2013.04.11. 14:06

Franciaországból Vietnámba... gyalog

4 év alatt Thierry Montaner (35) és Killian Blais (29) francia couchsurferek idén januárra Hanoiba értek. 12 ezer kilométert gyalogoltak a franciaországi Valence városból és érkeztek meg a vietnami fővárosba, hogy együtt ünnepeljék a helyiekkel az újévet. 

Vietnam előtt Thierry és Killian 20 országot gyalogolt át, beleértve Türkmenizstánt, Üzbegisztánt, Kirgizisztánt, Kínát, Nepált és Laoszt. A következő országuk Kambodzsa lesz. 

A céljuk az, hogy átgyalogoljanak az összes kontinensen és a napi költésük ne haladja meg a 2 dolllárt. Még kell egy év nekik, hogy ezt a hihetetlen kihívást beteljesítsék.

A legkevesebb idő egy hostnal 2 éjszaka, de nem ritka az egy hét és az egy hónapnál hosszabb idejű kanapézás egy vendéglátónál. Napi 2 dollárból 4 évig utazni csak couchsurfingen keresztül csak úgy lehet, hogy leggyakrabban egy hónapot vannak egy vendéglátónál és/vagy sokat alszanak sátorban is. 23 (25 Kilien) vendéglátójuktól kaptak eddig referenciát. Ha sokat vannak egy hosztnál, akkor meg nem igazán haladnak.. Egy hasonló projektet egy magyar hátizsákos utazó is végigcsinált: 9 év alatt 130 ország. De ő stoppolt. 

Bennem még felmerül a kételkedés, hogy valóban végig csak gyalogoltak, sohasem stoppoltak?

Gondolkodol azon, hogy te is utánuk csináld? Nézd meg a srácok honlapját és megtudhatod hogyan állj neki. 

Forrás 

A bejegyzés trackback címe:

https://couchsurfing.blog.hu/api/trackback/id/tr435216871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása