2018.08.18. 15:12

Negatív referenciák

Az elmúlt fél évben volt jónáhány vendégem, akikről nem tettem említést a blogon. Volt akiről negatív referenciát írtam, volt akinek azt mondtam, hogy ne írjon rólam semmit, mert ha én is írok, azt nem köszöni meg, vagy nem mondtam semmit és nem is hagytam róla semmit. 

Ukraine_svg.jpgNastia (28) Ukrajnából érkezett hozzám tavaly szeptemberben, 20 körüli referencia mindkettő oldalon. Az ilyeneknek általában igent mondok, ha ráérek. Nastia megérkezett este 22.00-kor, éhes volt, ezért kérésére összedobtam egy vegán salátát neki, nem túl sok hozzávalóval, mivel a hűtöm sajtal és hússal van tele főleg. Leült a kanapéra, és laptopján matatott. Gondoltam dolga van, magára hagytam. Másnap reggel készültem egy munkamegbeszélésre, ültem a kanapén, levelet írtam, ittam a kávémat, amikor kijött és ezt kérdezte: "What can I get for breakfast?" Ránéztem és közöltem vele, hogy mindent, amit megtalál a közeli szupermarketekben. Majd felhörpintettem a kávémat és mentem a dolgomra. Nem, nem kell etetnünk a vendéget, és persze el lehet fogadni, amit a hosztunk kínál. Önmagától. 

Este nálam volt az egyik barátom és sütöttem süteményt. Hazajött Nastia, és megkínáltam őt is a sütivel, amit örömmel elfogadott, majd bement a hálószobába és magára zárta az ajtót. Konkrétan azt se tudtam meg mivel foglalkozik, mert semmit nem szólt hozzánk. Másnap reggel úgy ment el, hogy megköszönte a süteményt, én meg hozzátettem, hogy remélem a két éjszakás ingyen szálással is elégedett volt. Ezt írta a pozitív referenciájában: "Rita was hospitable. I loved her gluten and sugar-free cake." Én meg hagytam róla egy negatív referenciát. 

FlagUSA.jpegBob, a tősgyökeres New York-i srác. Korai harmincas, még tavaly novemberben hosztoltam. Volt sok referenciája mindkét oldalon, ezért igent mondtam neki. Megírtam jó előre, hogy a két estéjéből az első este nem fogok ráérni, de a második nap igen. De jöjjön nyugodtan két estére és foglalja le magát. Kora délután érkezett, jeleztem neki előre írásban, hogy csak a cuccát tudja letenni, utána el kell mennie és majd este jöjjön vissza. Megemlítettem még neki, hogy délután nálam lesz a masszőröm, és ő akar e utánam egy svédmasszázst? 7000 Ft egy óra. Visszairt, hogy igen, foglaljam be őt is. 

A masszőr vele kezdett, és miután végeztek, kértem is, hogy menjen el. Látszott rajta, hogy maradni akar, de kelletlenül lelépett. Ismétlem, ezt is tudta előre, hogy délután el kell mennie a masszázs után. A pénzt nem fizette ki magától, el kellett kérnem, letett az asztalra 6000 Ft-ot, szóltam neki, hogy plusz még egy ezres. Ezek ilyen kellemetlen körök, ami nem csinált jó hangulatot közöttünk. 

Este visszajött, a keresztlányommal filmet néztünk. Rámírt cseten éjjel 01.00-kor, hogy nem érzi jól magát nálam, így reggel átköltözik egy másik hoszthoz, akit most talált, és beszéljük meg. Visszaírtam, hogy reggel megbeszéljük, most már alszom. 

Reggel Bob kifejtette, hogy úgy érzi, hogy jobb, ha elmegy, mert ő zavar itt. Nyugodtan elmondtam neki, hogy előre figyelmeztettem a levelezésünkben, hogy az érkezése napján semmilyen időt nem tudok vele tölteni. Erre azt reagálta, hogy délután is el kellett mennie, mondom ezt is leírtam az emailben, nem érte meglepetésként az információ, leokézta, utólag ezen ne panaszkodjon. Mondtam neki, hogy a mai napon már ráérnék, de természetesen, ha ő úgy érzi, hogy jobb máshol, akkor menjen el. Ha nem érzi jól magát, akkor szerintem is el kell menni. 

Bob elmondta, hogy nem az én hibám, és minden oké közöttünk, megegyeztünk, hogy egyikünk sem ír egymásról semmit utólag a CS oldalon. 

Brazil-National-Flag.jpgMara (45) Brazíliából idén júliusban. Két estére kért szállást, elfogadtam a requestjét. Később megírta, hogy csak az első éjszakára marad nálam, mert más hosztnál is akar maradni, akit még talált. Majd megint később megírta, hogy a gépe éjfél után fog érkezni. Erre visszaírtam, hogy akkor inkább menjen a másik hoszthoz, egyszerűbb, ha inkább nála marad két éjszakára, hiszen nekem reggel el kell mennem otthonról, semmilyen időt nem tölthetünk együtt. Erre visszaírt, hogy a másik hoszt nem tudja fogadni azon az éjszakán, erre visszaírtam, hogy oké jöjjön és magamban elkönyveltem, hogy ismét egy ingyen airbnb vendég érkezik hozzám, akinek csak szállás kell.

Később újra írt, hogy éjjel 01.30-kor érkezik.. Rettentően fáradt voltam, menni akartam aludni, ezért írtam neki, hogy üljön taxiba. Akkor elkezdett problémázni a taxi áron és persze jelezte udvariasan, hogy tudja, hogy kurva gáz ilyen későb érkezni. Felajánlotta, hogy keres egy szállást a városban. Erre visszaírtam neki, hogy választhat természetesen aközött, hogy éjszakai tömegközlekedéssel bebumlizik a városba, és foglal egy hostelt vagy beül egy taxiba, fél óra múlva nálam van, és a taxi kevesebbe fog kerülni, mint a hostel, amit még kell találnia másfél óra tömegközlekedés után. 

Nem azért "ragaszkodtam" hozzá, mert feltétlenül találkozni akartam vele 02.00 körül, hanem mert nem akartam magára hagyni éjszakra. Mara megérkezett taxival, megmutattam neki a vendégszobát a megvetett ágyával. Délután elmentem vele sétálni egy amerikai barátnőmmel, majd átköltözött a másik hosztjához, akivel már normálisan is időt tölthetett. Nekünk kb egy órát sikerült barátkoznunk. 

Nem szeretem az ilyet, ha a gép éjszakai órában érkezik, akkor foglalni kell egy airbnb szállást valahol és nem a CS hosztunkat szivatni. Vagypedig az eredeti requestben meg KELL említeni, hogy éjjel érkezünk. Így illik. Ő írt rólam pozitív referenciát (nyilván) én nem írtam róla semmit. 

Legközelebb írok 3 pozitív élményt az elmúlt egy évből. 

A bejegyzés trackback címe:

https://couchsurfing.blog.hu/api/trackback/id/tr5114188341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása