2012.05.22. 15:40

Viva Mexico!

banderamexico.jpegTegnap este érkezett hozzám második vendégem, Enrique Morales Ramirez mexikói 27 éves fiú. Enrique két évig utazik Európában, fél éve tartósan Varsóban él, mert az utazása során összeismerkedett egy lengyel lánnyal, akivel jó barátságban élnek együtt és egy hónap múlva megszületik a közös gyerekük. Jövőre visszaköltöznek Veracruzba. 

Enrique végtelenül kedves és beszédes és nyitott. Egy pillanat alatt megszerette a Túró Rudit, az étcsokis eredeti verzió izlett neki jobban. El is tette a csomagolást a pénztárcájába és gyorsan megtanulta a desszert nevét. 

Megtudtam tőle számtalan érdekes dolgot a hazájáról, először is a drogmaffiáról. Mexikóban a Mexico City-től északra levő területek veszélyesek. Nem az a legfőbb probléma, hogy kirabolhatnak vagy elrabolhatnak a válságdíjért, hanem könnyen bekerülhetsz egy utcai lövöldözés keresztüzébe. Ha megbírkózol a spanyol nyelvvel, akkor itt olvashatsz erről.

A tequilát simán isszák, a citrom és sózás nincs náluk, viszont a Mezcal nevű italukat sózzák és citromozzák. A végén lenyelik az italban lévő kukacot rágás nélkül. Miért? A protein miatt. 

A burritó NEM mexikói étel. TEX-MEX foods kategória alá sorolta. A határ mentén mindenhol kapható, de sehol máshol nem eszik. Szerinte ez a filmekben terjedt el, a mexikóiakat burritóval a szájukban ábrázolják, ennyi. 

Enrique egyébként séf, reggel sütütt nekem quesadillas-t. Emelett ismert DJ is. 

 A végén pedig a kérdéseim: 

Mi volt a legizgalmasabb, a legegyedülállóbb élményed az utazásaid során a CS-hez kapcsolódóan? Gondolok itt őrült történetre, nem szokványos hostra, stb. Milyen nemzetiségű volt a legérdekesebb couchsurfered, akit befogadtál eddig?

Eltöltöttem 2 napot Santiago de Compostela-ban két őrült sráccal. A földszinten laktak egy öreg épületben és minden reggel felmentek a tetőre, hogy vizes ballonokat dobáljanak a járókelőkre. A legérdekesebb couchsurferem egy francia srác volt. Ő az egész világot bejárta már. Fantasztikus volt hallgatni a történeteit az utazásairól.

Mik a legfontosabb tanácsok, amit szerinted figyelembe kell venni, ha te utazol valakihez vagy épp befogadóként vagy?

Légy nyitott. Sose tudhatod, mikor keveredsz a másik hazájába, amikor szükséged lehet rá.

A saját statisztikád a végére. Hány országban és városban jártál így, és hány vendéget fogadtál már te magad az évek során?

18 országban és számtalan városban jártam. Eddig 16 vendéget fogadtam be.

IMG_0219(1).jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://couchsurfing.blog.hu/api/trackback/id/tr304531970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ratman_ (törölt) 2012.08.09. 18:25:27

"jó barátságban élnek együtt és egy hónap múlva megszületik a közös gyerekük" — ezen jót mulattam. Tényleg jó lehet az olyan barátság, amiből mellesleg gyerek származik.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2012.08.09. 19:15:59

@ratman_: hát mert már nem járnak, csak barátok. van ez így :-)
süti beállítások módosítása