2013.05.02. 13:38

Díj rózsaszínben

Három gyerekkel irány Spanyolország blogtól kaptam ezt a díjat, azért mert nagyon tetszik neki a blogom. Ha már a Big Blog Exchange versenyt nem én nyertem meg :-)

Screen shot 2013-05-01 at 14.57.32.png

A szabályok egyszerűek köszönd meg annak, akitől kaptad, és add tovább négy olyan bloggernek, akinek 200-nál kevesebb állandó olvasója van és hagyj náluk egy megjegyzést, hogy adtad.

Az én választott bloggereim nem fontossági sorrendben: 

blogdíj.png

548 óra New Yorkban 2011-ben megkezdett két huszonéves szimpatikus egyetemista fiú blogja. Időről időre kilátogatnak NYC-be rövidebb-hosszabb időre, és tudósítanak arról mit tapasztaltak a városban. Nem személyes blog, hanem kizárólag érdekességeket, furcsaságokat, híreket osztanak meg az olvasóikkal a Nagy Almáról. Ha követed a blogot kicsit insider New Yorkinak érezheted tőle magadat. Egyszer írtam nekik egy rajongó levelet, és elhívtam őket kávézni. Ez a blog 200 feletti állandó olvasóval rendelkezik, de annyira 548 NYC függő vagyok, hogy még pólót is rendeltem tőlük. 

Downtown 2009-től íródó személyes blog egy Londonban élő harmincas magyar informatikus férfi utazásairól, futásairól. Korábban New Yorkban élt, gyerekkorában Ausztriában. Igazi kozmopolita srác. Rendszeren kívül űzi a couchsurfinget: rendszeresen fogadja a barátait, barátok barátait a vendégszobájában. Az is előfordult, hogy a Starbucksban a kávéjáért sorban állva magyar hangot hallott, ahogy valaki panaszkodik a telefonba, hogy nincs hol aludnia aznap este. Dönci hazavitte. A stílusa remek. Olvasmányos, nyitott, kedves bejegyzések. Neki is írtam egy rajongó levelet a szeptemberi Londoni utam előtt, ő is hajlandó volt velem kávézni

Gaucsó gyík. Egy késő huszas férfi elutazott Dél-Amerikába, és megírta mi történt vele. Sajnos a blog bezárt, az írója hazaérkezett Budapestre. A stílus és a humor annyira magával ragadja az olvasót, hogyha elkezded az első poszttól, készülj fel arra, hogy több órán keresztül a foteledbe fogsz ragadni, amíg nem végzel minden bejegyzéssel. Neki is írtam egy rajongó levelet, őt nem hívtam kávézni, de megkértem rá, hogy írjon nekem egy vendégposztot. Sokat kellett rá várni, de nagyon megérte. A blog második legolvasottabb írását köszönhetem neki. 

Panamericana Közép és Dél Amerikai másfél évig egyedül. Elment majdnem mindenhova és megírta. Becslésem szerint nem 200, hanem 2000 állandó olvasója van. Ennek ellenére nem tudom kihagyni a listából, mert kedvelem ezt a blogot. Nem minden posztért rajongtam, a városok éttermi kritikái Bédekker posztokat kifejezetten átugrottam. Áprilisban Bede Márton hazatért. Még néhány hétig születnek bejegyzések, utána abbahagyja. (?)

Én nem linkelem be nekik ezt a posztot a díjról, mert félek attól, hogy - ismerve ezeket a pasikat - egyik se fogja továbbadni senkinek egy rózsaszín kislányos kép-díjat. :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://couchsurfing.blog.hu/api/trackback/id/tr665259765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vittore. 2013.05.02. 15:07:07

:) Már a második blog ez, ahol látom ezt a díjat. Ha ez nektek jó, akkor díjazzátok egymást, arra mondjuk tényleg jó, hogy minden blog törzsközönsége másik blogot is megismerhet. Bár én inkább az angol "badge" szót használnám díj helyett.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2013.05.02. 16:09:05

@Vittore.: igen, a badge tényleg jobb kifejezés erre. És én is azért találom jó ötletnek, mert megismerhetünk több új blogot, ami nem biztos, h szembe jönne velünk.

bohocHAL 2013.05.03. 10:41:18

Kedves nikita!

Kezdőként van pár kérdésem, ehhez a poszthoz OFF leszek, ha máshova írjak inkább kérdéseket, kérlek jelezd!

Szóval, regisztráció előtt vagyok, kérem, segíts(etek):

- Szívesen fogadok bárkit, de nehezíti a témát, hogy család is van, konkrétan egy hat éves kislány, ebből adódóan pár szabályt azért be kéne tartani a vendégnek, pl no sex, meg hajnali négykor részegen hazaesés-hangoskodás, meg ilyenek… Ez mennyire „lóg ki” a CS fősodorból, illetve ha ez nem gáz, akkor ezt jelezni kéne a profilban, vagy ilyesmi?
- az mennyire működik, ha csak ritkán akarunk vendéget fogadni? (kb havonta 1-2). vagy csak annyi a teendő, hogy egyszerűen visszautasítgatom a kéréseket? vagy mindig rakjam át magunkat inaktívba?
- Mennyire „illik” aktívan foglalkozni a vendéggel? Olvasom, hogy nagyok az eltérések, és szívesen is kalauzolom körbe Pesten, de nem mindig érek majd erre rá, nehéz a munkám miatt tervezni. Ez nagyon „rossz arc”-ságnak számít?
- Az angolom nem túl perfekt. azért talán boldogulok, szóval gondolom ez ne tartson vissza, ugye?

Nagyon köszi, ha válaszolsz, válaszoltok!

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2013.05.03. 11:08:00

@bohocHAL: Szia!
Udv a CS memberek sorában!
- én soha egy pár vendégnek se mondtam, h no sex, ennek ellenére egyetlen alkalommal se hallottam zavaró hangos zajokat. Most vagy csendben csinálták, vagy nem csinálták. Nincs közös fal a hálószobám és a vendégszoba között.
- Azt MINDENKÉPP ird bele a couch info részbe, h mikor kell hazajönnia a vendégnek. Igy legalabb kiszűröd a partizó arcokat. Továbbá érdemes egy előre megirt házszabályt is csinálnod. Igy pl ha kapsz egy requestet, és az oke, akkor válaszul elküldöd neki, h mikor kell hazajönnie, mi a lakcimed, mit varsz el a vendegtől stb. ha ő ezzel nem konform, még mindig lemondhat és akkor megusszátok a közös kellemetlen élményt.
- Ird bele azt is a couch infóba, h családdal élsz.
- maradhatsz yes, vagy maybe álapotban. Annyi a teendőd, h havi egy vendégnek mondasz igent, aki szimpatikus. (legyen neked tetsző a profilja, a fényképei legyen szimpatikus és a levele is legyen szimpi). A többinek decline.
- Rajtad múlik menniyre vagy aktív. Van olyan, h valakinek igent mondasz, de mire megérkezik már nem tudsz vele lenni. Ezt szépen elmondod neki és kész. nem fog haragudni senki. De azért egy kávét igyál meg vele, legalább a saját konyhádban :-)
- az én angolom meg nagyon szar. :-) Éppen emiatt (is) lettem CS tag.

bohocHAL 2013.05.03. 12:21:02

Kedves nikita,

nagyon köszi a gyors választ, megnyugtattál,
szaladok regelni!

Liping 2013.05.05. 22:50:05

Remélem, a díj azt jelenti, hogy itt sincs 200 állandó olvasó.:)

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2013.05.05. 23:18:35

@Liping: szia, köszi az aggódásodat az olvasói számom kapcsán. A blogger, aki adta a díjat nem tudja mennyi olvasóm van. Akinek én adtam a díjat, azokról sem tudom mennyien olvassák őket.
süti beállítások módosítása