A diéta legnagyobb ellensége a kenyér, mivel rettentően magas, 52g a szénhidráttartalma, azaz egy-két szelet fehérkenyér is már szétcsapja a nap CH deficitedet. A pékségekben számtalan alternatív verzió van, amivel főleg az a bajom, hogy nem tudom mit tesznek bele. Az utóbbi napokban megnéztem néhány tucat youtube videókat paleo-keto kenyerek készítéséről, és azok alapján saját receptet alkottam. Fontos volt, hogy ne kelljen vele szarakodni, gyorsan elkészüljön és alacsony legyen a szénhidráttartalma. A kenyér természetesen gluténmentes.
- összes alapanyag (463g) - 913 kcal
- 100 gramm tápértéke:
kcal: 197.24
fehérje: 18.46
szénhidrát: 3.4
zsír: 11.53
- 6 bio tojás - 388 Ft (Lidl)
- 75g zsírtalanított mandulaliszt - 480 Ft (3200 Ft 0.5 kg, Szafi Fitt),
- 40g protein por - 197 Ft (4942 Ft 1 kg, Myprotein Impact Whey Protein)
- 5g sütőpor - 8 Ft
- 10g szűz kókuszolaj - 44 Ft (2200 Ft 0.5kg, VCO)
- Ha nem bio tojással csinálod, akkor rögtön fele annyi lesz a tojás ára.
- A mandula és kókuszliszteket megkapod olcsóbban is, én a Szent István körúti bioboltban ennyiért vettem
- Fehérjeporok ára is különböző variációkban léteznek.
Milyen táplálkozási módhoz illik?
Ha gluténmentes, ketogén vagy paleo életmódon vagy. Vagy csak szeretsz egészséges, alacsony szénhidráttartalmú ételeket készítetni, és nem akarsz 10 percnél többet foglalkozni egy recepttel.
A kenyér nagyon laktató, 3 szeletet (70g) kentem meg vajjal, és az egyikre tettem sajtot is, és tökéletesen jól laktam vele. Egy ilyen vekni 3-4 napig elég lesz. Érdemes papírzacskóban tartani, a nejlonzacskót nem szereti.
Kövess Facebookon is!