, ha nem zajos kávézókban akarnak dolgozni az ittlétük alatt. 

A legutóbbi török vendégem napközben érkezett hozzám, de nem maradhatott nálam, mert dolgoztam itthon. Ő is dolgozni akart, lehetőleg csendes helyen, azaz a lakásomban, de mivel zavart engem, ezért elküldtem egy kávézóba. Az eset azonban elgondolkodtatott, hogy milyen alternatívája lehet egy kávézónak, ha a vendégem csendes nyugodt környezetben akar dolgozni, de nem maradhat nálam. 

Kézenfekvő megoldás a coworking iroda, a hozzám legközelebbi a Loffice, ami a Paulay Ede utcában található meg. Néhány főnek mindig van pár órára kivehető coworking hely az irodában. Nyáron a teraszon is lehet dolgozni, valamint túlfoglalás esetén a lenti rendezvénytermükben is akad szabad kanapé, szék. A tárgyalójukba is be lehet ülni, és természetesen az eredeti funkciójára is lehet használni. 

Mindenki a saját laptopjával dolgozik, de néhány állandó bérlő telepített PC-t is a helyszínre. 20 Mbit/sec wifin dolgoznak, ami nekem kissé gyengének tűnik, ha egyszerre 20-30 ember szabadul rá. A mostani lakásomban 25 Mbit/sec van, a korábbiban 120 volt. Mindenesetre a 20 megabites wifi még mindig stabilabb, mint ami a legtöbb kávézóban megtalálható. Az iroda mindennel rendelkezik, ami egy jól felszerelt iroda követelménye: scanner, nyomtató, zárható szekrény. A konyha kávéval, teával, hűtővel és mikroval van ellátva. 

PaualyEde_CoworkingTer43.jpg

Kimentem meglátogatni személyesen a helyszínt, hogy a következő vendégemnek a saját tapasztalataimról is beszámolhassak, mielőtt ajánlanám őket. Ottlétemkor kb. 15 ember dolgozott a közösségi munkateremben, nekem úgy tünt, túl közel ülnek egymáshoz. Én személy szerint kényelmesebbnek éreznék ilyen sok embert dupla ekkora területen, mint az övék. Ha valaki skype-olni akarna, a mellette ülők mindent hallanának a beszélgetésből. Ha a szomszéddal szeretnénk a saját projektünről beszélni, akkor is érdemes kimenni az udvarra, vagy beülni a tárgyalóba, hogy ne zavarjuk a többieket. Az összes coworker a kinnlétem alatt fülhallgatóval a fülében dolgozott. Vannak állandó coworkerek, akiket nem zavar a zsúfoltság, valamint nem minden nap üzemelnek teltházzal, olyankor 2 méter szabad asztalfelülete van a vendégeknek. 

A coworking iroda előnye a kávézóval szemben, hogy itt van irodai infrastruktúra, valamint zárható szekrény. Ha a vendégem elugrana várost nézni, nem kell cipelni a laptopját mindenhova. Emellett, ha társakat keres a startup ötlete megvalósítására, akkor itt mindenféle területről érkező kollégákkal találkozhat. 

PaualyEde_CoworkingTer_EsTerasz2.jpg

A Loffice különös figyelmet fordít arra, hogy az új bérlőt, legyen az akár csak 1 napi szolgáltatást igénybevevő is, minden állandó és ideiglenes tagnak személyesen bemutatják. Többen évek óta állandó coworkerei a Loffice-nak, köztük például egy holland grafikus, aki szinte minden taggal dolgozott már. Ez egy roppant erős indok a coworking irodának az otthon, vagy kávézókban dolgozással szemben: networking, kapcsolatrendszer kiépítése. 2000 tagjuk van a kezdetek óta, ebbe a számba beletartoznak azok is, akik egyszer voltak egy napot, egészen a folyamatosan ott tartózkodó coworkerekig. A bútorokat az irodai munkavégzésre tervezték, a Starbucksban csak kényelmes fotelek vannak. 

A Loffice nem költ PR-ra és marketingre, átlagosan minden második héten jelenik meg róluk valahol egy cikk a kezdetektől fogva. 5 lány és 3 férfi dolgozik a Loffice-ban. A két tulajdonos is nő. 2009-ben nyitották meg a Király utcait, majd azt követően a Salétrom irodát, és a Sas utcai Loffice-t. Bécsben is van irodájuk. A Loffice árai itt megtekinthető.

Kövess Facebookon és Instagramon is. 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://couchsurfing.blog.hu/api/trackback/id/tr206869919

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötelező-e a postaláda? 2014.11.07. 14:36:52

  Biztosan sokan emlékeznek olyan jogi furcsaságokra, anomáliákra és régen elavult, akár több száz éves, de még is hatályban maradt törvényekre, mint az első gépkocsik megjelenésekor, az az előtt kötelezően alkalmazandó piros zászlóval futó ember. Vag...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása