2015.05.15. 11:55

A Couchsurfing Inc. egyik volt alkalmazottja a kanapémon 

fulopflag.pngSzáztizennyolcadik vendégem, Gretelle Daffón (32), Fülöp-szigeti származású, két éjszakát hosztoltam. Négy éves korában a családja az Egyesült Államokba költözött. Gretelle élt még Szingapúrban, Portugáliában és Costa Ricaban. Észak-Amerikán belül a Hawaii-szigeteken, Los Angelesben és San Franciscoban lakott. 8 éve Spanyolországban, Sevillában él, jövőre várakozásainak megfelelően megkapja a spanyol állampolgárságot. Amerikai állampolgársága nincsen, csak zöld kártyája. Gretelle folyékonyan beszél tagalogul, egy másik indonéziai nyelvet, amire már nem emlékszem, angolul, spanyolul és portugálul. Angolul spanyol akcentussal beszél.

Gretelle Sevillában vállalati angoltanár. A hawaii-szigeteken esküvői fotósként dolgozott, a Couchsurfing Inc.-nek pedig az első évben admin feladatokat látott el. 2005-ben dolgozott nekik, egy évvel a szervezet megalapítása után. Főleg levelekre válaszolhatott, amit az akkori 5000 tag küldött nekik vagy Casey Fentonnak, az alapítónak. A kezdetben nonprofit vállalat a tagok verifikációs pénzéből és adományaiból tartotta fenn magát, a bevételek nagy részét azonban a 10 fős csapat elitta és eldrogozta. 2006-ban a CS összeomlott, leálltak a szerverek, mert nem volt megfelelő hardver támogatásuk. A cég jövedelmét nem vasakra költötték, hanem inkább elszívták. Amerikai startup voltak na. 

Gretellet a cég 2015-ben Brazíliába küldte, hogy ott építsen fel egy új CS-közösséget. A vendégemnek meetingeket kellett szerveznie. Fizették a repülőjegyét, és Leonardo Silveira alapító tag szüleinél lakott. Leonardo családja mélyen katolikus volt, így vasárnaponként misére kellett járnia, akkor is, ha ő maga sosem volt keresztény. Esténként pedig otthon kellett maradnia, ahogy rendes lányok szoktak, ezért titokban osont ki és osont vissza az ablakon keresztűl. Négy hónapot maradt Braziliában, majd visszament Palo Altoba, ahol a cég működött. 

 

Gretelle az anyjával nagyon rossz kapcsolatot ápolt, azaz nem ápolt semmilyet, ezért Casey-ék kitalálták, hogy szerveznek nekik egy meglepetés találkozót. Az anyját elhívták az irodába, ahol az megjelent, Gretelle meg sokkot kapott és kirohant az utcára. Utána felmondott a magánélete ilyen mértékű megsértése és beavatkozása miatt. 

Sevillában egy két hálószobás lakást bérel a belvárosban, de már nem hosztol vendégeket, csak azokat fogadja, akik őt is hosztolták, vagy a barátai barátait. 27 referenciája van vendéglátoktól, és 11 vendégektől. Gretelle 155 cm "magas", ő az eddigi legalacsonyabb vendégem. A filippínók között átlagmagassága van. Genetikai szerencsének köszönhetően elképesztően szép hófehér fogai vannak, nem dohányzik, de minden kávéfogyasztás után megmossa a fogát. 

Gretelle egy rövid ideje randevúzgat egy olasz pasival, aki Sevillában lakik és a szíve egy korábbi barátjához húzza még, aki baszk és jelenleg Moszkvában él, de még mindig tartják a kapcsolatot. Mindkettő igen vonzó pasi a fényképek alapján. Gretelle elmesélte, hogy a spanyol férfiak macsók, és a nemi egyenjogúságot nem igazán tolerálják és támogatják, és a kultúra is azt tanítja a lányoknak, hogyan legyenek otthon alárendeltek. A szexualitásukban a spanyol férfiak azonban már nem annyira dominánsak. Minketten egyetértettünk abban, hogy fordítva jobb lenne a helyi nőknek... 

Gretelle nagyon könnyed és laza lány, igazi problámamentes személyiség, aki semmin nem akad fel. Első este bementünk a zsidó-negyedbe iszogatni, a DiVonoban kezdtünk, ahol jelezte, hogy testes vörösbort szeretne inni, 15 Euró körüli pohár áron, ezért a pénzért megkapta az üzlet legdrágább borát (Gere Solus), amit még adnak kimérve, valamint belefért az én Tokaji Édesem rendelésem is.  Második körnek már valami olcsóbbat kapott 2000 Ft körül, nem is annyira izlett neki, mint az előző. A második este a körúti Pointerben cidereztünk, ahol megismerkedtünk egy csapat angol filmessel is. Mindkét alkalommal a vendégem fizette a teljes fogyasztásunkat thank you gift gyanánt. Csak esténként találkoztunk, és az utolsó napja reggelén ittunk egy kávét a közeli CCC-ben, mielőtt kiment a reptérre, hogy visszautazzon Sevillába.

Kövess Facebookon és Instagramon is! 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://couchsurfing.blog.hu/api/trackback/id/tr778670624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása