2012.08.15. 14:06

Lengyel, magyar – két jó barát

POLA0002.gifTizenhat és tizenhetedik vendégeim Marek Rykiel (25) és Janek Rygiel (21) Varsóból, Lengyelországból érkeztek. Ők az első pár vendégeim. Marek egy televíziónál dolgozik grafikusként, Janek építészhallgató a varsói egyetemen. Mindketten vegetáriánusok, mint én. A srácok 2011 januárban csatlakoztak az oldalhoz, 5 szállásadótól van pozitív referenciájuk, ők maguk még nem hostoltak senkit. 

A fiúk imádnak fényképezni, és meglepő módon két analóg Zenit kamerával készítik el a fényképeiket. Az indok: ha filmre vagy negatívra fényképeznek, akkor fokozottan odafigyelnek az exponálásokra, ellenben ha digitális géppel fotóznának, aminél nem számít semmit az "anyag", elvész a figyelem, lehet vég nélkül kattintgatni. Nagyon megkapónak találtam ezt a hozzáállást a fotográfiához. Másnap nekik adtam kb. 15 tekercs professzionális Fuji és Velvia diámat, aminek már 10 éve lejárt a szavatossága, de sajnáltam kidobni őket. Egész idő alatt a hűtőmben tároltam a filmeket, arra gondolván, hogy egyszer majd jó lesz valamire. Most legalább jó kezekbe került.

A Batthyányi téri 17.00 órai találkozó után rögtön felszálltunk a 11-es buszra, az utazásunk alatt kissé megrémültem, hogy ismét egy olasz incidens részese leszek, ugyanis a srácok zavart tőmondatokban beszéltek angolul és azt is hibásan. Bevásároltunk az esti vacsorához, hazaértünk és nekiláttunk fogyasztani: én a cidereket, a srácok narancslevet, mivel antialkoholisták. Kissé szkeptikus néztem az esténk elébe, legalább rendesen be lehetne rúgni velük, ha már beszélgetni nem fogunk. De hál-istennek az este szerencsésen alakult. A fiúk jól beszéltek angolul, csak kissé berozsdásodtak, nincsenek gyakorlatban, a kezdeti nehézségek után már folyékonyan és választékosan fejezték ki magukat. 

photo (34).JPGKét órával később főztek nekünk vacsorát, én addig kinn dolgoztam a teraszomon. A konyhám sajnos nem jól felszerelt, mivel sosem főzök: sodrófáért, paprikáért és krumpliért a szomszédba kellett becsöngetnem. Pierogi készült, ami rendkívül finomra sikeredett. Ez volt a fiúk thank you giftje.

Éjjel kettőig beszélgettünk. Megtudtam tőlük, hogy Lengyelország kezd kilábalni a válságból, a munkanélküliség csökken, a gazdaság növekszik, az emberek bizakodóbbak és optimisták. Az egy főre jutó GDP-jük viszont csak kb 400 dollárral magasabb, mint a miénk... A miniszterelnökük általános megítélése majdnem pozitív, a legrosszabb vád, amit mondtak Donald Tuskról: nem csinál semmit. Meséltek a néhai Lech Kaczyński államfőjükről, akiről rengetek konspirációs teória született a lengyel médiában és a kocsmai beszélgetésekben a 2010-es repülőgép szerencsétlenség okozta halála után. A srácok szerint csak emberi mulasztás oka volt a halálának, és mindenféle merénylet elméletek csupán szimpla hülyeség. 

Lengyelország népe nagyon vallásos, tiltva van az abortusz, két indokot fogad el a lengyel törvény: ha a gyerek vagy az anya beteg vagy ha a terhesség erőszakból fogant. Számtalan nő magánrendelőben illegális abortuszt végeztet kockáztatva ezzel saját egészségüket és életüket. Engem ez a korábbi romániai állapotokra emlékeztet, amit a 4 hónap, 3 hét, 2 nap című film nagyon pontosan bemutat. 

A homoszexualitás elfogadottsága hasonló a miénkhez. Nem tanácsos kézen fogva sétálni két férfinak, viszont Varsóban az évente megrendezett melegfelvonuláson nem történnek már atrocitások, mint a korábbi években megestek, nincs szükség már rendőrkordonra, mint ahogy nálunk ez elengedhetetlen feltétele egy biztonságos Pride megrendezésének.

Photo1 (35).jpgMásnap délben ébredtünk mindannyian. A fiúknak előző éjjel javasoltam némi látnivalót. Egyrészt a Robert Mapplethorpe kiállítást a Ludwig Múzeumban, a Mai Manó Ház megtekintését, a Terror Múzeumot és Szentendrét. Nyilván ez egy fél napba nem fér bele, de gondoltam legyen miből válogatniuk. Ők az Ecseri Piac után érdeklődtek még, amiről nem tudtam semmit mondani azon kívül, hogy hogyan jutnak oda, mivel még sohasem voltam ott.  

Este 21.00-kor találkoztunk ismét a keddi szokásos CS meetingen. Mikor megérkeztek nagyon örültem nekik, mert akkor már hosszú ideje egy lelkes olasz geek srác untatott a történeteivel, ami sajnos cseppet sem volt érdekes. Megtudtam, hogy Marek egész nap beteg volt, előző nap napszúrást kapott. Legelőször az Ecseri Piacot vették célba, de nem találták meg a helyet, próbáltak útbaigazítást kérni a környéken, de senki nem beszélt angolul. Sajnos ezt az eltévedést én okoztam, ugyanis azt mondtam nekik, hogy az Ecseri úti megállónál kell kiszállniuk a metróból. Eddig azt hittem, hogy ott van a piac is. Később csekkoltam le a google maps-en és akkor derült ki számomra is, hogy nagyon nem ott van. A sikertelen kísérlet után a Ludwig Múzeumba mentek. A Mapplethorpe kiállítás után Marek lefeküdt egy padra a múzeum előtti parkban és Janek ölében aludt el pár órára. Elmesélték, hogy a járókelők módfelett meghökkenten bámulták meg őket.. Erre viccesen megjegyeztem, hogy biztos nem azok csodálkoztak, akik szintén a kiállításról jöttek ki és egyébként is ez a látvány két fiúval egy tökéletes élő reklám a Mapplethorpe kiállításnak. :-) 

Janekék Budapestre érkezésük után az első két napjukat egy hostelben töltötték a Haller utca környékén. Láttak egy cigány verekedő párt, majd a férfi a nő hajába kapaszkodva húzta végig a földön az utcán, aki közben veszettül visított. A srácok megállítottak egy járókelőt, hogy a segítségét kérjék, mert ketten nem mertek az eseményekbe avatkozni, de a járókelő nem segített. Gondolkoztak azon, hogy talán rendőrt kéne hívniuk, de végül is nem tették. Marek utána egész éjjel nem aludt, mert a nőért aggódott és lelkiismeret-furdalása volt, hogy nem léptek közbe. Megnyugtattam őket, hogy a pesti cigány családoknál egy ilyen esemény teljesen hétköznapi és "normális", nem kell aggódni. 

A srácoknak már kendőzetlenebb és negatívabb véleményük volt Budapest tisztaságáról, mint a francia vendégeimnek. Mindenhol szemetet láttak az utcán, és számtalan gyönyörű házak fedeztek fel nagyon rossz állapotban. Erre elmondtam nekik, hogy a tisztaság és az épületek állapota a kerület függvénye. A CS meeting után még beugrottunk egy rövidke tour-ra a Szimplába, Janek megpróbált fényképezni, de hamar feladta, miután realizálta, hogy 50-es ISO diával nem lesznek sikeres fényképei. Na mondjuk ez az egyik hátránya az analóg fényképeznek.

Hazaérkezésünk után megettük a maradék pierogit. Janekkel kiültünk a teraszomra, Marek azonnal lefeküdt aludni. Beszélgettünk a családunkról, a magánéletünkről. A srác végtelenül intelligens és a korához képest sokkal érettebb gondolkodású és humorú. Olyan érzésem volt, mintha már nagyon régóta ismerném. Határozottan pozitív couchsurfing élményt szereztek nekem mindketten az együtt töltött idő során.  

A bejegyzés trackback címe:

https://couchsurfing.blog.hu/api/trackback/id/tr684712554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsán · http://alleskapot.tumblr.com/ 2012.08.15. 15:55:45

nem erre a posztra reagálok, hanem en-bloc az egész blogról a véleményem a következő:
a posztoló gusztustalan, arrogáns stílusától hányok. ha fizetnének érte, akkor sem szállnék meg nála.

2012.08.15. 16:49:52

Lehet hogy kicsit off leszek, csak a blogposzt címéről jutott mindez az eszembe:

A poszt címében szereplő mondást az átlagnál gyakrabban és átélősebben felidézők, főleg azidőtájt, mikor ezen gondolat megszületvén a köz ajkára került, szerintem ezen két kellemetesen ígéretes, szabad szellemiségű, és igazán européer ifjút, hamar lovaik hátáról lecsapván jó kardjaik hegyére úgy tűzték volna fel, akár a grillcsirkét.

Mert az a mára már igencsak kiveszett fajta igaz (fegyver)barátság ráadásul ezt is követelte volna meg ...

(Akkoriban ugyanis az ilyenféle hajlandóság irányában kinevelt ifjak nem voltak annyira közkedveltek errefelé, mint mostanság, és jobbára a töröknél vendégeskedtek, rabszolga formájában, azoknak emberei voltak, és többnyire nem egymással, hanem uraikkal foglalkoztak.)

Lengyel barátaink pedig dús lakomára való meghívással köszönték volna gáláns cselekedetüket ... :)

Úgyhogy ezen rigmus első sorának beadása címként egy ilyen, amúgy a turbékolásuk említése, és külön kihangúlyozása nélkül a nagyátlag szemében nyilván jóval szimpatikusabbnak tűnő kettős kalandjaihoz nem kicsit provokatív, dehát már csak ilyen az a vérgőzös történelem, meg a mi alig kifordított mai világunk, igaz?

Amúgy nyilván remekül érezték magukat a kedves vendégek, és igen jó hírünket vitték ... debezzeg mikor egy nagyobb csapat lengyel jött ide szolidarítni a történelem mai örököseivel, március idusára, valahogy e mondás nem jött ennyire be a kevéssé tradicionális életelveket vallók köreiben, sőt az eszükbe sem akart jutni ... :)

bigthereal 2012.08.15. 18:48:32

ezek buzik? kár értük...

egyébként ez tetszett a legjobban:

"előző este napszúrást kapott"

az esti nap veszélyes...:P

BTSzisz 2012.08.15. 19:25:57

@Zsán: szerintem ne olvasd a blogot és ne szállj meg nála;) mi az ami miatt nem maradt benned a véleményed? Valószínűleg létezik olyan ember, aki meg téged nem bír elviselni, mégsem vágja az arcodba kéretlenül.

BTSzisz 2012.08.15. 19:27:59

Nikita: tudtad előre, hogy homokszekszuálisak? Én nem tudnék ennyire liberális lenni...

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2012.08.15. 19:46:39

@BTSzisz: Igen tudtam. A levelükben is megírták és a közös adatlapjukon is látszik. Az egyik legjobb CS élményem volt velük.

venszivar 2012.08.15. 19:57:26

@nikita: "Fene a gusztusod ......."

bigthereal 2012.08.15. 21:40:37

most nézem azt az ételt, pont úgy néz ki, mint nagymamám barátfüléje

mivel van töltve, juhtúróval?

Píter 2012.08.15. 21:47:13

@nikita Örülök a pozitív élményednek. Jók a posztjaid.

Ez a birca meg biztos egy látens homokos, mert az összes meleges poszthoz bőszen kommentel az indexen. Röhejes!

zsüber 2012.08.15. 22:22:10

@nikita: Most esett le, hogy nem Counter Strike meetingre gondoltál a posztban...

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2012.08.15. 22:29:03

@zsüber: nagyon nem. LOL :-) Az én blogomon a CS a CouchSurfing rövidítése nem meglepő módon :-)

clyd3 2012.08.16. 11:20:01

@Zsán:
1. a vélemény szabad (még...),így leírhatod és le is írtad a véleményedet
2. az előző pont miatt én is leírhatom az enyémet, ami jelen esetben az, hogy sosem fogom megérteni azokat, akik köpködni járnak fórumokba/blogokba/akárhová. Szerintem benned nagy adag frusztráció van valami miatt és ugyan találgathatnék, de annyira nem érdekel, majd megoldod :) Ha meg olyan blogokat olvasol, amik nem, hogy nem érdekelnek, hanem egyenesen zavarnak, akkor meg szimplán hülye vagy :P

clyd3 2012.08.16. 11:24:43

@nikita: szerintem jó a blog, szarni a hülyékre és irígyellek a nyitottságodért. Bár már szerintem 1-2 éve regeltem a CS-re, de még sosem szálltam meg sehol ezt használva, valamint host sem voltam, viszont van egy ismerősöm, aki részben a CS-t használva utazza körbe a világot bringával. (360fokbringa.hu) A legközelebb akkor álltam a CS-hez, mikor az USA-ban AIRBNB-n keresztül kerítettünk szállást. Ez mondjuk olyan mint egy fizetős CS :)

2012.08.16. 11:26:58

@Píter:

Én meg már ki se látok pl. a sok látens náci közül, akik meg a nácikról szóló posztok alatt kommentelgetnek, úgy általába'.

(Ezzel most nem rólad beszélek, bár ki tudja, neked is lehetett már véleményed náciügyben, csak még nem figyeltem fel rá :))

Látom, ezt a látensmeleg-elméletet az ellenvéleményüket a homokosok tudtára adó antihomokosokról nemhogy a hipó, de a sósav se vihetné ki a beégetett agytekervényekből ...

Így, ezen a 'zseniálisan' kifacsart módon kell mindig megszégyeníteni a nyomulásaitok ellen megjelenő tiltakozókat, így van ez kiadva a parancsba, ti szuperokos elmék?

Hát az ennek alapokat szolgáltató Freudot már rég túlhaladták egy kissé, csak szólok.

clyd3 2012.08.16. 11:28:47

@Gondolkodni Próbáló Birca: Tehát akkor szerinted a vallás, szexuális orientáció, esetleg a bőrszín az ami meghatározza, hogy ki mennyit ér? Te mennyit érsz? És kinek? :P
Nekem van olyan ismerősöm, aki homoszexuális, de mikor megtudtam annyi volt a véleményem, hogy amíg ő tiszteletben tartja, hogy én hetero vagyok, addig én is tiszteletben tartom, hogy ő nem és szerintem ez így normális. Sajnos hajlamos vagyok azt hinni, hogy a tolerancia valamilyen szinten ugyanúgy IQ függő, mint amennyire neveltetés.

2012.08.16. 11:56:15

A tiszteletben tartásról meg annyit, hogy miért is nem lehet akkor a véleményt is tiszteletben tartani?

Az antibuzisták, akik a magát reklámozó eltérő nemi orientáció ellen tiltakoznak, vajon miért nem érdemelnek tiszteletet, amikor EGYÁLTALÁN nem abba ugatnak bele, hogy az ágyadban / intim magánéletedben, melyet bölcs ember módjára eltakarstz a széles nyilvánosság elől, mi a francot csinálsz?

Ám mivel itt a buzizmus eszméjének szent, és mindenkinek magát az arcába toló forradalmáról van szó, hát ugyan mikor nem szarja le egy forradalom az ellenzőinek véleményét (sőt inkább keményen szidalmazza és a megfelelő eszközökkel fenyíti támadóit, mint mindig) mikor gyakorta még a saját gyermekeit is felfalja ...

Mondják ezt nektek egyébként olyanok, akiket egy "rendes" heteroszexuális forradalomban (lásd 60-as, 70-es évek) valószínűleg inkább az irígység motiválna ellenvéleményre, ha lenne nekik olyan, és nem szaladnának inkább ők is ki a zöldbe ádám-évást meg papás-mamást tolni, ebben az esetben ...

De a mai "homokosforradalom" korántsem emiatt készteti őket ellenállásra. Az undort a részükről kéretik szó szerint venni, és nem mondjuk inkább ehelyett "látenshomokosozni" azzal pedig egy kifejezetten óvodás szintű visszamutogatósdiba lemenni, bárhogyan is fáj.

Zsán · http://alleskapot.tumblr.com/ 2012.08.16. 14:52:56

@clyd3: nem kopkodni jarok blogokra/forumokra, hanem azert, mert valami miatt erdekel a tema. Egyaltalan nincs bennem frusztracio semmi miatt.

Nagyon erdekes dolog ez a coachsurfing, orulok, hogy az index cimlapnak hala megismerhettem.
Annak viszont nem orulok, hogy minden masodik posztban valamilyen feregseget kell olvasnom. Hogy lehet igy vendeglatokent az emberekhez allni? A posztolonak semmi nem tetszik - egy hisztis, akaratos, valogatos p.csa. Es a legszomorubb ebben az, hogy a surferek elviszik a vilag mas tajaira a 'hires magyar vendegszeretetet'.
Komolyan mondom, ha ennyi frusztracio lakozik a posztoloba, akkor mi a retkes f.szert vag bele egy ilyesmibe?

clyd3 2012.08.16. 15:06:18

@ekszvájzed: Tiszteletben lehet tartani a véleményt, amíg annak megnyilvánulása megüt egy vállalható szintet. Ha ez a szint (és itt most remélem, hogy nem rólad beszélek) abban nyilvánul meg, hogy valaki kimegy melegeket/négereket/zsidókat/kínaiakat inzultálni, akkor az minimum megkérdőjelezhető szerintem. Mondjuk azt sem feltétlenül értem, hogy mi a célja a rendezvénynek és mit akarnak vele elérni...

Azt viszont továbbra is csak megmosolyogni tudom, ha valaki attól fél, hogy attól "melegszik be" a gyereke, mert lát 2 csajt/pasit kézenfogva mászkálni az utcán :)

clyd3 2012.08.16. 15:14:03

@Zsán: Szerintem a dolgok nem feketék és fehérek. Az becsülendő, hogy belevágott és nem elvárható, hogy "ha már belevágott, akkor csinálja és kussoljon akkor is, ha valami olyasmi történik ami nem felel meg neki". Fel kellene fogni, hogy ez nem egy hotel, a host nem kap érte ellenszolgáltatást, de ha vannak szabályok/ajánlások pl. thank you gift, akkor azt mindkét félnek illik betartania. Nekem igenis nehezemre esne beengedni vadidegen embereket az életembe és nem elvárható, hogy a host _teljesen_ hozzájuk igazítsa az életét. Ha pedig valaki a megbeszélt dolgokat sem tartja be, vagy fake adatokkal van feltöltve a profilja, akkor meg hagy kelljen mosolyogni mikor kiderül. Az én értelmezésem szerint a host azért vállalja ezt, hogy új embereket, kultúrákat ismerhessen meg, márpedig ha az érkező meg sem tud mukkanni a közös nyelven, pedig a profiljában intermediate, akkor pont az ismerkedés része ugrik, akkor meg miért akarnám hostolni? (Persze ezt lehet, hogy ők is gondolják és ezért kamuznak :P)

clyd3 2012.08.16. 15:16:20

@Zsán: még akár igazad is lehet, de légyszi mondd már el, hogy konkrétan milyen féregségekre gondolsz? (Általánosságokkal nem lehet vitatkozni :))

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2012.08.16. 15:23:20

@clyd3 és @Zsán: a féregségek felsorolását én is kiváncsian várom!

2012.08.16. 16:31:28

@clyd3:

Ha már a szivárványos parádéról esik a szó, hát épp ez az én bajom is, hogy szerintem közönséges hergelés az egész, gyakorlatilag pártérdekeket és ideológiai bevadulást szolgálva.

Nem is beszélve arról, hogy arról hallottam, szervezetten, kisbusszal tucatszámra szállították a helyszínenként hol fekete, hol fehér pólóba átöltöző egyen-kigyúrt, népnemzetinek látszó egyen-kopaszokat, végig a MMM mentén ... Érdekes, mindenesetre. Gyanítom, hogy még azt hírhedt Hősök terei kutyarugdosdást se egy valódi vérnáci csinálta.

Más. És mondd, szerinted, miért is nem lesz egy gyerekre (kamaszra) talán egy egész életre szólóan is hatással az, amit a szellemileg-lelkileg erősen formálódó korszakában lát, hall, és tapasztal?

Gondolod, hogy nem lesz rá esetleg kíváncsi, és nem kísérletezik ezen dolgokkal a saját környezetében? És ha azt látja, hogy fenti viselkedés teljességgel természetes, és helyénvalónak találtatik, talán nem gondol rá ő is akként?

Hiszen már a híres amcsi liberális gyerekpszichológia is sokat törődött anno a gyerekek nemiségi fejlődésével, igaz, akkor a homo vonalat (talán nem is minden ok nélkül) de bölcsen kihagyta belőle, tán hogy senki se beszélhessen róla, és ilyen hitekben hagyhassák meg a buzista eszme híveit ...

Jah, és persze mindennek végén biztos azt is kérdhetnéd: No és ha valaki történetesen buzi, akkor meg mi baj van, és mi is a rossz abban? (Mert szerintem akár még ez is következhetne erre).

Szerintem (ne is csak) gondolatban végezzük el azt a kísérletet, melyet a lélektan legnagyobbjai találtak ki, miszerint (csoportos) terápia keretében mondja el egy (csapatnyi) [buzi] azt, hogy szerinte másoknak mi lehet vele a baja, ill. mi lehet az, ami őt mások szemében ellenszenvessé teszi, [mint buzit]. (Természetesen a politikai felhangokat ebből abszolúte zárjuk ki). Roppant kíváncsi volnék, elhiheted.

2012.08.16. 16:46:37

Fantasztikus ez a poszt, minden benne van, meleg lengyelek, cigányok, angolnyelv-sznobériázás, abortusz, ultramodoros stílus, budapest-ekézés, fotós majomkodás, pocsék helyesírás, erőltetett intellektüellkedés, komolyan le a kalappal. Csatlakozva egy előttem szólóhoz, az író irritáló személyisége olyan erősen üt át a színvonaltalan, propaganda jellegű íráson, hogy egy fél pohár vizet nem innék meg vele egy gyárcsarnokban. Mindenesetre tetszett, szórakoztató a maga önelégült bel-budai módján.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2012.08.16. 17:32:25

@shitgun: örülök, h tetszett. Olvasd el a többit is és később is térj vissza!

BTSzisz 2012.08.16. 17:43:35

rendőrkutya legyek, ha értem miért támadjátok ennyire a blogírót. kb. tízszer átolvastam, fikarcnyi ultramodorosság, sznobizmus, propaganda-szerűség nincs benne. Pocsék helyesírás???? HOL? Mit olvasol, amikor ilyeneket írsz?

Érződik a postjaiból, hogy nem egy nyafka, affektálós, hülye p.csa, ez nem tetszik nektek?

Szerintem csak szimplán trollkodtok és kész. Nem kell az álokoskodás ide.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.16. 18:06:31

@clyd3:

"Tehát akkor szerinted a vallás, szexuális orientáció, esetleg a bőrszín az ami meghatározza, hogy ki mennyit ér?"

Miért határozná meg?

2012.08.18. 16:04:21

No mi van, tán csak nem zavart a lengyel zászlóban a sas? Nem fejezi ki eléggé eme két lengyel gyermek valós identitását szerinted? Netán ők szóltak volna be, immár messziről, hogy ugyan cseréld már ki?

Mert az "oké", hogy e fennebb taglalt, méltán híres mozgalom szellemi atyjainak idehaza nem tetszik a koronás-címeres magyar, de hogy még a lengyelből is kiszedetik a históriai hagyományra való utalást, mint ami szerintük nem oda illik, hát ez tényleg már a negatív csúcs ...

Vagy ez valami belülről fakadt kései öncenzúra? Csak röhögni tudok, ez már annyira szánalom. Szerintem cseréld le az egészet a szivárványos elembétésre, ide úgyis csak az való.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.08.18. 16:58:15

@ekszvájzed: majd szólj a lengyel olimpiai bizottságnak, amiért sas nélküli zászlót hurcoltak be a megnyitón. Biztosan bántja őket, vagy rosszul tudják, de majd te elmagyarázod nekik a tutit.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2012.08.18. 16:59:20

@ekszvájzed: szia. az összes posztban korábban ikon méretű zászlót használtam, aminek sajnos a tetején és az alján volt fehér sáv, azaz csúnya volt. Tegnap lecseréltem az összes poszt zászlóját normál méretűre, és sasos verzió a google találatai között normál méretben nem volt. Szóval take it easy. Először elég ha kérdezel, miért cseréltem le, mielőtt bármilyen politikai szándékot mögé látnál.

2012.08.18. 18:05:44

Bocs, ha kekec voltam, igazatok van ... Mea culpa.

Csak szabad kissé ironizálni, hiszen az ilyenfajta "sastalanítás" annyira de annyira belevág a szélballib elképzelésekbe. És pofás is volt a zászló, hiszen a felvezető történelmi mondáshoz épphogy nagyon jól passzolt.

Nem vagyok én oly tudatlan, mint amilyennek látszom :), csak feltűnt, és kész, mert a fene tudja, de nekem a sasos teszett, de ez az én egyéni szocproblémám. Biztos csak unatkoztam, ez meg kizökkentett :)

Ha valaki, mint nép ill. nemzet, főleg egy ilyen, mint a lengyel, nem akarja a király külsejű sasos cuccát hivatalossá tenni, és meglengetni a világ előtt, hát a lelke rajta. Tudom én, hogy nem ez a hivatalos ...

2012.08.18. 18:10:54

+ A címert a magyar zászlóba sem kötelező beletenni, hivatalosan nem is lehet, amíg mást nem mondanak, de a nemhivatalosban nyugodtan szerepelhet a címer, és sokan azt is rakják ki ... Gyanítom, ez sok helyen szintén így van.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2012.08.18. 18:34:02

@ekszvájzed: kizárólag a te kedvedért most találtam egy sasos zászlót és lecseréltem arra. :-)

2012.08.18. 23:07:07

@nikita:

Tök rendes vagy :)

Riszpekt, és még egyszer bocsesz. Néha elragad a nagylöttyös, de kit nem? ...

elkoltozott. 2012.09.06. 16:55:36

Haragszom most rád mert nem tudod hol van az ecseri piac. Oda kellene kiküldened az összes vendégedet. Szombat kora reggel a legérdemesebb kimenni. Mondhatni anno minden szombatomat ott töltöttem, nagyon szerettem.
Mára kicsit vesztett a hangulatából de én még mindig imádom. És szerintem neked is tetszene.:) Már ha szereted a régi dolgokat.
Szóval gyerünk gyerünk...:)

Kacor_király 2012.09.29. 15:10:28

Gusztustalan rasszizmus! Miért kell így kiemelni, hogy a nőt a hajánál fogva cibáló férfi cigány volt? Az meg, hogy a pesti cigányoknál ez normális... ez már tényleg vérlázító. Szépen beálltál a nácik közé cigányozni, mondhatom!

2012.09.29. 18:28:29

@Kacor_király:

Örülök, hogy Élesszeműséged ennyi idő után kizúrt valamit itt, ahol már a madár sirály ... Hát ez tényleg NAGYON borzasztó ... Leírni azt, hogy valaki cigány, hát ez maga a htleráj, Mein Kampfban a helye.

És valóban az is iszony leírni, vagy akárcsak sejtetni is, hogy a pesti cigányok ilyenek ... Valóban még nem mindegyik ilyen. Pl. fényes nappal a főútvonalakon békávézva télleg soha nem láttam még ilyet.

De sétálgassunk el egy kicsikét a mediterrán Pécsre, vagy az immáron őszi ködletekkel terhes Borsod megyébe, és láthatunk biza' még különbeket is,

ahol már nemcsak a hölgyeményeiket, de még a hófehér hattyúnyakú őslakos gádzsikat is elég szépecskén megmolesztálják a csodálatra méltóan patyolattiszta lelkű, mennyekből miközénk mártíriumot szenvedni leszállott cigányok,

akik furton félreértik a magyar nők agresszíva kihívó, kurvás öltözködését, mellyel el akarják venni ezen remekbe szabott nép ártatlanságát, óh, kedves atyámfia.

Mint akár Bándy Kata megtévelyedett rablógyilkosa, az a szegény, többségi társadalmunk mélymagyar elvárásainak eleget nem tévő apartheid-áldozat, vagy mostani, legutóbb lefülelt Avas-lakótelepi sorozatgyilkosunk is, tudod, az a már egy kissé vastagabban a hipóba mártott biomassza-maradék.

Szerinem naponta menj ki tüntetni a jogaikért, és a pápai kiátkozás mellé még világbojkottot is kérni az ilyen mondatok leírói ellen.

h_zolee 2012.10.05. 12:36:54

@shitgun: a mostani indexfőoldal miatt olvasgatom a posztokat és a helyesírásos kifogásodtól eltekintve nagyon ül a kommented :-) (ennél sokkal csapnivalóbb helyesírású poszt-tolók is tolnak posztot. Konkrétan: manapság, ha egy poszt első három sorában nincs tíz olyan hiba, ami miatt már általános ötödikben megbuktatnának bárkit, akkor egy blog helyesírása már jónak mondható.)

A "blogger"-nek: a comment-box miért a láblécbe került? Ha rövid a poszt, és hosszú a jobb oldali hasáb, akkor teljesen hülyén néz ki az egész. Elsőre azt hittem, tiltva vannak a kommentek.

h_zolee 2012.10.05. 12:37:58

a zárójeles végét elgépeltem, de értitek

h_zolee 2012.10.05. 12:40:35

a "buzizóknak" üzenem:

én először nem vágtam le, h a "blogger" személyét tekintve hölgy, ezért én sem értettem ezt a "melegezést". most már értem.

a csajok egyszerűen imádják a meleg pasi párokat, meleg pasikat, és kész. ez van, szokjátok meg! :-)

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2012.10.05. 20:34:38

@h_zolee: olvasd el a Magamról posztot (fenn a menüben megtalálod). Azon valszeg látszik, hogy lány vagyok :-)

Más: aki nagyon akar kommentelni, az megtalálja hol lehet.
süti beállítások módosítása