2013.05.16. 15:00

Barcelona szalonja

IMG_6019.jpgTegnap kora délután megnéztem a La Seu katedrálist. A gyönyörű gótikus templomot 1298-ban kezdték el építeni, és 1460-ban fejezték be. 93 méter hosszú, 40 méter széles és 28 méter magas. Ámulatba ejtően lenyűgöző. A bejárattól jobbra van egy kedves kápolna. Ott ücsörögtem kb. fél órát, mert a megolvadt arckrémem kiömlött a táskába, mindent ki kellett pakolni és feltörölgetni. Ez a pillanat sokat rontott az áhitatomon. :-) A jegy ára 6 Euró, ami a Sagrada Familia 21.5 Eurójához képest olcsó. Ezért meg lehet még nézni egy kis képtárat és fel lehet menni a toronyba. A toronyból a kilátás nem épp lenyűgöző, de egy körnek megéri felmenni. 

Utána beültem a Starbacksba internetezni és ott ragadtam. Két óra múlva elkezdett zuhogni az eső. 19.00-re értem a hosztomhoz, Alex épp vacsorát főzött, zöldséges rizst kaptam. Finom volt. Kicsit beszélgettünk is. Kitaláltam, hogy elmennék a szerda esti CS meetingre, neki nem volt kedve eljönni. Elmagyarázta hogynan jutok oda. Esernyő és esőkabát nélkül félig megázva topppantam be a Le Kasbah nevű bárba.  

A csapat barátságos nyitott arcokból állt. Rögtön dumálgatni kezdtem egy norvég sráccal és egy izraeli lánnyal. Beszélgettem még egy spanyol fiúval is, valamint két londoni lánnyal. Ők voltak talán a legzárkózottabbak, ami nem meglepő persze. Az est nagy részét egy török és egy olasz fiúval beszélgettem. Nagyjából mindenki itt lakó expat volt. Két "igazi" couchsurferrel találkoztam, egy indiai és egy kanadai sráccal. Ők is utaznak, mint én. Kialakult egy nyelvcserélő csapat is, ők külön ültek le angolt, spanyolt gyakorolni. Apropó, spanyol nyelv: imádom sorbanállás közben hallgatni az eladókkal csevegő katalánokat. Mindenki olyan szenvedéllyel mondja a balé szót, mintha minimum a szerelmének kiálltaná, hogy szeretlek! Pedig a szó csak annyit jelent, hogy ok, rendben. 22.15 körül érkeztem és éjfél előtt szaladtam elkapni az utolsó metrómat. 

Photo1 (65).jpgReggel 10.00-kor felkeltettem Alexet és elbúcsúztam tőle. Kicsit meglepődött, de hálistennek nem kellett magyarázkodni, mindketten tudtuk, hogy jobb ez így, ha hamarabb elmegyek. 10.30-ra értem a kilencedik hosztomhoz. Urgell metrómegálló mögötti utcában lakik. Nagyon szép környék. A couchsurferei engedtek be, Enrique még aludt. A lakótársa felébresztette, a hosztom kijött, megmutatta a nappalit, ahol ma aludni fogok, mert más surferek foglalják a vendégszobát. A lakásuk fantasztikus: három hálószoba, két fürdőszoba, öltözőszoba és nappali. Teljesen felújított, modern, világos, trendi. Tudnék itt élni. A surfer lányok elrohantak várost nézni. Én indításképp gyorsan megmostam a hajam. A fürdőszobatükörben döbbenten (és persze örömmel) állapítottam meg, hogy több kilót lefogyhattam az elmúlt napokban, amit különösen nem értek, mivel gyakorlatilag szendvicseken élek. Mást itt nem igazán lehet enni. Később Enrique-val leültünk, ő müzlit evett, beszélgettünk. Elmeséltem neki milyen hosztjaim voltak eddig Barcelonában. 

Enrique ambassador, több, mint 200 vendéget hosztolt, és 20 alkalommal ő volt vendég. Írországban négyen béreltek egy lakást, és mindannyian couchsurferek voltak. Volt olyan este, hogy 16 vendégük volt, és egy fürdőszobájuk. Alvó embereket átlépegetve kellett elhagyni a lakást reggel, amikor dolgozni ment. Ezután eldöntötték, hogy közös google naptárban fogják megosztani a CS foglalásokat, és kissé szervezettebbek lesznek, hogy elkerüljék a hasonló szituációkat. 

Az elmúlt négy évben Törökországban élt. Egy hónapja költözött Barceonába és nyitották meg az irodájukat. Jelenleg még csak török ügyfeleik vannak. Enrique barátnője szintén török, jövő héten látogatja meg először,  megpróbálják a távkapcsolatot, aztán majd meglátják mi lesz. A lány nem jöhet ide dolgozni a vízumprobléma miatt. (itt fogok ma este aludni)

Photo1 (66).jpg

Enrique Estorde 100 lelket számláló faluban született és nőtt fel. Fotográfiát és grafikát tanult az egyetemen. Most két társával grafic designer studiót vezetnek Barcelonában. Összeszedtük magunkat, mert a két srácnak dolgozni kellett menni. Elsétáltunk a Placa Catalunya-n található irodájukhoz és megmutatta hova csengessek be, ha bajba kerülnék.

A hosztom elkötelezett couchsurfer. Minden nap focizik, utálja a cigarettát. Nyitott és rettentően dumás, konkrétan lélegzetvétel nélkül beszél. Szenvedélyes energia sugárzik belőle, és ezer szálon ég. Mondanom sem kell, hogy az első 5 perc után tudtam, hogy itt nagyon jó helyem lesz a következő 3 napban. 

Photo1 (67).jpg

Mai program: La Ramla és El Ravar. Eddig annyi történt, hogy ettem egy szendvicset valahol és vettem katalán zene CD-ket. Nem kellett sokat válogatni, mert a Fnac-ben pontosan elmondtam az eladó fiúnak, hogy mit akarok. 4 CD-t mutatott meg, kettőt el is vittem belőle. Őket vettem meg: 

 és

Most épp egy Starbucksban ülök. Ideje felfedezni a várost. A hosztom este 23.00-tól lesz szabad. 

Barcelona fotóim itt. 

Screen shot 2013-05-13 at 23.41.57.png

A bejegyzés trackback címe:

https://couchsurfing.blog.hu/api/trackback/id/tr65302754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása