2014.04.18. 12:43

Miért nincsenek férfi kurvák Amszterdamban?

A Van Gogh Múzeum után találkoztam egy étteremben a cseh Ivaval, akit Mehdivel együtt hosztoltam kb. másfél éve. Iva jelenleg a booking.com internetes szálláskereső honlapnál dolgozik. Kb. 1 éve él kisebb megszakításokkal Amszterdamban. Régi barátként üdvözöltük egymást. Elmesélte mi történt velük Mehdivel, mióta nem találkoztunk. Iva is rendezvényszervező, mint én. Próbált a szakmájában elhelyezkedni Amszterdamban, de holland nyelvtudás nélkül sajnos ez lehetetlen feladatnak bizonyult. Megvallom, ez nem ért váratlanul. A rendezvényszervező alapvető munkája a kommunikáció, és kikerülhetetlen az adott ország nyelve. Mivel 19.00-re ígértem magamat "haza", ezért csak másfél órát tudtunk együtt lenni.

20140412_180421.jpg

Beléptem Lorenzo lakásába, és meglepődve láttam, hogy még másik 4 lány van a lakásban. Épp főztek. Lorenzo a dumpster diving túráján találkozott a lányokkal. Az egyik helyi negyvenes amszerdami nő épp egy kanadai lányt hosztolt, ők host-surfer CS "páros" voltak. A másik két lány szintén holland huszonéves volt. Az elején nem voltam túl barátságos velük, igazán nem is tudom miért. Meglepett, hogy a nappaliban ilyen sokan vagyunk, és nem voltam rá felkészülve. Néhányszor már én is szerveztem bulit a lakásomban, mikor vendégem volt, csak ők mindig előre tudtak róla. Kezdek öreg lenni a meglepetésekhez. Letelepedtem a kanapémra, és az ölembe raktam a számítógépemet. Némi kis "munka" után azonban bekapcsolódtam a társalgásba.

A lányok kedvesek voltak és bizonyos fokig nyitottak. Az eredeti megbeszélt program az volt Lorenzoval, hogy este elmegyünk a Red Light District-be, de közel 22.00 felé már kezdtem azt gondolni, hogy nem lesz semmi ebből. Jeleztem a hosztomnak, hogy én lelépek, mert ez az utolsó estém Amszterdamban, és nem szeretném ezt is a lakásában tölteni. Lorenzo mondta, hogyha a vacsorának vége lesz, bemegyünk sétálni egyet, hiszen megígérte. Bár azt is mondta, hogy nem sokáig, mert ő fáradt. Mivel nem szeretek feladat lenni senkinek, ezért mondtam neki, hogy miattam nem kell megerőltetnie magát, egyedül is boldogulok. Lorenzo viszont ragaszkodott hozzá, hogy ő is jön, ezért visszaültem a kanapéra, és vártam. A vacsora mindenféle főtt zöldségek voltak, és saláta és sajt. Nagyon finom volt minden.

Öten felkerekedtünk, és elsétáltunk a piroslámpás negyedbe. Nem kellett sokat gyalogolnunk, mert közvetlenül mellettünk volt. Előtte azonban rohanó léptekkel vágtattunk a pályaudvarhoz, hogy kikísérjük az egyik lányt az induló vonatához. Mondtam Lorenzónak, hogy nem értem miért kell csoportosan kikísérnünk valakit a pályaudvarhoz, elég ha 1-2 ember megy ki vele, nem? A lány fiatal volt, és sötét volt, de a csoportos gardedámnak nem láttam sok értelmét, és őszintén szólva kedvem se volt hozzá. Sokkal szívesebben otthagytam volna őket, és egyedül belevetettem volna magamat az éjszakába. Nem is tudom miért nem tettem meg. Idegen emberekhez értelmetlenül alkalmazkodni nagyon utálok.

A lány végre elkapta az utolsó vonatát, mi pedig körbe mentünk a negyeden. Írtózatos tömeg, a kirakatban állnak a kurvák. Nagyrészüknek nagyon jó teste van, de egy jó 40 % alapvetően kövér volt az én izlésemhez képest. Az arcuk 95 %-ban túlplasztikázott, koruk megállapíthatatlan. Megálltunk nézelődni egy 4 ablakos kirakatnál. Kiváncsiságból érdekelt volna mennyibe kerül egy menet. Megkértem Lorenzót, hogy kérdezze meg. Ettől a kéréstől zavarba jött, és mondta, hogy én kérdezzem meg. Ehhez nem igazán volt kedvem, na meg adekváltabbnak éreztem, hogyha egy pasi kérdezi meg. Erre Lorenzó elkezdett nyomulni, hogy dede menjek, és kérdezzem meg. Ekkor kicsit ideges lettem, és mondtam neki, hogy ne erőszakoskodjon, és fogadja el elsőre, hogyha nemet mondok, ahogy én is elfogadtam neki. A vége az lett, hogy nem derült ki a szolgáltatás ára.

Néztem a lányokat (windows shopping) és végtelen sajnálatot éreztem irántuk. Mint egy igazi húspiac. Időnként egy kinyíló ajtón kilépett egy férfi, akit kinn a barátai hangos üdvrivallgással ünnepeltek. Ezek a lányok nem válogathatnak kivel mennek el. Kíváncsi lennék, hogy a dolgozó lányok a menet hány százalékát tarthatják meg maguknak? Mennyire volt ez a saját döntésük? Táncosnőnek jöttek Amszterdamba és kurva lett belőlük, vagy a legelején is tudták, hogy mire "vállalkoznak"? Nézzétek meg az alábbi videót:

Miért nincsen férfi heteró prostituált kirakat is? A kérdésemre azt kaptam válaszul a helyiektől, hogy megpróbálták, de nem sikerült. Ebben persze van ráció, ha a nők prostituált szolgáltatást vesznek igénybe, akkor diszkrétebben teszik, ajánlás útján, szállodákban. Lorenzotól, és más férfiaktól is jött rögtön a reakció, hogy a nőknek nem kell fizetniük, ha dugni akarnak. Alapvetően ez egy nagy tévedés. Egyrészt, valóban könnyen lehet egyéjszakás kalandot találni, de nem Ryan Goslinggal. Azaz, ha jó testű, helyes arcú fiatal pasit akar egy nő felszedni, akkor az nem lesz olyan könnyű. Ha mindenképp ezt akarja, egyszerűbb, ha ő is fizet érte.

Kb. egy órát mászkáltunk, majd hazamentünk. Nem ültünk be sehova, nem szívtunk füvet. Nem így terveztem az estémet, de így alakult. 

Másnap vasárnap viszonylag hamar felkeltem, és bementem sétálni a városba. Egy nagyon kedves kávézót találtam, ami épp akkor nyitott, mikor megérkeztem. Egy fiatal 20 éves lány volt a pincér. Rendeltem lattét croissanttal. Azt hittem, hogy a lány francia, mondtam is neki, mondta, hogy felvillanyoztam a napját. Tősgyökeres amszterdami lány, aki élt ugyan Párizsban egy darabig nyelvtanulás szándékból. Pincérlány, aki színésznő szeretne lenni. Egyetértettünk, hogy mekkora klisé ez. Mondtam is neki, hogy még autentikusabb lenne, ha épp ez a beszélgetés Los Anglesben történne meg.

20140413_094928.jpg

Aznap lejártam a lábamat. Vettem néhány virágmagot a piacon, majd beültem egy Starbucksba. Mellettem egy ötvenes texasi nő ült, aki 7 éve él Amszterdamban és egy spinning studiót vezet. Beszél kb 5 nyelven. A két huszonéves gyereke visszaköltözött New Yorkba. Az egyiknek egy tech startup cége van, ami kapott befektetői pénzt is. A vállalkozása jól megy, szülői segítség nélkül már vett magának egy saját lakást Manhattanban, és csak 23 éves, wooow. A 25 éves lánya filmesnek tanul szintén New Yorkban. Az apjuk fekete, de a fényképek alapján csak nagyon halványan lehetett látni a félvér géneket. Csodahelyesek voltak mindketten. A kávéivós társammal hamar megtaláltuk a közös hangot, fel is vettük egymást barátnak a Facebookon.

amslepcso.jpg

Lassan befutott a Starbucksba Iva is, elköszöntem az újdonsült ismerősömtől, és beültünk sörözni egy kis lepukkant bárba. Megint kb. másfél órám volt rá, mielőtt hazamennék felvenni a táskámat. Az esti 17.45-ös vonatot kaptam el Brüsszelbe. A jegypénztárnál két opciót kínáltak a jegyre: gyorsvonat, 1 óra alatt ér Brüsszelbe, vagy az általános vonat, aminek 3 és 1/2 óra a menetideje, és át kell szállni Rotterdamban. Az előzőnek 87 Euró volt az ára, az utóbbinak 42 euró. Az általános vonat opciót választottam. Viszlát Amszterdam! Te lettél a kedvenc városom!

20140413_110110_resized_1.jpg

 Kövess Facebookon és Instagramon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://couchsurfing.blog.hu/api/trackback/id/tr626050189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szinhazazegeszvilag 2014.04.18. 13:27:12

a kurvák többségével magyarul is meg tudtad volna értetni magad.

Yumurdzsak 2014.04.18. 14:19:01

egy éve 50 euró volt

thoughtsfromthemiddleseat.com/2013/02/11/the-prostitutes-of-the-red-light-district-amsterdam/

a cikk szerint egy műszakér 120-at fizetnek a lányok a szoba tulajának.

sellőlány 2014.04.18. 16:52:00

Engem az is érdekelne, mi történt az Iva-Mehdi párossal, ha publikus. A lánynak egyébként európai feje lett a két évvel ezelőtti képhez képest. És Rita, te meg mióta vagy vörös?

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2014.04.18. 17:22:06

@sellőlány: Hagaba erkezesem elott 10 nappal szakitottak. A masodik talalkozason mar csak errol beszelgettuk, Mehdi meg a hagai szorferkedesem alatt meselte el az Ő verziojat.

Az ut elott egy nappal festettem be. Legutoljara 20 evesen festettem vorosre.

HighTroller 2014.04.20. 16:17:07

Amikor voltam Amszterdamban városnézésen, egy holland csaj tartotta, azt mondta hogy a vörös lámpás negyedben a csajok olyanok mint itthon az egyéni vállalkozó kábé. Szóval nincs "felettesük", adóznak, vannak papírjaik meg minden. Onnantól nem sajnáltam őket.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2014.04.20. 16:27:31

@HighTroller: az jo, h adoznak. Itthon is legalissa kene tenni a prostituciot, es megadoztatni a szex vallalkozokat. Csak innen kelet-europabol nehez elhinni, h megtarthatjak az osszes beveteluket, es senki nem veszi el toluk. Legyen igy! A linkelt video is arrol beszel, h berleti dijat fizetnek az uvegajtos szobak utan, azaz ez egy szimpla vallalkozas.

2014.04.20. 17:12:44

nincs felettesük lol :D Ez talán Svájcban lenne igaz. Kint a csajok jórésze futtatott és cigó stricikhez tartozó "áru", amit ők szabadon adnak vesznek egymásközt.

Nyílt titok, h a piroslámpás jórészét "magyarok" birtokolják.

Apropó, a hírhedt Langstrasse Zürichben szintén magyar szótól hangos. Szabolcsi fogatlan honleányaink teszik a magyarokat híressé. Olyannyira, hogy egy svájci ha meghallja egy fiatal magyar lány szájából, hogy dolgozni jön ide, automatikusan kurválkodásra gondol :-/

Mióta mondom én, hogy magyar csajok a legjobb exportcikkek az országunkban :)

2014.04.20. 17:19:42

Nikita, nagyon tévedsz a leadó mértékéről. Iszonyat ára van egy kirakatos "placcnak", a bevétel jórésze erre megy el, a többi a stricijé, alig marad a lánynak. Természetesen vannak kivételek, de a helyek jórésze ilyen.

Tehát az h "szimpla" vállalkozás, azt túlzás lenne állítani :).

A legálissá tétel félmegoldás, a klasszikus leadom a stricinek modell-t csak megfelelő jogi háttér mellett lehetne megszüntetni (ha egyáltalán persze). Jó példa erre Svájc, a lányok többsége bejelentett (vagy önadózó attól függően, hogy milyen munkavállalói vízummal rendelkezik. Persze most nem a 3 hónapig vízum nélkül legálisan dolgozó de évekig maradó ócska ribancokról beszélek a Langstrasse-n) és fizet nyugdíjat, tb-t stb. Bármikor joga van rendőrt hívni, ha a kuncsafttal gondok vannak vagy ha a helyet bérlő tulajdonossal elszámolási vita lenne. Mondjuk, ez a jogi része. Másrészről meg respektálva vannak azért a munkáért amit elvégeznek (mert ez is csak egy munka).

Férfiprostik léteznek, de nem kirakatosak, hanem neten rendelősek mint a pizza :). A nők is rájöttek, hogy nem érdemes túl sok energiát fektetni egy egyéjszakás kalandba egy diszkóban, kétes kimenettel. Jobb a garancia a kiadott pénzért. Alapvetően befutott, karrierista 40 felettiek "bérelnek ki" sportos, elegáns, jól kinéző, értelmes, 1-2 nyelvet beszélő úriembereket szórakozás céljából (a sex egy része az egésznek)...

spongebobsqrt 2014.04.20. 17:47:34

A férfiprostitúció felvevőpiaca 90+%-ban nem nőkből áll, úgy látszik még a hollandok se tartanak ott hogy kitegyék a kirakatba...

Pet1988 2014.04.20. 17:57:07

Lehet, h németül vagy angolul jól tudsz, de magyarul?!?!
Ryan Gosling-val??? GoslingGal!

átlátó 2014.04.20. 18:16:57

Jó a hely...nem csupán a kurvák miatt.

Lovag Mihály 2014.04.20. 18:59:15

brutális egy hisztis picsa lehetsz, az a kijájlány-hejcegnő típus

Obszerváló 2014.04.20. 19:04:31

Jellemző, hogy a posztíró végtelen sajnálatot érez a prostituált csajok iránt, és szerinte ez olyan mint egy igazi húspiac, de ugyanakkor a férfi prostituáltakat hiányát már szóvá teszi. Azzal már nincs semmi gondja.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2014.04.20. 19:18:32

@Obszerváló: figyelj a szovegkornyezetre! Probald meg a kapcsolodasi pontokat is ertelmezni. Tehat ha vannak lany kurva kirakatok, akkor legyenek ferfi kurva kirakatok. De nincsen ferfi verzio, megprobaltak, de bedolt a biznisz. Kovetkezo gondolat: szanalmat erzek a lanyok irant, mert igy "kell" dolgozniuk kirakatban. A szallodas kurvak irant nem erzek szanalmat, mert azt kevesbe tartom megalazonak. A ferfi kurvak kirakatban dolgozok irant nem erezhetek szanalmat, mert ilyen nincs

odamondó 2014.04.20. 19:37:11

@nikita: hatalmas nagy hazugság. Van ezer millió dokumentumfilm ami bemutatja, hogy Amszterdamban és a cseheknél is a legális üzlet mögé van bújtatva a gigantikus méretű fekete biznisz. A legtöbb kirakatban álló amszterdami kurva le van rabolva gatyáig és meg van félemlítve.

Sajnos nem jut eszembe a neve a fickónak, de van egy magyar hazamenekítő aki kifejezetten az ilyen Mo.-ról elrabolt kényszertartott "legális" kurvákat rabolja vissza Hollandiából és szerte Európából.

2014.04.21. 00:42:48

@Pet1988: Aki a saját anyanyelvén nem tud megtanulni, az teljesen kizárt, hogy idegen nyelveket tűrhetően megtanuljon. Ő tisztában van a nyelvi hiányosságaival, de nem érdekli, itt a blogon a tartalom a fontos.

Amúgy angolul tanulgat egy ideje, erről régebben posztolt sokat, de a jótól odébb van. Németül egyáltalán nem tud.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2014.04.21. 02:00:24

@retrovírus: jaja, teljesen kizárt, hogy idegen nyelven megtanuljak tűrhetően, még azt sem értem, hogy ide te mit irsz. Egyébként ez milyen nyelv, amin te kommentelgetsz a blogomon? Sajnos nem ismerem fel.

Ohh, és az angol nyelvtudásomat neked mikor volt alkalmad tesztelgetni? Gondolom beszélgetek veled minden nap, csak inkognitóban vagy. Oh, várj! Amikor teszteled, az milyen nyelven folyik?

Iván_a_muzsik 2014.04.21. 03:14:39

Nagyon jó cikk [Amszterdam hát akkor kérlek alássan]:fű,kurvák, pia,és paaaaaarty:)
Csak minek zért utazni

babbaba 2014.04.21. 09:11:28

Szánalmas pária aki rá van szorulva kurvákra. Akár nőre, akár férfira.

Sadist 2014.04.21. 12:12:40

"Lorenzotól, és más férfiaktól is jött rögtön a reakció, hogy a nőknek nem kell fizetniük, ha dugni akarnak. Alapvetően ez egy nagy tévedés. Egyrészt, valóban könnyen lehet egyéjszakás kalandot találni, de nem Ryan Goslinggal. Azaz, ha jó testű, helyes arcú fiatal pasit akar egy nő felszedni, akkor az nem lesz olyan könnyű."

Dehogy tévedés. Bármilyen súlyos testi fogyatékosság nélküli nő akkor dug, amikor akar. Egy másik blogon előjött ugyanez a kérdés, a hölgyek ott is váltig állították, hogy nekik ugyan nincs ingyen a szex, mert rohadt nehéz összeszedni egy jóképű, kisportolt, ágyban is virtuóz férfit. Nem tudom, hogy ki az a Ryan Gosling, gondolom ő is valami jóképű hollywoodi cölöp.
Mintha amiatt sírnátok, hogy céges autóként csak egy átlagos Skodát kaptok, nem S Mercit vagy 7-es Bömbit. Ebben az analógiában egy férfinek a szakadt Trabant a céges autó.

"Ha mindenképp ezt akarja, egyszerűbb, ha ő is fizet érte."

Fenét egyszerűbb. Egy átlagos nő nem fog a jóképű pasinak fizetni a szexért, ha egyszer ingyen is megkapja. Szintben nagyon lejjebb kell lennie a nőnek ahhoz, hogy egy jobb pasi ne akarja megdugni.
Tudod melyik nők fizetnek férfi prostiknak? A negyvenen túli, esztétikailag már az erősen hanyatló korszakukban lévő karrierista öreglányok, akiknek a szexuális tőkéjük már elillant (vagy soha nem is volt), viszont van pénzük, amin megvehetik a romantikát jellemzően a harmadik világbeli csóró, de külsőre vonzó férfiaktól.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.04.24. 06:30:16

Ismerek olyat, aki Ausztriaban kurva, eleg sotet boru, roma no, nem egy vilagszepe, koran szult, 8 altalanosnal nincs tobb vegzettsege es igy is keres ket-harom het alatt kb 1 millio forintot, utana ket hetet otthon tolt a gyerekevel Magyarorszagon
Senki nem huzza le penzzel, csak eppen o tartja el a szuleit is meg mas rokonokat is tamogat
Nem a strici, hanem a csalad viszi a penzt
Kurvanak lenni nagyon is megeri, a kozhiedelemmel ellentetben a lanyok 99%-a tudja mit valasz, a maradek egy szazalek tenyleg azt hiszi, hogy milliokat fizetnek majd neki csak tancolasert, de oket se kenyszeriti senki, belatjak, hogy ez ilyen szakma
A lanyok kozul kb. minden ezrediket kenyszeritik kurvalkodasra

Az meg egy tevhit, hogy ha legalis lenne, akkor adoznanak a magyarorszagi kurvak
Magyarorszagon a vizszerelotol a fogorvoson at a biztonsagi orig mindenki adot kerul, majd pont a kurvak lennenek buzgo adofizetok... Haha
Ahol ugy altalaban sincs adocsalas ott a kurva is fizet adot, ahol meg nincs adofizetesi moral, ott senki nem lesz olyan hulye, hogy adozzon

A nok pedig akkor szexelnek es majdhogynem azzal, akivel csak akarnak. 40 feletti csunya nok is siman osszejohetnek ingyen jokepu 20 eves sracokkal. Ez ilyen. Ez a valosag. A pinara mindig nagyobb kereslet van. Sot rengeteg kover, csunya noi prosti is van es jol keresnek.
Emellett a nok nem annyira igenylik a szexet, mint a ferfiak, rengeteg nonek orgazmusa sincs, egyaltalan nem elvezik a szexet, akkor minek fizetnenek erte?

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.04.24. 06:44:08

@Sadist: a ferfi prosti egy elterjedt szakma a karib tersegben
Jamaicaban minden masodik ferfi a kulfoldi turistaknak ajanlgatja magat
Zold-foki szigeteken is iparszeru a ferfi prostitucio, kifejezetten helyes olasz, nemet, francia lanyok tartanak ki bronzboru fiukat, pedig otthon is lehetne faszijuk
Nekik az egzotikum kell, a szex masodlagos
De ugyanezek a csajok nem jonnenek ossze otthon Europaban egy negerrel, mert az gaz lenne, csak ilyen turistaparadicsomokban baszatjak magukat
De ezek ilyen kiveteles helyek
Van meg Afrika, Eszak-Afrika, szegeny arab orszagok, ahol nem kifejezetten prostik a ferfiak, hanem maganyos, idosebb, nyomorek stb. feher nokre vadasznak, hogy Europaba, USA-ba mehessenek
Marokko, Egyiptom, Ghana, Algeria, Tunezia, Nigeria tele van ilyen vizumra utazo ferfiakkal, de ok dating site-okon vadasznak, nem klasszikus prostik

De a klasszikus ferfi prostik nagy resze homo vagy bi, tehat joreszt homo ferfiakkal kur penzert, nagy ritka van noi vendege vagy meg inkabb soha

Holtsav 2014.05.01. 09:06:20

Hogyne lennének? Ott van a kéklámpás utca a piroslámpás negyedben, ahol nőnek öltözött/átoperált férfiak állnak az ablakban.

Don Pármezán 2015.05.22. 15:52:01

unalmas vagy a saját sarad dobálási próbálkozásaiddal már kikindai :-P
süti beállítások módosítása