2016.09.08. 06:36

12 dolog, amit le kell szarnod, mire felnőtt nő leszel

Mostanában sokat töprengtem azon, mi az amit el kell engednem az életemből,  mik azok a dolgok, amikkel nem kéne egyáltalán többet foglalkoznom. Összejött egy szép kis lista ezekből, és azt vettem észre, hogy szinte minden stesszmentesebb és könnyebb lett. Egyszer te is elérsz egy kort, amikor már nem vagy képes, nem leszarni a dolgokat, akkor se, ha megpróbálod. Eleged van abból, hogy azért aggódj, hogy mások mit gondolnak. Rájössz kiket akarsz a belső körödbe tudni és kit akarsz abból egy életre kitiltani. Ez nem azt jelenti, hogy te egy bogaras vénasszony leszel idősebb korodra, csak annyi, hogy eleget éltél ahhoz, hogy gyakorlatilag mindenre csak legyints már. Egyszerűbben szólva, leszarsz már mindent.

Már el is érted ezt a pontot? Vagy már annyira szerencsés vagy, hogy tökéletesítetted a teljesen kiteljesedő nemtörödömséget? Ha igen, akkor te már tudod is, hogy ez a 12 pont mind igaz.

  1. Leszarni más emberek véleményét

Meh. Más emberek véleménye, különösen amik rólad szólnak, a megfelelő kritikával kell kezelned, mire felnőtt leszel. Amikor lehetőséget adsz arra, hogy mások diktáljanak az életedben, akkor az életed a negativitások pöcegödre kerül. Mindez vonatkozik általánosan MÁSOK véleményére. Viszont azok az emberek, akik igazán számítanak neked, azokat érdemes meghallgatni, hátha tanulhatsz belőlük, főleg, ha okosabbak nálad. 

14184349_10209871840453689_2496850004238169436_n.jpg

  1. Leszarni a nevetséges öltözködési szabályokat

Ne vegyél fel miniszoknyát és bikinit 30 felett! Lószart. Ne vegyél fel vízszintes csíkozású ruhát, csak ha XS-es méreted van! Mi van? Csak olyan rövidnadrágot vegyél fel, ami legalább comb középig ér! 30 fokban mit hordjak, ha a mini a kényelmes? Itt van egy tipikusan ítélkező lista arról, hogy jajj mit nem szabad neked, ha már 30 és a halál között vagy. Kattints és nevess. Azt viseld, amiben TE jól érzed magad, és ne azt, amit MÁSOK mondanak meg neked. 

  1. Leszarni a volt pasidat

Okkal szakítottál vele, és vélhetően ez az ok valahol aközött van, hogy a legrosszabb volt vele minden téren és seggfej volt. Annyi a dolgod, hogy leszard az exedet és ne foglalkozz azzal, hogy ő gondol-e még rád. Ne nézz hátra, hiszen előre mész. 

  1. Ne legyél udvarias az ágyban

Ha nem kapod meg azt amit akarsz, és ahogyan azt akarod, dobd el a fenébe az udvarias lényed, és szállj ki (az ágyból). Ha épp futó kalandba botlottál, és nem vagy megelégedve a dolgok menetével az előjátékban, akkor egyszerűen fejezd be, és ne várd meg, amíg ő “végez”. A te vágyad és orgazmusod a legfontosabb, ha az nincsen, és még csak nem is közelítesz hozzá, akkor sétálj el. Akkor is, ha már épp dugtok. Állítsd le, és fejezzétek be, és ne szabadkozz ál indokokra, mondd el, hogy szimplán ez így neked nem elég jó. Ha párkapcsolatban nem vagy megelégedve az embered szexuális teljesítményével, akkor meg kommunikálj, beszélj róla. Próbálkozzatok különféle újdonságokat bevetni a szexuális életetekbe, de semmiképp ne törődj bele, hogy neked “ez jutott”.

  1. Ne nyeld le a gombócot, mert egyszer csak túl nagy lesz, és megfulladsz

Amikor fiatalabb voltál, talán hajlamosabb voltál csendben maradni, és magadban mérgelődni, és legyűrni a keserű pirulát egy szó nélkül. Ha valaki olyat mond, ami felbosszant téged, vagy tiszteletlen veled bármilyen módon, akkor állj ki magadért. Még akkor is, ha ez a személy a főnököd.

  1. Le kell zárni a mérgező kapcsolatokat

Néhány ember rosszat tesz nekünk. Néhány ember mérgezi az életünket. Nem kell többet törődnöd velük, vagy hogy milyen lesz az életed nélkülük. Nem lesz rosszabb, ez egészen biztos.

e567552b595a41787df3ca9a2b02bcd0.jpg

  1. Leszarni a hibáidat

A hibáid nem határoznak meg téged: csupán csak része az életednek, ami kialakítja a személyiségedet. Ennyi. A hibáid nem hátráltatnak, és nem teszi tönkre az életedet. A nagyon bosszantó hibákat csak ki kell javítani, és legközelebb nem elkövetni.

  1. Abbahagyni a folyamatos alkalmazkodást

Néhány ember az egész életét azzal tölti, hogy folyamatosan alkalmazkodni próbál más igényeihez, és nem a sajátaihoz, majd egy idő után észreveszi, hogy az illető, akihez próbált idomulni és beilleszkedni, valójában rettentő unalmas. Miért akar valaki birka lenni a millió birka között? Köszi, de nem. Nem akarok megfelelni senkinek, aki a saját maga izléséhez próbál engem átformálni. Fogadjon el úgy ahogy vagyok, én is elfogadom őt és másokat is a maguk valójában. 

  1. Leszarni a közösségi oldalakat

Ezt már leírták ezren, de akkor most én is: a social media nem az igazi élet. A “barátaid” és követőid, akik nem lájkolják a posztjaidat és fotóidat, vagy esetleg törölnek a Facebookról, az nem olyan dolog, ami miatt fel kéne magadat húzni, amúgy teljesen feleslegesen.  

  1. Szard le, hogy nincs tökéletes tested

A tested tökéletes NEKED, és ez az egyetlen, ami számít. És aki szeret téged, az kövéren és soványon is istennőnek fog tartani, a többiek meg nem számítanak. Az istenért, időnként edd meg nyugodtan azt a Milka csokit és rendelj egy négysajtos pizzát! Ez rám nem vonatkozik a ketogén életmódom miatt. :-(

  1. Ne foglalkozz a státuszszimbólumokkal

Egy saját Louis Vuitton táska, vagy kizárólag Chanel smink használata nem tesz téged jobb emberré. Ugyanakkor ki fogja észrevenni, hogy a szemspirálod Dior vagy csak egy kibaszott Maybelinne?? Praktikus smink tipp: a szemspirálokat maximum 6 hónap után úgy is ki kell dobni, mégha van is benne cucc.

  1. Ne foglalkozz azzal, amit nem tudsz kontrollálni

Mindig lesznek olyan dolgok, amiket nem tudsz a befolyásod alá vonni. Amikor végre abbahagyod az ezen való idegeskedést, akkor a végén csak szabad leszel. Példák: ne húzd fel magad, ha dugóban állsz és nem halad a kocsid előre. Ha idegesíted magad, és kiabálsz magadban (az előtted álló autósokkal), azzal meggyorsítod a sort? Inkább hallgass zenét, és énekelj. Ne idegeskedj, ha hosszú sorban várakozol a jegypénztárnál/orvosnál stb, úgysem jutsz tőle előrébb, inkább vedd elő a könyved a táskádból, és olvass. Sőt, még azokon a dolgokon se szorongj, aminek tényleg tétje van az életedben. Kérdezd meg magadat: ha stresszelem magam, azzal bármi is megváltozik? Ha a válasz nem, akkor engedd el azonnal, és inkább koncentrálj a problémamegoldásra. 

Az életben meg kell választanod a saját csatáidat. El kell döntened, mi/ki érdemli meg a figyelmedet és mi/ki az, ami nem. Amikor leszarsz valamit, azt tedd 150 %-al, és amire odafigyelsz, azt is tedd teljes bedobással. Soha semmit ne csinálj félgőzzel.

A cikket innen fordítottam saját gondolataimmal kiegészítve. 

Lásd még: 18 brutális őszinte dolog egy negyvenbe forduló nőtől, amit minden késői huszas nőnek tudnia kell

10 brutálisan őszinte tanács egy negyvenbe forduló nőtől húszéveseknek

Kövess Facebookon is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://couchsurfing.blog.hu/api/trackback/id/tr7211687337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2016.09.08. 21:52:22

@Haloperidol: pont ez a lényeg: hogy azt viseld, amiben TE magad jól érzed magad, és ne azt, amiben MÁSOK szerint jól nézel ki. Döntsd el te, hogy mibel nézel ki jól, magadnak.

bbwd 2016.09.08. 22:00:52

aha, szard le, ha kövér vagy, legyél igénytelen és egyél még többet... :P

és nehogy változtass a rossz szokásaidon, még fejlődne az akaratod vagy az önuralmad vagy egyéb haszontalan szarság, ami sikeresebb és boldogabb élethez vezethet

az első és utolsó pont kivételével az egész totális bullshit...

FikkFakk 2016.09.08. 22:15:49

Termeszetesen, sz@rj mindenre es fogadd el onmagad, fogadjon el a kornyezeted is olyannak, amilyen vagy: kicsit hasas, formatlannak.

El is fogadnak, annyit is ersz majd. A kicsit formatlan, hasas ferfiak parja leszel, jobbat nem kapsz majd. Azok sem teged keresnek majd, csak addigra beletorodtek, hogy teged kapnak es melletted kell leeljek nyomorusagos eletuket.

Ennyi a rossz elfogadasa... feminizmus hajra.

Ertelmesek hajtanak es akarnak.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2016.09.08. 22:24:14

Garancia a 100%-os sikerhez, ez tuti.

bbwd 2016.09.08. 22:30:34

@Modor Tibi: egy ilyen listával 360 fokos fordulatot vehet bárki élete, az már egyszer biztos!

akrosztikon 2016.09.08. 22:33:55

Éretlen ifjoncként kérdezem, hogy az már a felnőttség része, ha ingerült hangvételű és frusztrált posztokat írunk arról, hogy mit szeretnénk leszarni?

Ha Igen, akkor felnőtté válásom részeként megosztom, hogy én a szomszéd éjjel nyivákoló macskáját szarnám le. Ha nem kötnének a társadalmi korlátok, már szarkucsmát és szarködmönt kapott volna az a dög.

peti a pici pille 2016.09.08. 22:39:27

Státuszszimbólum egybe', kontrollál két/három l, többit nem olvastam, de - gondolom - üdvözölendő, hogy a nők lapja café törzsközönségének van saját blogja.

rozsomák 2016.09.08. 22:57:58

Szerencsétlen poszter nem is érti, hogy mit fordított, hogy mennyire totálisan ellenmondó az egész katyvasz.

Egyrészt ugye én igényes vagyok és aki nekem nem felel meg, azt dobom, tehát mindenki nőjön fel hozzám...
Másrészt meg, nekem nem kell megfelelnem senkinek, én lehetek olyan trampli, amilyen akarok, nem érdekelnek a hibáim, hogy igénytelen tahó vagyok, ezt fogadják el mások.

Gratulálok.. Maga a megtestesült nárcizmus.

Csak azt nem értem, hogy azt honnan szoptad, hogy ez a módszer bejött valakinek is ?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2016.09.09. 00:17:13

@FikkFakk: lehet jobbban jár, 70 évesen úgyse lesz senki topmodel:p
Direkt sarkitok, de inkább valasztanek valakit, akin van felesleg, de az életemet le tudnám élni vele, mint valakit, Adonisz, de emberileg ultragáz.

kgaba82 2016.09.09. 01:32:10

Bár a szerző közölte, hogy a cikk részben fordított anyagból van, a felvonult észosztók nem fogták fel, hogy ebből mi következik.
Talán az, hogy a szöveg a nyugati trendeknek, környezetnek megfelelően kódolt.
A ne foglalkozz a súlyoddal kb. azt jelenti, hogy pl 170 centisen nem muszáj úgy kinézned mintha, hogy a Vogue-be, ill. "A nyomorultak" következő remakejébe gond nélkül beférj. Vagyis a 47-48 kg helyett, akár 55 kg is belefér. Amivel a delikvens 19-es értékével már át is csúszott egészséges BMI kategóriába (a szintén egészséges 25-ös érték 72 kiló).
Sehol nincs szó, arról, hogy tényleg hanyagold el magad és szarjál le mindent. A cikk inkább azt sugalmazza, hogy ne aggódják szét magukat a folyamatos megfelelési kényszerben élők (Született feleségek sorozat rémlik e még), hogy ne hajszolják túlságosan a tökéletességet.
Azonban nem árt észben tartani, hogy a jótanács egy trendiségre (ergo valamilyen fajta tökéletességre) törekvő oldaltól.

kgaba82 2016.09.09. 01:46:18

A ne aggódj feleslegesen mint jótanács, meg minden második triviás írásban (pl. Oravecz Nóra) visszaköszön.
Ezenkívül még:
válaszd a minőséget, fókuszálj inkább a tartalomra, mint a formára, ergo ne légy felszínes.
Ez utóbbi gondolom minden nyelvtannáci tízparancsolatában benne van. Igaz, vélhetően hibás helyesírással :)@rozsomák:

Sandor Akarki 2016.09.09. 01:51:01

Ez itt a szociopata képző?

Sandor Akarki 2016.09.09. 01:52:47

Azért van jó is az írásban: nem ba.gat a szandálban hordott zokni miatt.

Terézágyú 2016.09.09. 08:07:06

Össze lehetne vonni egy pontba is:

SZARJ LE MINDENT ÉS MINDENKIT.

DonTintoretto 2016.09.09. 08:08:21

Most leszarod a hibáidat vagy megpróbálod kijavítani őket?

Terézágyú 2016.09.09. 08:09:05

"Leszarni más emberek véleményét
...Viszont azok az emberek, akik igazán számítanak neked, azokat érdemes meghallgatni, hátha tanulhatsz belőlük, főleg, ha okosabbak nálad. "

Hiába a megengedés, innen már csak egy lépés az, hogy "kritizál? akkor nem is igazán számít nekem, tehát mégiscsak leszarom a véleményét... Tanulhatok tőle, HA okosabb? De hát nem okosabb! Leszarom a véleményét"...

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2016.09.09. 08:32:53

@Terézágyú: talan neked es masoknak is van annyi esze, h eldontse ki a szamara fontos ember es mennyire kell merlegre tenni a baratok/csalad/tars velemenyet.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2016.09.09. 08:35:16

@DonTintoretto: eleg egyertelmu a posztban is a valasz ;) az igazan bosszanto hibaidat (ami a te eletedet is megneheziti) javitsd ki. De minden hibaval nem kell foglalkozni.

zila5 2016.09.09. 08:37:47

Ezt sokkal rövidebben is le lehetett volna írni: Szar az egész élet, belefáradtam, hagyjon már békén mindenki. :D

DonTintoretto 2016.09.09. 08:40:47

@nikita: Pont erre világítottam rá. Az alcím hibás.

Ugyanis - jó esetben - pontosan mérlegeled, hogy egy adott hibád javításra érdemes vagy nem. Mérlegelés != leszarás.

Persze értem, hogy nagyon trendinek érzed, ha még egyszer leírhatod a leszarod szót.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2016.09.09. 08:52:43

@DonTintoretto: a pont arrol szol, h nem kell minden hibaddal foglalkozni. Sok no kepes tul sokat agyalni minden egyes megtett lepesen. Es sokan a kis hibakbol is lelki valsagba esnek. Hidd el ez sajnos gyakori problema. A pont arrol szo, h engedd el ezeket.
Sztem magyarul mondani ez nem tul trendi. I do not give a fuck jobban hangzik de ha angolul akarom irni h trendi legyek akkor lehet h nehanyan nem ertik meg.

DanteTM 2016.09.09. 09:07:14

Igen. Én vagyok a legfontosabb, senki véleménye, érzése, bölcsessége, tanácsa, megélt tapasztalatai, élethelyzete, gondja, öröme nem számít.

Csak az enyém. Ezt meg kell tanulni mire felnősz, mert növelni kell a szeparálódó szinglitársadalmat, a férfi csak eszköz, a barátnőid is eszközök.

Ne köteleződj el az élet semmilyen területén. Minden azért van a világon, hogy Neked megfeleljen, Téged szolgáljon.

40 évesen pedig kérdezd meg, hogy miért vagy még mindig egyedül a macskáddal.

Gratulálok, így kell szétcseszni és elferdíteni a fiatal lányok gondolkodásmódját az életről.

Ravasz Figyelmeztetés 2016.09.09. 09:14:43

tl;dr: Az egész világgal van baj, nem velem!

Ready2 2016.09.09. 09:17:05

Szarjunk le mindent, de azon haborodjunk fel, ha minket szarnak le :D

Okos cikk

valakivalaholvalamerre 2016.09.09. 09:18:50

Ez az! Szarj le mindent! De téged is le fognak szarni mások!

Irbisz 2016.09.09. 09:27:02

@nikita:
jo, ez elvileg szep es nemes, de ha mindenki kiröhög a hatad mögött mert egyszerüen szanalmas ahogy kinezel egy neked teljesen elönytelen ruhaban, akkor ha jol erzed magad benne, ha nem, ertelmes ember elgondolkodik azon, maradjon-e az a ruhadarab.
persze akit fene nagy öntudataban nem erdekel hogy bohocnak, pojacanak tartjak, az marad a neki tetszö, kellemes ruhadarabban.

Ready2 2016.09.09. 09:30:17

@Irbisz:

Plane kerdes, hogy mennyire fogja magat valoban jo erezni benne, ha tudja, hogy mindenki tramplinak tartja...

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2016.09.09. 09:34:24

Én mindenkit leszarok - engem mindenki le fog szarni. Ez ilyen végtelenül egyszerű (: A leszarás fontos dolog, de mint mindent, ezt is ésszel és mértékkel kell csinálni.

Faszerkezet 2016.09.09. 09:43:22

@nikita:

Alapvető logikai hiba. Ugyanis akinek van, annak nincs szüksége erre a posztra.

Akinek ilyen felszínes iránymutató szükségeltetik, na annak nincs annyi esze, hogy ezt eldöntse.

És innen válik érdekessé. Ugyanis ha elfogadod, hogy nincs neki... Akkor a legrosszab pillanatban hagyod magára a cikkel és dilemmával...

Ha azt tételezed fel, hogy van neki, akkor meg felesleges a cikk.

kgaba82 2016.09.09. 09:44:15

@DanteTM:
Ez az írás pont arról szólt, hogy ne légy olyan mindenáron tökéletességre törekvő, mindent agyontervező (jellemzően a legideálisabb pasit kereső). Az általad említett "szinglihordák" növekedése ugyanis pont az efféle viselkedésből fakad.
Nem pedig a poszter tanácsainak megfogadásából.

Faszerkezet 2016.09.09. 09:44:28

@Irbisz:

Legyen punk vagy "művész".... És máris meg van oldva az öltözködési gond.:)

Lady Ann 2016.09.09. 09:50:38

@Haloperidol: 30 vagyok és tavaly elkérték a személyimet egy üveg bor miatt. Szerinted kiskosztümben kéne járnom? Hagy élvezzem már ki, amit az Ég adott :D

Negrogo 2016.09.09. 09:54:21

Egoista, narcisztikus, feminista pontok. Gratulalok!

Persze van par jo is benne mint pl a facebook tulzott hasznalata ami helyes. De kapasbol a 3. nal mar kinyilt a bicska: Az "okkkal" az sokszor csak "velt ok" sokszor egy konflkitus helyzet, problema amit meg lehetne oldani de helyette a masik a hulye, idiota (mert en(no) mindent jobban tudok) es akkor a nagy "No" ugy "oldja meg", hogy szakit! Es pont az ilyen onjelolt megmondok miatt is meg a csernus es oravecz nora irasok felre ertemezese miatt kepes volt felrgni ami koztunk volt. Hol ott azt kaptam tole, mindig is ilyen pasira vagyott, sose szakitani velem, legjobb a sex, intimitas, bizalom. Aztan ahogy O is es itt is ezt irjak, biztos "okkal" szakitott... AHA. De, hogy magaban keresne a hibat, kicsit magaba nezne es felfognak sose lesz ilyen azt mar nem.

Es kb lenne meg vagy 4 pont amit legalabb igy ki kezdhetnek.

zZz 2016.09.09. 09:54:39

"A te vágyad és orgazmusod a legfontosabb..."

Ez egy nagyon jó hozzáállás. Ha a másik is így gondolja, azaz az övé a legfontosabb, akkor beszélünk két olyan emberről, akik egymás testét használják önkielégítésre.

Inkább azt kéne megérteni, hogy az enyém IS fontos. Nem fontosabb, nem a legfontosabb, hanem egyenrangúan fontos a másikéval.
Elég önzőek már az emberek ahhoz, hogy külön felhívjuk a figyelmüket arra, legyenek még önzőbbek.

kgaba82 2016.09.09. 09:56:07

@Sandor Akarki:
"Ez itt a szociopata képző?"

Amennyiben arra gondolsz, hogy a kommentelők java vagy troll, vagy csak az a fajta, aki szeret mindenki mást folyamatosan véleményezni, belekötni, akkor igazad van. A kommentelők szinte kivétel nélkül szociopatikus, manipulatív személyiségjegyeket mutat.

Serrin 2016.09.09. 10:00:35

Aki a felső állításokat mind betartja, az ne lepődjön meg, ha egyedül marad.

Irbisz 2016.09.09. 10:06:18

@kgaba82:
Micsoda diagnoszta vagy, elkepesztö, 3 soros beirasokbol megallapitod hogy majd mindenki „szociopatikus, manipulatív személyiségjegyeket mutat.“
Kvantumgyogyitast, szellemsebeszetet esetleg spiritualis pszichologia mentoralast nem vallalsz? :)

kgaba82 2016.09.09. 10:19:15

@Irbisz:
Haha :)
Az, hogy valaki vmilyen személyiségjegyet is mutat, az nem jelenti feltétlenül, hogy az is.
A mindenáron kötözködés azonban nem vezet sehová. Ami engem illet, nem fárasztom magam az ilyen emberekkel. Ergo leszarom őket. A többi kommentelőt is veled egyetemben.
Várom a "bókokat" :)

Irbisz 2016.09.09. 10:25:16

@kgaba82:
aha, szoval ha az ostobasagot ostobasagnak, az ertelmetlenseget ertelmetlensegnek meri nevezni valaki, az mindenaron valo kötözködes :)
Faek egyszerüsegü gondolkodasod es vilagkeped van, de leszarom, szerencsere a te bajod.

kgaba82 2016.09.09. 10:29:54

@mennyi?husz!:
Az, hogy volt egy szellemileg nem éppen topon lévö barátnőd, az téged is minősít. Az, hogy így vagy úgy értelmez valamit, az nem a cikkíró hibája. Mennyire kellene szájbarágósra vennie, hogy mindenki megértse.

zZz 2016.09.09. 10:30:23

@kgaba82: Olyat látsz bele, ami nincs is ott. Itt senki nem volt troll, egész egyszerűen nem értenek egyet a szerzővel és azt különböző módokon juttatták kifejezésre.

kgaba82 2016.09.09. 10:55:05

@Irbisz: elég szánalmas az a közeg, ahol nem az ember teljesítménye, hanem az öltözködés az első.
Nézd rá csak futólag az angol forrás oldalára. Számomra az inkább tűnik valami trendi faszságnak, ahol finoman szólva senki nincs szandál zoknival fotózva. Tudod ezt jelenti kontextusba helyezni a szöveget, ami láthatóan nem megy a többségnek itt.

Szerény véleményem, hogy abszurd dolog ilyenekbe belekötni.
Ugyanakkor az is szánalmas, ha valaki 25 vagy 30 felett oravecztől, vagy csernustól kell gyűjtögetni a jótanácsokat.
Bár az is elképzelhető, hogy az egész életében ilyen barmok vették körül, mint az itt kommentelők :)

Így aztán szerencsétlennek tényleg nem nagyon maradt más. Főleg, ha igazi pszichológusra nem volt pénze, vagy nem akart költeni.

A többi pontba nem megyek már bele. Így is többet komenteltem itt, mint bárhol a legutóbbi félévben.
Gondolom a többiek csak éppen hogy hozták a napi szükséges limitjüket. Legyen további szép napotok :) a virtuális térben!

Ready2 2016.09.09. 10:58:02

@kgaba82:

Az, ha mar arra erzel kesztetest, hogy le kelljen irnod, hogy leszarod, mar regen rossz cuncus :D

kgaba82 2016.09.09. 11:09:28

@zZz:
Ha senki sem volt szándékosan troll, akkor csak figyelmetlen.
Minden egyes pontnál van valami "de" a leszarom után. Ahol nincs (a ruházkodásnál -lásd fentebb amit írtam róla) ott meg okkal gyanakodhat az ember.
Szerintem úgy kell ezekre a cikkekre tekinteni mint a horoszkópokra. Minden eshetőség bennük van, szóval nem érnek semmit. Önmagában a poszt sem. Némi élettapasztalattal értelmezhetőbb, de akkor meg már minek.

Irbisz 2016.09.09. 11:10:36

@zZz:
Erröl van szo, csak ugy latszik hogy aki nem ert egyet, az kgaba önjelölt vedelmezö szerint troll, vagy szociopata viselkedest mutat :)
Csak azet nem ertem ha az ellenvelemeny zavaro, akkor miert nincs letiltva a kommenteles.

Egyebkent jol latszik a kommentekböl, nem minden tanacs van "tamadva" :)

sdani 2016.09.09. 11:21:01

@DonTintoretto: Az én hibáim le vannak szarva, mások hasonló hibákkal meg el vannak küldve a picsába.

kommentes nikk 2016.09.09. 11:23:49

@kgaba82: te nem érted, a nyugati "ne foglalkozz a súlyoddal" azt jelenti, hogy nem baj, ha dagadt vagy, egyél nyugodtan, vásárolj dagadtaknak való üzletekben, ne tegyél semmit, hogy egészségesebb legyél, fogadd el magad így.

Egyébként a poszt csak részben elfogadható, egyes dolgokért igenis tenni kell, nem lehet mindent leszarni, az ilyen mindent szarjunk le hozzáállás azoknak való, akiknek már minden mindegy, vagy olyan döglusták, hogy jó ideológia nekik a mindent leszarás. De azért van benne jó leszarnivaló is :) Azért az élet nem olyan egyszerű, hogy szarjunk le kb mindent, és akkor boldogság lesz.

kgaba82 2016.09.09. 11:28:53

@Ready2:
"Az, ha mar arra erzel kesztetest, hogy le kelljen irnod, hogy leszarod, mar regen rossz cuncus :D"
Haha
Az, hogy egy tulok vagy bizonyítottad azzal, hogy előítéletesen nőnek véltél. Ugyanmár mennyire jellemző egy nőre, hogy higgadtan, mindenkit elküld melegebb éghajlatra. Legyen forró napod kisköcsög. Részemről mentem gyúrni vazzeg. De neked meg ott klaviatúra.Vigyázz nehogy meghúzd magad :)

Szelid sunmalac 2016.09.09. 11:29:14

Namarmost ha en leszarom, hogy mit irt itt a posztolo, akkor ugyebar kovetem a tanacsait, viszont akkor meg nem szarom le, tehat ez egy paradoxon.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2016.09.09. 11:38:46

@Irbisz: szia! Először is az öltözködési pont nem a szélsőségekről szól, bár erről azt gondolom, hogyha valaki extrémen akar öltözködni, akkor tegye meg, ha neki az esik jól. A pont arról szól, h ne huzzunk egy "te már röreg vagy" határt 30 felett, ezért nem vehetsz fel miniszoknyát, rövidnadrágot szabályt. És még nagyon sok ilyen 30 feletti tiltólistás szabály van. Tök sok csak szuperül néz ki 30 felett is, rá is basznánk, ha a jócsaj fogalom 29 éves korig tartana.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2016.09.09. 11:42:26

@Lady Ann: sztem hordd azt, ami jól esik és add oda a személyid, ha kérik a pultnál :-)

Alick 2016.09.09. 11:42:59

@Sandor Akarki: Teljesen jó a szandál és zokni! :)

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2016.09.09. 11:44:46

@mennyi?husz!: a szakítás egyszerű, ha a másik nem az, akit keresel, akkor elsétálsz. Ha veled seggfej a csaj, akkor meg te dobd ki a picsába.

kgaba82 2016.09.09. 11:45:06

@kommentes nikk:
Valóban?
Akkor miért a szegényebbek, aluliskolázottak körében magasabb az elhízottak aránya nyugaton és odahaza is. Még statisztika sem kell hozzá, hogy észrevedd. A fitnesztermekbe, futni, biciklizni (méregdrága bringával) , szusizni, gourmet restaurantakba járók, életmód magazinokat (Men's/ Women's Health) bújók, ideális diéta, edzés, ideális pasi vagy nőt keresők (perfekcionisták, akikhez a cikk és az angol oldal szól) java az egészséges BMI -t inkább alulról súrolja. Elhizottat aligha látsz köztük.

sure_shot 2016.09.09. 11:52:09

Kitartás zéró, felelősségvállalás zéró. Menekülés az viszont megy ezerrel.:)
Ez pont nem egy felnőtt ember mentalitása. De baszki,ilyenekkel pont a nők szoktak dobálózni, meg a hülye tanárok 9 éves koromban. Nyehhehhehhe.
Szarjál le mindent, én is azt teszem. Meg is kapom érte a magamét általában, de azt is leszarom.XD

kgaba82 2016.09.09. 11:57:03

@kommentes nikk:
Szóval nincs semmi olyan trend a kóróbélűek között, hogy nyugodtan lehet elhízni. Egy nő simán plussize kategória nyugaton már 23-as BMI-vel. Amúgy még 25-30 között is enyhe túlsúlyról beszélünk. Annak, aki 30 fölött van meg régen rossz. Azt meg te sem gondolhatod komolyan, hogy ők a soványságot hirdető kultúra oldalainak (mint a cikk angol forrásoldala) tanácsai miatt híztak el.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2016.09.09. 11:57:38

@zZz: nem olvastad el figyelmesen a pontot. Ha futó kalandba bonyolodsz valakivel, és azt veszed észre, hogy a másik fél nem az, ami neked jó, és amitől te beindulsz, akkor nem kell végigcsinálni, mert az úgy udvarias. Főleg azután, ha jelzed a pasinak, hogy ez neked nem jó így, és ő mégis csinálja ugyanúgy (mert nem tudja másképp, vagy nem érdekli). A kémia/összehangolódás/szex drive nagyon fontos kérdések, a szexben egy szinten kell lennie a két félnek. Pl, meg lehet szakítani a szexet az előjáték alatt is, ha nincsen meg az összhang, de akár konkrétan a dugás alatt is. A nők többsége udvariasságból végigcsinálja, amig a pasi el nem élvez, ez az amire semmi szükség nincsen. PÁRKAPCSOLATBAN pedig, ha a szex ellaposodott stb stb, akkor szintén kommunikálni, próbálkozni kell, és bevetni közösen mindent, h jobb legyen. Végül is most leirtam ugyanazt, ami a posztban is van :-)

wuff enough! 2016.09.09. 12:00:43

Szard le a szart is - bár az állandó szarás sem éppen egészséges. Néha azért nem árt elgondolkodni, tényleg használ-e nekünk. Mondjuk, ha minket is állandóan leszarnak.....

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2016.09.09. 12:05:12

@kommentes nikk: olvasd el a poszt végét (utolsó bekezdés), oda szájbarágósan leirtam, hogy nem kell mindent leszarni, csak azt, ami lényegtelen.

kommentes nikk 2016.09.09. 12:15:07

@kgaba82: egészen őszintén nem értem, miről beszélsz, és hogy az hogy kapcsolódik ahhoz, amit én írtam? Szegényekről, gazdagokról szó sem volt például.

kommentes nikk 2016.09.09. 12:17:09

@kommentes nikk: mivel az, hogy mi a lényegtelen, ebben a kérdésben totálisan szubjektív, így tulajdonképpen a posztnak kb semmi értelme ebben a formában. ha jól értem, amire gondolsz, akkor a pontokba szedett dolgok helyett - mivel azok ugye vagy fontosak vagy nem, de ez egyéni megítélés kérdése - annyi elég lett volna poszt gyanánt, hogy ami neked nem lényeges, azzal ne foglalkozz. De akkor minek a többi párezer karakteres körítés??

Irbisz 2016.09.09. 12:18:43

@nikita: „@Irbisz: szia! Először is az öltözködési pont nem a szélsőségekről szól, bár erről azt gondolom, hogyha valaki extrémen akar öltözködni, akkor tegye meg, ha neki az esik jól.“
Szia! Felreertes ne essek, tegye nyugodtan, de ha elönytelen ruhat vesz fel valaki, akkor ne csodalkozzon ha kiröhögik, lesajnaljak, összesugnak a hata mögött. Önkritika is letezik a vilagon.
Meg valami: az extrem öltözek nem egyenlö elönytelen öltözek, es nekem az elönytelennel van a „bajom“, nem az extremmel :). Extrem ruha lehet igencsak elönyös, söt olyan hogy csak örülök ha felveszik! De azert azt aki olyat hord is, az ha van önkritikaja, akkor meggondolja milyen alkalomra, hova, kivel veszi fel :).

„ A pont arról szól, h ne huzzunk egy "te már röreg vagy" határt 30 felett, ezért nem vehetsz fel miniszoknyát, rövidnadrágot szabályt.“
Lehet hogy erröl szol, de akkor sokan felreertettek, alighanem a nem megfelelö forditas v. fogalmazas miatt. Egyebkent termeszetesen fel lehet venni, ha olyan az alakod, szemelyiseged, hogy nem leszel benne nevetseges, esetleg szanalmas. Illetve az sem mindegy hova, milyen alkalomra veszed fel azt a bizonyos ruhadarabot.

„ És még nagyon sok ilyen 30 feletti tiltólistás szabály van. „
Vannak ilyen szabalyok? Sosem hallottam ezekröl :). De ha valaki kiegyensulyozott normalis szemelyiseg, akkor az erzi, tudja magatol is, mit erdemes megfogadni ezekböl a szabalyokbol.

”Tök sok csak szuperül néz ki 30 felett is, rá is basznánk, ha a jócsaj fogalom 29 éves korig tartana.“
Ezzel egyetertek, söt azzal egeszitenem ki, hogy 40-en tul is vannak olyanok akik utan nem csak megfordul az ember, de intimebb helyzetben is csak amul-bamul :)
(Persze mivel mar en is tul vagyok a 40-en, biztos maskent latom mint aki mondjuk 15 evvel fiatalabb)

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2016.09.09. 12:25:28

@kommentes nikk: a lásd még linkek a poszt alatt, ott van pontokba szedve, hogy mi az, amit ne szarj le.

Negrogo 2016.09.09. 12:29:02

@nikita: hat ez az. pont, hogy ugy voltunk mindketten megtalaltuk a nagy ot. o is en is. ilyen a meseben nincs kb. ugy voltunk egyutt. aztan elsetalni meg azert setalt el mert elhitettek vele, hogy igy kell elni vagy hasonlo pontok alapjan mint amik itt is fel vannak sorolva. aztan, hogy ez nekem gyere be szerintem az egyertelmu es ezert elkuldtem a fenebe jogosan nem 1x. persze ilyenkor en voltam az idiota meg a szemet... de tobb kommentet nem erdemel a dolog.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2016.09.09. 12:29:17

@Irbisz: sztem eléggé egyértelműen fogalmaztam a pontban, már csak azert is, mert peldakat is felhoztam arra, hogy a kor miatt még nem kéne szabélyokat alkotni. Igen, vannak ilyen szabályok, stilustanácsadó oldalak, öltözködési etikett foglalkozik vele. Természetesen nem az Alkotmányban rögzítették.

burke 2016.09.09. 12:43:26

Na ezek a nők szoktak baràtok nélkül élni,otthon ülni és maszturbàlni egy vibràtorral

kgaba82 2016.09.09. 13:05:53

@kommentes nikk:
"te nem érted, a nyugati "ne foglalkozz a súlyoddal" azt jelenti, hogy nem baj, ha dagadt vagy, egyél nyugodtan, vásárolj dagadtaknak való üzletekben, ne tegyél semmit, hogy egészségesebb legyél, fogadd el magad így."

Egész egyszerűen nincs ilyen trend, amiről beszélsz. Az aluliskolázottak között felülreprezentáltak az elhízottak. Erre is rárepül jó pár cég, mint piaci résre. De ez nem a tyúk és tojás esete. Az illetők maguktól lettek kövérek, nem mástól. A trend továbbra is a soványság. A gym-ekben meg sokkal több a fitneszgép mint a kondis cucc. Ahogy a sovány, szálkás futó/bicikliző munka után is robotoló emberke mint a kigyúrt.

2016.09.09. 13:12:32

mizu muci kirakott a szivtelen macso pasi, aki 3 szinttel volt feletted es csak uritesre hasznalt? :D

legkozelebb inkabb huzd be az uncsi nice guyt a szomszedbol, hatha nem kell ujabb posztot irnod az offtopicba...Ja varja, elfelejtettem, hogy a noknek a lelki hullamvasut kell :)

kgaba82 2016.09.09. 13:25:25

@Irbisz:
Sztem az excsajod már akkor sem biztos, hogy tudta mit akar, amikor összejött veled. Aztán azt hitte, hogy oravecz és csernus által megvilágosodott. Bruhaha
Gondolom fél év múlva ugyanúgy keresi magát, s nem tudja mit akar.
Amennyiben nem, mert megtalálta magát, akkor mégiscsak használtak valamit az olvasottak, ill. inkább az ha azok hatására újragondolta a dolgait.

kgaba82 2016.09.09. 13:32:24

@Irbisz:
Amennyiben a volt párod mégiscsak rendbe szedte magát azután, hogy szakított veled, akkor meg talán neked kell elgondolkodnod.
Bár azis lehet, hogy az oraveczezés és csernusozás (rájuk való hivatkozás) váltotta mára ki a "nem egyezik a horoszkópunk" kifogást, mint válóok.
Akkor viszont ne vedd magadra.

kgaba82 2016.09.09. 13:56:03

@Irbisz:
Bocs. Téves címzés.
Az írás a
"mennyi?husz!"
néven kommentelőnek lett volna szánva.

kgaba82 2016.09.09. 14:01:08

@mennyi?husz!:
Sztem az excsajod már akkor sem biztos, hogy tudta mit akar, amikor összejött veled. Aztán azt hitte, hogy oravecz és csernus által megvilágosodott.
Gondolom fél év múlva ugyanúgy keresi magát, s nem tudja mit akar.
Amennyiben nem, mert megtalálta magát, akkor mégiscsak használtak valamit az olvasottak, ill. inkább az ha azok hatására újragondolta a dolgait.

Amennyiben a volt párod mégiscsak rendbe szedte magát azután, hogy szakított veled, akkor meg talán neked sem árt elgondolkodnod.
Bár az is lehet, hogy az oraveczezés és csernusozás (rájuk való hivatkozás) váltotta mára ki a "nem egyezik a horoszkópunk" kifogást, mint válóok.
Akkor viszont ne vedd magadra. Egyébiránt is, mit számít, amit mondott, ha vélhetően máshogy érzett.

kgaba82 2016.09.09. 14:11:54

@nikita:
"meg lehet szakítani a szexet az előjáték alatt is, ha nincsen meg az összhang, de akár konkrétan a dugás alatt is."
Egyetértek, teljesen igazad van.
Azért arra az esetre nem árt,ha bekészítel egy hideg sört,vagy valami jó spagettit. :)

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2016.09.09. 15:10:07

@kgaba82: igen. Mert bunkonak azert nem kell lenni

ColT · http://kilatas.great-site.net 2016.09.09. 15:23:50

Azért full egocentrikusnak sem kell lenni (beképzelt picsa, fordítok).
De leszarni és nem megfelelni, az jó.

never again 2016.09.09. 15:26:00

@Serrin: +1 ne ülj fel az olyan zsarolásoknak, hogy "egyedül maradsz" :D

Serrin 2016.09.09. 15:33:47

@never again: Az élet igazolja ezt. Hány önbizalomtúltengéses nő él egyedül? Pénz, karrier van, de társ az valamiért nincs...

Ja, a kommentform kissé szétesik.

2016.09.09. 15:45:08

...és ha ezeket a légy szabályokat mind betartod, kedves olvasó, igazi hipergám ribanc leszel, aki 30 éves kora körül elhasznált, keserű roncsként esik le a faszkörhintáról amire most felszállt. girpower, wagy mi a fene. hehe.

cenzurázdcsak (törölt) 2016.09.09. 15:51:05

12. Szarj le mindent és mindenkit aki téged hibáztat, mivel ilyen nem létezhet. Az egyetlen kritika a dicséret számodra, ne tanúsíts alázatot, tiszteletet semmi és senki iránt. Gondolkodj minél kevesebbet, nehogy elterelje a figyelmedet. Merő tökéletesség és szépség vagy, igazi istennő. Mindenki téged (a testedet) akar, használd ki még lehet, a lehető legpofátlanabbul:) Ha igazi jó fogás kell, próbálkozz külföldön, lehet valamelyik 'gazdagabb' külföldi megtart maradóra.

never again 2016.09.09. 15:51:10

@Serrin: :D igazad van
és pl. hány ilyen férfi él egyedül?
és ha nem fáj nekik hogy " társ az valamiért nincs"?
és ha attól még egyedül laknak nem is vannak egyedül, csak nem kötik a boldogságukat mások orrára?
és aki nem él egyedül a nők közül vajon ha megtehetné, mekkora hányada váltana az egyedül élésre?

A poszt pont arról szólt, hogy lehet elvárások nélkül élni, a kommentek nagy része pedig csakmégis ráborít a poszterre egy rakat elvárást / burkolt fenyegtést :D.

cenzurázdcsak (törölt) 2016.09.09. 15:55:16

10. szard le hogy nincs tökéletes tested.

A férfiak köztudottan az igazi, széjjelhízott nőket szeretik, akiknek nincs annyi önkontrollja sem hogy ne zabálja mindennap szét magát. Aki nem az hímsoviniszta aljadék, irtsuk ki mind, mivel Te, kedves női olvasó, 80+ kilósan is igazi nő vagy, a javából.

cenzurázdcsak (törölt) 2016.09.09. 16:02:53

Leszarni más emberek véleményét
-igaz igaz, a kritikát ignorálni kell azonnal, te tökéletes vagy és nem 'ribanc', racionalizáld nap mint nap hogy 'Hazudnak mert...-akármi-...én akkor is tökéletes vagyok.'

Leszarni a nevetséges öltözködési szabályokat
-a lényeg hogy drága legyen ami rajtad van, látszódjon hogy igazi panelproli vagy. ájfon kötelező. részletre természetesen. plusz fintorogó pofa 24/7 ben

Leszarni a volt pasidat
-elvégre találtál gazdagabbat

Ne legyél udvarias az ágyban
-kapja meg a napi szopást és tartson el. ennyi.

Le kell zárni a mérgező kapcsolatokat
-igaz igaz, ha találsz valaki gazdagabbat, a mostani gyorsan mérgezővé fog válni, zárni kell gyorsba

Leszarni a hibáidat
-mivel ilyeneid nincsnek. Csak tökéletes tested, egy tündér lelkével. khm.faszkörhinta.

Abbahagyni a folyamatos alkalmazkodást
-Dehogy hagyod abba hogy leszel így eltartott.

Leszarni a közösségi oldalakat
-de azért napi egy két kajás/fintoripofás kép belefér.ájfonnal.

Szard le, hogy nincs tökéletes tested
-...

Ne foglalkozz a státuszszimbólumokkal
-de azért ájfon kell, lássák a faszok hogy milyen igényeid vannak mikor valaki nyomulni merészel.

Ne foglalkozz azzal, amit nem tudsz kontrollálni
-bullshitx1000.plusz egy kis racionalizálás.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2016.09.09. 16:12:48

@rozsomák: Ja, kicsit gyerekes, kicsit hiszti, de azért a szőke henceg jöjjön...

Ready2 2016.09.09. 17:23:22

@kgaba82:

Ahha gyurni :D

Vigyazz azokkal a soros poharakkal. Kemeny sulyok :D

Ready2 2016.09.09. 17:24:25

@kgaba82:

Mellesleg nemkell, hogy no legyel hogy lecuncusozzalak, eleg ha ugy viselkedsz. :D

Espada Rodelero 2016.09.09. 19:14:41

És a lista párja férfiaknak:

Az olyan önelégült, faszfej, szar nőket, mint a posztíró, messziről kerüld.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2016.09.09. 19:50:17

13. Szard le a pontokba szedett életvezetési okosságokat.

ggaborx 2016.09.09. 20:48:20

Nahmajdén!!! Megmondom a tuti. Saját tapasztalat alapján egy dolog a fontos: törekedj arra, hogy csak kétféle ember legyen az életedben: akivel jól érzed magad és aki semleges. Ha valaki negatív érzéseket vált ki - mindegy miért - felejtsd el, kerüld el messzire.

Indoklás: a benned negatív érzéseket keltőkre pazarolt időt a pozitívaktól vagy semlegesektől veszed el. Ami simán pazarlás.

Hibás hozzáállás: a negatívaknak való megfelelési kényszer, a negatívak nyőzködése, hogy te érdemes vagy a pozitív hozzáállásukra, illetve a negatívak viselt dolgainak kritizálása, minősítése. Semmi közöd ne legyen hozzá. Még gondolatban sem.

Fontos: nincs olyan, hogy valaki negatív vagy pozitív. Ez csak számodra, a veled való kapcsolatában értelmezhető.

Egyszerűbben: találd meg az igazi társaidat az élet minden területén és ne pazarold az idődet azokra, akikről már kapásból tudod, hogy sosem tartoznak majd ebbe a körbe.

Sadist 2016.09.09. 21:25:01

Röviden összefoglalva legyél nárcisztikus, machiavellista szociopata.
Azért kíváncsi vagyok, hogy a pasid milyen véleménnyel van erről a leszarok mindent és mindenkit mentalitásról.

Nancsi 2016.09.09. 22:01:06

Aki leszar mindent, az leszarás által vész el. Ezt mondja a Bibliai is, vagy valami hasonlót.

mszigeti 2016.09.10. 21:12:12

Így lassan 100 komment után azért rákérdezek: ezeknek a posztoknak amúgy mi a picsa köze van a couchsurfinghez? Mert én pl. ezért járnok (járnék) ide. Nem akarsz egy privát blogot indítani? thx.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2016.09.10. 23:08:52

@mszigeti: 2 blog mar maceras lenne. Lesz a napokban surferes poszt is. Egyebkent ha benezel a blogra, akkor mindig kattints a surferek es hostok menure, es akkor csak a couchsurfinges posztokat listazza.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2016.09.12. 19:06:50

@mszigeti: hahó! frissítsd a blogot most :-) jó olvasást!

Noname Watanabe 2016.09.27. 14:44:19

Szócséplés. Egyetlen pontban össze lehetne foglalni ezt az Oravecz Nóra-i magasságokban repkedő gondolatcsomagot:

1. Le kell szarni mindent és mindenkit, nem fogok megváltozni semmiben, senkiért, te viszont változz meg, vagy téged is leszarlak ám!

A Cosmo-n, Coelhón, Csernuson meg Mülleren nevelkedett konzumidióta Dzsesszika meg Mirella nagy lelkesen meg is fogadja a "hogyan váljunk egoista pszichopata picsává" tanácsot, hogy aztán pár hónap után sírva jöjjön rá, hogy így még annyira sem működik az élete, "nincsenek igazi férfiak, brühühü", továbbá "magányosan fogok meghalni". A blog szerzője meg reszelgeti a körmét, mert hát neki semmi felelőssége az egészben... Ő csak okosságokat posztolt nagyon okosan. Mert tényleg okos. Ja.
süti beállítások módosítása