2012.07.03. 09:50

A konzervatív keleti kultúra találkozása a homoszexualitással

 

Photo1 (33).jpgA tajvani Duck Wang a korához képest majdnem világutazó. 24 évesen már közel 25 országban járt. A CouchSurfinget használva 10 országot látogatott meg, és több, mint 20 várost nézett meg. Budapestre múlt héten látogatott el. 

Hova utaztál először a CS segítségével és mik voltak a tapasztalataid? Mi várt téged ott és milyen volt a hostod?
Az első igazi CS élményem 2011. decemberében Németországban, Hamburgban történt meg velem. A hostjaim egy pár volt, értem jöttek a vasútállomásra és hazavittek. Halál pontosak voltak, ott voltak este 7.00-kor, amikor találkoznunk kellett. Finom és egyszerű vacsorát főztek nekem, de mindketten épp akkor fejezték be a munkájukat, és meglehetősen kimerültek voltak. Nagyon jó élmény volt velük lenni. Kíváncsiak voltak a kultúrámra és az országomra, és tényleg meg akartak engem ismerni. Napközben minden nap küldtek nekem egy sms-t, hogy hogyan telt a napom és mit szeretnék este csinálni. Hihetetlen sokat törődtek velem. Ebből a tapasztalatból azt tanultam, hogy ki kell mutatnod a kíváncsiságodat és tisztelned kell a hostodat vagy a surferedet, így jobban megismerheted a kultúráját és a hátterét. Azt hiszem ez pontosan leírja a couchsurfing szellemiségét. 

Mi volt a legizgalmasabb, a legegyedülállóbb élményed az utazásaid során a CS-hez kapcsolódóan? 
A legmegkapóbb élményem Lisszabonban, Portugáliában történt meg velem. Találkoztam egy szuper csodálatos hosttal, aki egykorú volt velem. Két napot töltött el azzal, hogy megmutassa Lisszabont és elmesélje a városa és az országa történelmét. Ugyanakkor meghívott a barátai születésnapi bulijára is. A hostom biszexuális, és a legtöbb barátja is szintén meleg volt. Szóval a szemem előtt láttam rengeteg fiút csókolózni. Nem diszkriminálom a melegeket és a biszexuálisokat, csupán csak azért mert egy konzervatív keleti kulturális környezetből származom, de elsőre mégis eléggé sokkolóan hatott rám a látvány. De nagyon kedves emberek voltak és igen csak megkedveltem őket. Vacsora után elmentünk egy híres lisszaboni szórakozó negyedbe. Általában nem járok éjszakai klubokba, de tetszett és megnyugtató volt a hangulat, ami ott körülvett minket. Hihetetlenül zsúfolt volt a hely, de boldognak éreztem magam. A vendéglátóm nagyon törődően viselkedett a barátaival és engem is úgy kezelt, mintha a barátja lennék. Nagyon jó érzés volt ezt megélni. 
 
Milyen nemzetiségű volt a legérdekesebb couchsurfered, akit befogadtál eddig? 
Szeretnék több időt eltölteni latin-amerikai emberekkel. A személyiségük teljesen eltér az ázsiai emberekétől. Szeretném élvezni a velük töltött időt. Szerencsére már volt alkalmam néhány latin-amerikai emberrel találkozni korábban. Azt hiszem, érdekes lehet együtt élni velük. Igazából én nem hostolok, talán a jövőben, ha lesz nagyobb lakásom egy külön szobával, megteszem!
 
Mik a legfontosabb tanácsok, amit szerinted figyelembe kell venni, ha te utazol valakihez vagy épp befogadóként vagy?
Akár a hostnak, akár a surfernek meg kell adni egymásnak a telefonszámukat, amivel akár azonnal fel tudjátok venni a kapcsolatot. Vagy próbálj meg rögtön válaszolni a kérdésekre. Végül viselkedj tisztelettel a másik iránt. Mint surfer, légy udvarias, és kérd el, mielőtt elveszel valamit, és távozáskor hagyj magad után tisztaságot és rendet.
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://couchsurfing.blog.hu/api/trackback/id/tr844625100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása