2013.03.01. 10:30

Hétvégi programot keresel? Mit szólnál egy sétához?

A séta jó lehetőség felfedezni új látnivalókat a környéken, érdekes történelmi tényeket tanulni a környékről, ahol élünk és ezzel remek vendéglátóvá válni. De családi és/vagy baráti programnak is kiváló. Íme hogyan kreálhatunk egy teljesen saját sétát 5 könnyű lépésben:

XS6A8491-635x423.jpg

1. Találj ki egy útvonalat. Ha nem tudod hogyan kezd el, vegyél ötleteket útikönyvből, érdekes lehet elkezdeni a saját környékeden, amit vélhetően nagyon jól ismersz. Adj hozzá olyan utcát is, ahol még sohasem jártál. Használj Google Maps-et, nyomtasd ki (vagy ragadd meg az okos telefonodat) és vidd magaddal.

2. Kutatás. A történelem felkutatásához segítségül hívhatod a wikipédiát. Honnan ered az utcák neve, ahol sétálsz? Mit mesélnek magukról a lépcsők, a street artok (ha van) és a házak.

3. Teszteld le a sétádat. A teljes séta ideje minimum 2 óraig tartson. Legyen elég idő megállni, nézelődni, rajzolni vagy fényképezni és jegyzetelni. Más szavakkal légy turista a saját városodban. Meglepő milyen érdekesen ismerős dolgokat fedezhetsz fel, mikor új nézőpontokból vizsgálod őket.

4. Javítás. Miután letesztelted a sétádat, rájössz hogyan teheted pár trükkel még látványosabbá és kevésbé fárasztóbbá. Jegyzetelj mit kell változtatni, azután menj haza és eszerint frissítsd a térképed és az információkat.

5. Hívj meg valakit a sétádra. Itt az idő, hogy megoszd valakivel, amit tanultál. Vigyél magaddal couchsurfereket vagy barátokat a sétádra és oszd meg velük a tudásod a környékedről. Ha elfoglalt vagy, add oda nekik a térképed és az utasításaid alapján felfedezhetik a várost a te nézőpontodon keresztül. Attól függ hol élsz, ellenőrizd a legutóbbi City Exploring Activities csoportokat itt a Couchsurfingen. A budapesti lehetőségek itt találhatóak

forrás: Couchsurfing Inc News

A bejegyzés trackback címe:

https://couchsurfing.blog.hu/api/trackback/id/tr345111273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása