2012.08.18. 10:01

CouchSurfing szerelem

bulgarian_flag.jpeg italy-flag.gifTizennyolc és tizenkilencedik vendégeim Elena Stoilova (27) Sofiából és Fabio Pungetti (45) Bolognából érkeztek hozzám. Elena scenographer specialista (nem tudom hogy van magyarul, ha valaki tudja és megírja kommentben, megköszönöm), Fabio egy autókölcsönző cégnél dolgozik. Elena először, Fabio másodjára látogatott Budapestre. Elena 2007 végén regisztrált a couchsurfing site-ra, 22 pozitív referenciája van, ebből 2 szállásadótól és 13 vendégtől. Fabio 2010 áprilisában csatlakozott az oldalhoz, 24 pozitív referenciája van, ebből 2 vendégtől és 5 surfertől. 

A dolog érdekessége, hogy ők nem csak az első heteroszexuális pár vendégeim, hanem egyben az első igazi CouchSurfing szerelmespár, akiket vendégül láthattam! Idén márciusban találkoztak először: Fabio hostolta Elenát. Elena a lakótársával érkezett Bolognába, de Fabio csak Elenát fogadta be a kevés helyre hivatkozva, viszont Elena barátnőjének szerzett szállást egy barátjánál. Öt napot töltöttek együtt, egy héttel később Fabio bejelentkezett Elenánál, hogy menne Sofiába. Do you have a couch?" :-) És lett, két héttel később meg is jelent nála. Akkor kezdődött el a kapcsolatuk. Elena már egy hónapja Bolognába él, épp munkát keres és próbálja magát rávenni, hogy megtanuljon olaszul, egyelőre kevés sikerrel. A közös nyelvük az angol.

Photo1 (36).jpg

Photo1 (36).jpgNéhány hete Lilla barátnőm megkérdezte tőlem, hogy a CouchSurfingen keresztül össze lehet e jönni valakivel? Azt válaszoltam neki, hogy a couchsurfing is ugyanolyan ismerkedési forma, mint pl. egy bár, egy party vagy egy munkahely stb. Én konkrétan szkeptikusan állok a kérdéshez, természetesen kialakulhat az együtt töltött napok során némi affér a vendég és a szállásadó között, de tartós kapcsolatnak már kevesebb az esélye. Az ok szimplán lokációs kérdés. A vendég távozása után marad a távkapcsolat, ami gyorsan elhalhat. Ami tartóssá tehet egy couchsurfing szerelmet az kizárólag az az út, ha az egyik fél rövid időn belül a másikhoz költözik. Fabio és Elena is ezt a megoldást választották.

“A távollét szerelmesek közt úgy hat, mint a szél a tűzre: a kis szerelmet eloltja, a nagyot tűzvésszé növeli.” (Füst Milán)

Három estét hostoltam őket. Este 20.00-kor találkoztam velük a Batthyányi téren. Hazavittem őket, ők azonnal nekiláttak vacsorát főzni. Sajtot ettünk gombapörkölttel. Kértek tőlem konzervnyitót, amit próbáltam keresni, de rájöttem, hogy nincsen. Késsel felvágták a konzervet.

Másnap este az Oktogonnál találkoztam velük. Eredeti terveim szerint hívtam egy dubai CS tagot is, aki nem olvasta el a levelem, így nem jelent meg a találkozónkon, Elenáék pedig egy magyar barátjukat hívták, de ő se jött meg. Végigsétáltunk az Andrássy úton, beugrottunk az Akváriumba, utána a Szimplába, majd az Ellátó Kertbe kötöttünk ki. Fabioék rendeltek vacsorát, amire 50 percet kellett várni, azt hittem megőrülök a várakozásban, ráadásul nem lehetett cidert kapni, kénytelen voltam rostos baracklével vigasztalni magamat. Átmentünk a Mika Tivadar mulatóba, ahol volt cider és a hely hangulata is jobb volt, emellett erősen koncentráltam az ölemben lévő cuccomra, mert kb egy hónappal ezelőtt ezen a helyen kilopták a táskámból a pénztárcámat és az iPhone-omat. Idehívtam Csabát, egy magyar barátomat is, aki épp a (nem couchsurfinges) spanyol vendégeire vár, később hazavitt minket, útközben tartott egy kis gyors idegenvezetést is a vendégeimnek. 

Photo1 (37).jpgFabioék vettek Budapest city cardot, igy a harmadik napjuk már nagyon sűrűre sikeredett tele budai látnivalókkal (vár és környéke stb). Este a Polo Pubba mentem értük, vacsoráztunk, elmesélték a napjukat, az utolsó busszal hazamentünk. Itthon ideadták a thank you giftüket, ami egy konzervnyitó volt :-). Nagyon nevettünk az ajándékozáson, azt mondták azért választották ezt, hogy emlékezzek rájuk ha használom (hát sűrűn nem fogom), és egyben nagyon hasznos CouchSurfing eszköz a majdani vendégeimnek.

Negyedik nap kora reggel távoztak tőlem, hogy bepótolják a pesti elmaradt néznivalókat (pl Parlament, állatkert). Nem találkoztam már reggel velük. Este Sofiaba repülnek, hogy elhozzák Elena macskáját Bolognába.

A bejegyzés trackback címe:

https://couchsurfing.blog.hu/api/trackback/id/tr744718304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kylian 2012.08.18. 14:03:15

Nem vagyok szakmabeli, de a scenographert én így leginkább díszletrendezőnek fordítanám. Az kb fedi, szerintem :)

Vittore. 2012.08.18. 15:02:34

dictzone.com/angol-magyar-szotar/scenographer

díszletfestő
perspektivikus rajz készítője
távlati

magyar ember teli szájjal 2012.08.18. 15:04:57

A szegény bolgár szcenikuslány olthatatlan szerelemtől hajtva azonnal nyugat-európába költözik. Milyen megható. Láttem kolumbiai lányokat az usában akik mind szintén szerelmesek lettek usa fiúkba, tudtak is maradni legálisan.
Szép is a szerelem.

flamer 2012.08.18. 15:11:18

@magyar ember teli szájjal: Szép sport a mindenben alávalóságot sejtés, de mondjuk Bulgária pont EU-tag.

DeadBodiesEverywhere 2012.08.18. 15:49:01

Jó az ha vkinek az első CS párja homoszexuális volt, így az első heteró is "említendő" ;)

CS meetingen lehet becsajozni/bepasizni és ha mákod van a másik nem is hosztolt egyén az adott városban ;) bár az csak egy szimpla ismerkedés, mintha bárba mennél csak a CS a közös pont ;)

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2012.08.18. 16:28:57

@magyar ember teli szájjal: igen, az ilyen "érdekszerelemtől" fűtött lányok tipikusan egy autókölcsönző cég alkalmazottait szokták választani... hihető. Miért nem lehet egyszerűen elfogadni, hogy megtetszettek egymásnak? És Fabio akár lehetett volna görög vagy albán is... hát istenem, épp olasz. Tökmindegy. Ne a sztereotípiát lásd mögé. Kívánok nekik hosszú és boldog kapcsolatot. Vigyázzanak a macskára Olaszországban, nehogy baja essék. :)

magyar ember teli szájjal 2012.08.18. 18:03:19

@flamer: Ja tényleg, az EU-n belül nincs életszínvonalbeli különbség.
@bikmakk: Majd szerelmes lesz egy jobb pasiba, amint talál állást Olaszországban, hát istenem, addig meg szerelmes Fabioba.

Patreides · patreides.blog.hu 2012.08.18. 19:02:44

Honnan olyan ismerős ez a Füst Milán idézet? Honnan is?... Ja, hát a Szécsi Pál dalhoz innen lopott a szövegíró:
www.youtube.com/watch?v=ZokNw5r8x3I
Mindig tanul az ember valami újat. :)

HAnonymus 2012.08.19. 02:57:45

@nikita: www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/5469/szecsi-pal/a-tavollet-zeneszoveg.html
A linkelt dalban szerepel a posztban szereplő idézet. Nem lopott senki senkitől.

Patreides · patreides.blog.hu 2012.08.19. 19:00:35

@nikita: A Füst Milán idézet ismerős volt egy régi Szécsi Pál dalból, ezen meglepődtem, ennyi.
Van ilyen...

Cheap Charli 2012.08.20. 18:51:24

@Patreides: Igen magyarul Szécsi Pál énekelte, de eredetileg úgy tudom, hogy ez egy olasz dal.

www.youtube.com/watch?v=irZIRa9-VDs

Patreides · patreides.blog.hu 2012.08.20. 20:47:34

@btiborc:
"la lontananza sai, è come il vento
spegne i fuochi piccoli, ma
accende quelli grandi . . . quelli grandi."

Igen. Ezért is furcsa, hogy a Füst Milán idézet pontosan megegyezik egy kicsit későbbi olasz sláger szövegével, amely két évvel Füst Milán halála után jelent meg kislemezen Olaszországban, majd rövidesen magyar szöveget írtak hozzá, és Szécsi Pál előadásában is sláger lett, itthon.

Bartush 2012.08.22. 07:10:25

@magyar ember teli szájjal: tipikus rosszindulatú, pesszimista, magyar hozzáállás. Fröcsögés teli gonoszsággal. Soha nem leszel már boldog.

copyRight 2012.08.24. 14:50:22

nem lehet, hogy Elena csak ugródeszkának használja Fabiot?
süti beállítások módosítása