2016.01.28. 14:32

Szőrös női lábakat az utcákra (nyáron is)!

Száznegyvenöt és száznegyvenhatodik vendégeimet, egy ausztrál testvérpárt Jono (24), és Oscar (22) három éjszakára hosztoltam. Jono azt mesélte, hogy kb. 30 vendéget hosztolt, viszont egyetlen referenciája sincs vendégektől, szóval vagy az lehetett, hogy senki se akart róla irni, vagy a valóságban nem hosztolt senkit. Jono általános iskolai matek tanár, Oscar egyetemista. 

Oscar vegán, és főzést ígértek nekem, így igent mondtam, egyébként sima copy paste requestet kaptam tőlük, amit normál esetben ignorálnék. Eljöttek pár hétre Európába utazgatni. Semmi különös, pár naponta másik városba mennek. A második és harmadik estét már külön töltötték, nekem nem volt kedvem bulizni. 

Az első este főztek finomat, tényleg nagyon finomat, zöldséges ragu üvegtésztával. Vettek ajándékba egy üveg bort, amit szétosztottam hármunk között. Oscar elmesélte, hogy a barátai harcos feministák, és ő is az, csak kevésbé harcos. A barátnői például nem szőrtelenítenek sehol, a hónalj szőrüket befestik neonszínűre, ami világít a sötétben, és felemelt kézzel táncolnak a bulikban. Ez egy amolyan free hairy mozgalom kifejezése. Vagy itt van Julia Roberts, aki szintén leszarja ezt a kérdést. 

surferek feminizmus ausztráliaTeljesen egyetértek a free hairy mozgalomal. A társadalmi elvárás szerint a nőknek obligált kötelességük szőrteleníteni MINDENHOL. Legtöbben ezt egy borotvával megoldják, de ez nem olyan egyszerű, mint ahogy elsőre tünik. Aki rendszeresen borotválkozik, annak annyira megerősödk a szőre, hogy ha reggel leszedi magát, délutánra már borostás mindenhol. A borotválás előnye, hogy olcsó és gyorsan megvan. Ha alapos önmagával, akkor borotválja a lábujjait, lábfejét, lábszárát, combját, intim területet (a fazon kreativitása határtalan), fenekét, hónalját (és van aki a karját is). Úristen. Inkább bele se gondolok, hogy milyen a tapintása a borostás combnak. Én nem borotválkozom sehol, mert érzékeny a bőröm, és a borotvától begyullad.

Begyulladhatnak a szőrtüszők a szőrtelenítő krémektől (előnye, hogy egy nappal tovább tart a hatása, mint a borotvának) és az epillátortól is (egy hétig kitart, de kurvára fáj. Mekkora fájdalomfaktor lehet az ánusz környéki területet epillálni?). Villanófényes szőrtelenítést próbáltam egy területen, de kb a 15. kezelés után feladtam (kb 250 ezer forint invesztálás után), mert semmi értelme nem volt, csak ritkult, nem tünt el. Cukorpaszta és hagyományos gyanta van, ami erre a problémára tökéletes. Átlagosan négyhetente 3 órát dekkolok a kozmetikusomnál, aki az említett területeken megszabadít a "felesleges" szőröktől 10 000 Ft-ért, utána három hétig szép sima és szőrtelen vagyok, valamint puhán nő a szőr vissza. Ilyenkor télen viszont hagyom szépen kinőni, és amikor már nem bírom nézni a mindenhol elburjánzó jeti állapotot, akkor a hatodik-hetedik héten megint elmegyek Zsuzsihoz. Szeretném érzékeltetni ezzel, hogy mekkora egy nyűg ez az egész minden nőnek. 

 

Nyáron, amikor szoknyában és pántos trikóban rohangálok, akkor viszont szedni kell 3 és fél hetente, és annyira utálom. Hiszek a nemi egyenlőség és a választás szabadságában, ebben a kérdésben azonban mégis bele vagyok kényszerítve a társadalmi elvárásokba. Igenis nyáron is tök szivesen szaladgálnék szőrös lábbal, de akkor azt mondanák rám, hogy igénytelen vagyok, és megvallom én se láttam még fiatalt szőrös lábbal, max 60 feletti néniket. Még a Lostban is hónapok után sima szőrtelen lábbal futkorásztak a csajok a szigeten, hogy csinálták? 

Már az is valamiféle lázadás, hogy nem sminkelem magam. Igen, szebb vagyok kisminkelve, mint anélkül, de erről a kérdésről meg úgy gondolkodom, hogy nem akarok mindenkit lenyűgözni. Randira kisminkelem magam, mert akkor szeretném elvarázsolni azt a férfit, akivel találkozom, szeretném magamból a maximumot kihozni, és ahhoz kell a smink. Viszont ha nem sminkelem magam, attól még nem fognak rám furcsán nézni. Ha nem sminkelem magam, attól még nem lesz ronda az arcom, viszont ha hagyom kinőni a szőrt a lábamon, attól ronda lesz a lábam. A férfiaknak is szőrös a lába, de azt nem tartjuk rondának. Ez így kurvára nem igazságos. 

surferek feminizmus ausztráliaAz is feltünt, hogy a férfiakat, akikhez eddig közöm volt, se érdekelte a szőrös/nem szőrös bőr kérdés igazán. Tehát, ha ezt nézem, nem a szex miatt szőrtelenítek. 

Igen, az egyetlen pozitív oldala, hogy valóban jobban néz ki szőrtelenül a bőröm, mint szőrösen, és jobban is szeretem a testemet szőrtelenül. (Szóval részben mégis a szex miatt szőrtelenítek.) Csak tök jó lenne, ha nekünk nőknek nem lenne kötelességünk szőrteleníteni, hanem választás kérdése lenne. És mind a szőrös, mind a szőrtelen bőrfelület abba a kategóriába tartozna, hogy sminkelünk vagy nem sminkelünk. Vagy ahogy a férfiaknál is van, választás kérdése, hogy szőrtelenítik magukat vagy sem. Fantasztikus lenne, ha a szőrös női lábakat is természetes állapotként kezelné a társadalom, és nem valami fúúúj jelenséget. 

A férfiaknál is egyre elterjedtebb, hogy borotválják, trimmelik magukat az intim területen, egyébként ez jól is néz ki. Ők gyantázásra nehezebben tudnak menni, mert nagyon kevés kozmetikus vállalja, hogy zacsikat feszegessen. A hónalj gyanta is viszonylag elterjedt már. Valamint, ha a hátuk nagyon maci szőrös, azt sem árt legyantázni. Valamint azoknak a nőknek (általában latino csajoknál, vagy sőtét kreol bőrű nőknél fordul ez elő), akiknek nagyon erős fekete sűrű szőrzetük van, ott tényleg nem árt, ha rendszeresen gyantáztatják. 

Mi a ti véleményetek a kérdésről? 

Kövess Facebookon vagy Instagramon

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://couchsurfing.blog.hu/api/trackback/id/tr948670574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása