2013.08.03. 13:25

Utazás a Csendes-óceántól az Atlanti-óceánig stoppal

Matthew Karsten amerikai couchsurfer átutazza az Egyesült Államokat a nyugati parttól a keleti partig stoppal. A Csendes-óceántól elindulva két hetet fog utazni idegenekkel és a blogján megosztja útiélményeit. 

pacific-coast-hitchhiking-L.jpg

Korábban már voltak rövidebb stoppos élményei, de ez eddigi leghosszabb és legizgalmasabb utazása. Instagrammon itt nézheted meg a fényképeit. 

Aludni a saját sátrában fog, néha kempingben száll majd meg a zuhanyzás kedvéért. Az olcsó hoteleket sem zárja ki a lehetőségek közül, hogy wifi csatlakozása legyen a munkája miatt. És természetesen a couchsurfinget is használni fogja. 

A stoppolás részben illegális az Egyesült Államokban, mivel veszélyes helyzetbe sodorhatja magát, és az autópályán vezetőket, ha sokáig ácsorog az út szélén. Az autópálya behajtóknál lehet stoppolni, de ez a szabály államonként változik és a helyi rendőrök is váltózó megítéléssel értelmezik a törvényt. 

portland-train-hopping-L.jpg

Azért választotta a stoppolást, mert az utazás ezen formája kihívást és kalandot hoz az életébe. Mert végre megteszi, amit mindig is meg akart tenni az életében és találkozhat érdekes emberekkel. Szeretné az álmaival inspirálni az embereket, mégha az néha (szerinte) oly nevetségesek is. 

Követheted őt Facebookon, és Twitteren is.  

Az utazása első részéről itt, a másodikról pedig itt olvashatsz angolul. 

Ha tetszett a bejegyzés, kövess minket a Facebook oldalunkon is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://couchsurfing.blog.hu/api/trackback/id/tr725443574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

satie · http://321.hu/sas 2013.08.04. 12:00:07

Frankó. Én Párizsig mentem főleg sétálva a folyók mentén, hogy lehessen fürödni, városokban lehet wifit találni, normálisabb helyeken például közkönyvtárakban, hasonlókban ülni egész nap wifini :)

Gabbesz 2013.08.04. 13:07:02

hitchwiki.org/en/United_States_of_America
Néhány állam van, ahol teljesen illegális.

Autópályán pedig máshol sem igazán lehet stoppolni...

lilalalilalázik 2013.08.04. 20:18:01

jaj, de izgi... A kétmilliomodik huszonéves is stoppolgat...azta, fú...kaland, főleg annak, aki csak olvassa :D
süti beállítások módosítása