2013.01.28. 12:43

Tanyasi couchsurfing

Az izraeli vendégemmel elutaztunk Egerbe a hétvégén. Szombat este kivitt minket Laci barátom Egerszólátra Réka barátnőm tanyájára, akinél aznap este kanapészörföltünk. Kiváló hoszt volt, 21 éve a legjobb barátom, nem kellett requestet küldeni. A gyerekeknek adtunk csokit, a szülőknek cantuccinit. Örültek. Viszonzásul a vendéglátóink adtak nekünk salátát, nekem cidert, Arielnek pálinkát. Ariel szeme se rebbent a pohár lehajtása közben, gyakorlott ivó. Reggel üres ház fogadott, a család lelépett a nagymamához. Készítettünk reggelit és főztünk kávét, majd megkerestük a nagymamát. 

Megtekintettük a tájat.

Photo1 (24).jpg

A helyi élővilágot

Photo1 (23).jpg

Vasárnap délben bebuszoztunk Egerbe. A buszon a vendégem volt a cirkuszi látványosság. Meredten bámultak rá a helyiek felszálás közben és az utazás alatt. Másfajta szinesbőrüekhez vannak szokva. Megérkezésünk után megnéztük a Bazilikát, a helyi zsinagógát, ami már galériaként működik, és az egri várat, valamint a benne található Viaszmúzeumot.

Photo1 (25).jpg

 Ariel kipróbálta a kikapcsolódást nyújtó szórakoztató lehetőségek egyikét. 

Photo1 (22).jpg

Megvacsoráztunk egy Széchenyi utcai kifőzdében 1450 Ft-ból. Rendeltünk két béka desszertet és két kávét a Boldizsár Cukrászdában 1200 Ft-ért. Ittunk két pohár Egri Bikavért az Elefantoban 1100 Ft-ért. Remek hétvégénk volt. Tényleg.

A bejegyzés trackback címe:

https://couchsurfing.blog.hu/api/trackback/id/tr145047832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alensha 2013.01.28. 15:09:17

engem bezzeg lezavart arról a hintalóról a sípolós bácsi... :(

aquamarineblue 2013.03.30. 06:50:32

Ott van sípolós bácsi? Még nem láttam. :) Viszont Egerszalókon az utak szépen le voltak fagyva aznap. Ott nem sípolt senki, hogy ne menj tovább ember mert nem tudsz. Hagytam őket sétálni még jó sokat a házig.
süti beállítások módosítása