2017.05.30. 14:39

10 tény, amit minden nőnek tudnia kell

Nemrég szembejött velem egy angol nyelvű lista, amibe instant beleszerettem, gondoltam megosztom veletek is.

18425461_1685035621803585_5141526244810711283_n.jpg

10 tény, amit minden nőnek tudnia kell:

  • Mindenkinek vannak "görbületei", amikor előre hajol. Mi ezt hurkáknak hívjuk köznapiabban :-)
  • Amikor valaki azt mondja neked, hogy gyönyörű vagy, higgy neki. Nem hazudik. 
  • Néha mindannyian olyan lehelettel ébredünk, ami megölne egy kecskét is. 
  • Minden nő boldogtalan a terhességi csíkjai miatt a hasán, néhány nő meg azt kívánja, bárcsak neki is lennének...
  • Jobb lenne, ha több önbizalmad lenne. Ha úgy látnád magadat, ahogy mások látnak téged, akkor lenne is. 
  • Ne nézz úgy egy férfira, mint a megmentődre. Légy képes rá megmenteni önmagad. 
  • Rendben van, ha nem szereted minden egyes porcikád a testeden. Pedig kellene. 
  • Mindannyiunknak van olyan ismerőse, aki úgy tűnik teljesen rendben van. A nő, akinek látszólag tökéletes az élete. Nos, talán éppen te vagy az a nő valaki szemében. 
  • Te kell, hogy legyél az első (a másiknak, akihez tartozol). Nem pedig: lehetőség, végső megoldás vagy B terv. 
  • Te egy nő vagy. És ez már önmagában is rendkívül figyelemreméltóvá tesz téged. 

 

Itt találtam

 

Kövess Facebookon is. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://couchsurfing.blog.hu/api/trackback/id/tr3212551735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drednaught 2017.05.30. 20:53:44

Ezt valaki elmagyarázná nekem?
"Te egy nő vagy. És ez már önmagában is rendkívül figyelemreméltóvá tesz téged. "

Vannak hasonlóan semmitmondó szép szavaid a férfiak számára is esetleg?

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2017.05.30. 21:31:40

@Drednaught: természetesen ez a férfiakra is vonatkozik. Az utolsó pontot én is egy kisics meh..-nek éreztem. :-)

Drednaught 2017.05.30. 22:01:25

@nikita: Hát nem tudom. Nincsenek terhességi csíkjaim és soha nem néztem úgy más férfiakra, mintha a megmentőm lenne, egyúttal nagyon remélem, hogy senkinek a szemében nem vagyok nő...

Viszont a túláradó szereteten és az oraveczizált, mülleresen megbolondított pc baromságokon túl sincs ennek semmi haszna, de főleg nem ezt tenném be egy "10 tény"c. sorozatba.
Üres frázisokkal tele lehet a padlás, vagy ha még nincs, akkor szimplán túl fiatal vagy vagy ideje volna 10 méternél távolabbra is kimerészkedni a zárda falaitól.
Pl. a "ne legyél csak B terve senkinek" egy ritka üres szólam. És ezt hogy éred el? Mi van, ha egyszerűen nem vagy elég szép hozzá, hogy valakinek ne csak B,C terve legyél?
Lehet úgy forgatni a szavakat, hogy igyekezz lejjebb tenni a lécet olyan szintig, ahol végre valóban nem csak pótmegoldás legyél valaki számára? Persze, csak a nők nem szeretik az ilyen jellegű igazságokat.
Mivel a nőket egyetlen blogger, fórum, műsor, médium sem szembesíti hasonlóan durva/kemény igazságokkal, az lesz a vége, amit látunk most is: öntelt fapinák sora kolbászol az utcákon és a tinderen és várja azt a magas, megbízható, családszerető, sportos, jól kereső, szabadidővel rendelkező, utazni vágyó, társaság középpontja,stb. férfit, aki majd valami fura perverziónál fogva bukik a narancsbőrre, odavan a szőrős nőkért, nem szereti a feszes melleket és kifejezetten cukinak tartja a hisztit.
Egyszer tegyetek ki valami igaz posztot, ami nem tolja a nők segge alá a kényelmes önigazolásokat, hanem önreflexióra kényszerít. Olyat írjatok, ami azt mondja, hogy vannak kötelességei, princípiumok és nem, nem lehetnek megalapozatlan elvárásai.
Mondjatok olyat, hogy ha olyan vezető pozit akar, mint egy férfi, akkor teljesítsen annyit előtte, mint az a férfi abban a poziban.
Mondjatok olyat, hogy ha valóban hisz az egyenlőségben, akkor kezdje a sepregetést a saját portáján és maga szólítson le férfiakat és vállalja a túlnyomórészt megalázó reakciókat, maga hívja meg a férfit a randira és maga fizesse mindenki fogyasztását. Írjátok le, hogy ha házasságba kötelez egy férfit és ezzel kizárólagosságot, szexuális hűséget vár, akkor igenis kötelessége lesz neki kielégíteni azt a férfit, mert elvette tőle a többi forrást. Írjátok le, hogy egy válással nem volna szabad kisemmizni és emberhez méltatlan életre kárhoztatni egyetlen férfit sem, még ha ezt az adott kor törvényei lehetővé is teszik a nő számára.

Hidd el, az első ilyen közületek a mennybe fog jutni.

Tojglitojas 2017.05.30. 22:44:05

@Drednaught: szomorú, hogy ennyit csalódtál a nőkben, bár az írásod színvonalát nézve ez teljesen érthető. :D
Egészséges lelkületű férfi minek megy oda trollkodni egy nőknek szóló poszthoz? Főleg ilyen izzadságszú észosztással? Mondanám, h lazulj picit, igyál meg egy sört, nézzél meccset, szexelj, de neked ezek nem adottak, ezért talán egy szakember? Jót fog tenni, bár gondlom pénzbe kerül arra meg garasoskodó fillérb@szó vagy, inkább itt pufogsz, hátha foglalkozik veled is valaki. Ám legyen! :D

Tojglitojas 2017.05.30. 22:48:37

@nikita: ne foglalkozz a fanyalgókkal, ez egy aranyos poszt és ennyi. Van benne persze közhely rendesen, de miben nincs? Nem disszertáció, statisztikákkal, tudományos tényekkel, de egy mosolyt megért nekem, pedig én sem vagyok nő. Majd néha visszanézek ide.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2017.05.30. 23:09:13

@Drednaught: A poszt elején és a végén is jelzem, hogy ezen pontok nem saját gondolataim, DE szeretem ezeket a pontokat, és ezért lefordítittam az olvasóimnak. A poszt önbizalomhiányos nőknek szól, kedves és megmosolyogtató, és NEM Vekerdy Tamás szintű mélypszichológia, viszont semmiképpen sem üres frázis.

Ne legyél B terve annak a férfinak, akihez tartozol, vagy úgy véled, hogy tartozol. Nem gondolom, hogy bajt jelent, ha valakinek egy nő csak a B terve, ha a nőnek is a B terve a másik, egyenrangú érzelmekkel. A gondot akkor látom, ha egy nő elkötelezi magát valaki mellett, miközben annak csak a B terve. Erre irtam, hogy ezt ne tegye. Legyen az első, vagy lépjen tovább, vagy szarjon ő is rá és kezelje B tervként a másikat. És nem, nem gondolom, hogy lejjebb kell adni. A megalkuvásnak csak nyögés a vége, és rövid távon úgyis gallyra mennek. Amellett kell kikötni, aki neki a legmegfelelőbb.

Nem értem a hosszú bekezdéseidet és tiltakozásaidat, amieben kifejted, hogy a nők csak kihazsnálják a férfiakat, hiszen ott van a listában, ne tekints a férfira megmentőként. Ebben az egy mondatban fogalmaztam meg azt, amit te 3 bekezdésben.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2017.05.30. 23:11:11

@Tojglitojas: Köszi. Pontosan jól látod a lényeget: (ahogy fenntebb is írtam) nem Vekerdy Tamás babérjaira akartam törni a posztban. Pontosan annyi van ezekben a mondatokban, ami egyszerűen és tömören meg van fogalmazva, ahhoz viszont teljesen rendben van. és sok nőnek fontos lesz, ha elolvassa. Én csak lefordítottam nekik.

Drednaught 2017.05.30. 23:44:09

@Tojglitojas: Szopjál le, kis teleszart zokni-testtű hányadék. Ha nem tudsz valamit, kérdezz vagy ülj a szádra, tahókám.

Anna King 2017.05.30. 23:57:01

@Drednaught: eléggé utálhatod a nöket... igy látatlanban...

Anna King 2017.05.30. 23:59:38

@Drednaught: most latom csak a reakciod az elozo kommentelo velemenyere. Te nem pasi vagy, hanem egy toketlen idiota. Bocs. Nem veletlen hogy egy no sem all szoba veled, aki ennyire alpari, taho paraszt az nemhogy not nem erdemel de még pasit se

Drednaught 2017.05.31. 00:01:47

@nikita: A hosszú bekezdésem arról szólt, hogy ha már valamit át akarok emelni egy külföldi portálról, semmiképp sem egy x. üres frázist pufogtató... hát ilyesmit választanék.
Ha már valamit akarok teremteni, újat alkotni, olvasót vonzani, akkor nagyon jó lehetőséget látok az igazság pc-korlátoktól mentes leírásában.

Pl. a magyarázatod a kölcsönös B-tervről... ugyan már, te is tudhattad már mikor leírtad, hogy sántít az egész. Persze, ideális esetben úgy vagy B-terv, hogy a másik is az neked, de tedd a szívedre a kezed és mondd, hogy ismersz akár egy ilyen nőt, aki magától ment bele ilyen kapcsolatba, tudott a státuszáról, nem akarta megváltoztatni a férfit és mindezt vállalta is.
Szóval a világ nem így működik. Felesleges leírni, hogy "a pohár legyen mindig félig teli" vagy "ne hagyd, hogy a félelem irányítson, irányítsd te a félelmedet".
Hasonlóképp az a sarkítás, hogy "megalkuvásnak nyögés a vége" egyszerűen felfoghatatlan.
Az egész élet megalkuvás. Ha te nem alkuszol meg valahol, a másik miért alkudjon meg veled?
ÉS ha sosem alkuszol meg, vajon meddig tudod üldözni az álmaidat?
40? 50? 60 évesen? Szerinted ha 50 leszel, a korodbeli férfiak keresni fogják a társaságodat?
Ha nem tudsz válaszolni, kérdezd meg a 50 körüli nőket bátran.
Vagy akkor vegyük ezt: "amellett kell kikötni, aki a legmegfelelőbb".
Nem akarok nagyon belemenni a matekba és a statisztikába, szóval felszínesen nézve kb 15 évesen pasizol először, randizol kb 50 sráccal életed során, ebből 20-szal lesz valami, 10-zel szex is, 7-tel járni is fogsz.
Szóval mi a mondatodban az értelmezési tartomány? 5 millió magyar férfi?
3.5 milliárd földi férfi?
Az 50 férfi?
Esetleg a 7 férfi?
Ha veszel random pár srácot az utcáról, szerinted hány lesz közülük igazán olyan, akire szerinted vágynál? Kb minden 100.? 1000.?
Statisztikailag is lehetetlen, hogy annyi srácot megismerj, hogy valóban összejöjj a szuper álmoddal, ezért a 7 valamelyikére fogod ráhúzni az "ideális" jelződet, majd az élet további része arról szól, hogy mennyire tudod kezelni azt, hogy ez nem illik rá.
A lényeg az, hogy a közhelyek éppen hogy szembemennek az empirikus tapasztalatokkal és ideje volna már ezt feloldani.

Drednaught 2017.05.31. 00:04:55

@Anna King: Jaj, bazdmeg, semmit se tudsz rólam, az égvilágon semmit.
Van párom, méghozzá lassan 8 éve.
Persze a kis lelkednek könnyebb lesz legyinteni, főleg itt a nőtársaid védelme alatt, mondván hogy én hazudok, de neked, akinek fingja sincs, neked biztosan igazad van, de leszarom, nem megyek bele ilyesmibe.
A fentebbi tahó picsa pedig egy tahó picsa volt, aki kiprovokálta. Aki engem provokál, az meg is kapja és ebben sosem árultam zsákbamacskát.

Ezténírtam 2017.05.31. 00:06:35

"Te egy nő vagy. És ez már önmagában is rendkívül figyelemreméltóvá tesz téged" - OMFG... ezt nem kéne olyan sokat mondogatnia a nőknek egymás szemébe olyan meggyőzően, máris mennyivel szebb hely lenne a fejlett világ...
Az emberek egyenlően figyelemreméltóak, ha nők, ha nem. Vagy egyáltalán nem azok, de akkor is egyenlően érdektelenek...

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2017.05.31. 00:12:43

@Drednaught: először is nem értem, hogy miért rólam írsz, hogy én kit választok, amikor ez a poszt nem rólam szól.

De ha már mindenképp rám akarod húzni, igen, voltak az én életemben is B tervek, és ugyanúgy számukra is az voltam, kölcsönös megelégedésre. A prioritásnál, meg én magam is prioritás voltam az ő életükben. De olyan nem volt, hogy nekem prioritás volt a másik, és neki én nem az voltam vagy én prioritás voltam nekik, és én nekem ők nem, vagy ha igen, az volt a breaking point. Nagyon helyesen. ha ilyesmi áll be, azaz megbillen az egyensúly, akkor tovább kell lépni. viszont vannak nők és férfiak, akik továbbra is benne ragadnak ilyen kapcsolatban, akár évekig, azoknak írom, hogy tovább kell lépni.

Valamit te nagyon félreértesz, de elmagyarázom neked, hogy tiszta legyen: Az ideális azt jelenti, hogy számunkra ideális, ami nekünk megfelelő. Az lehet, hogy másnak nem megfelelő, de nekünk, nekem igen. Az, hogy számomra mi ideális, annak kritiriumait én állítom fel, ahogy mindenki más megteszi ezt magában.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2017.05.31. 00:15:39

@Ezténírtam: Az egész szöveget egyben nézd. Vannak feminitásukat elvesztett nők, kibillent önbizalommal, kiskanállal kapargatják össze a nőiességüket valami nagy törés után. Nekem se ez a kedvenc pontom a listából, de illet a felsoroláshoz, ezért nem hagytam ki.

Drednaught 2017.05.31. 00:25:47

@nikita: Oké, a poszt nem rólad szól, felfogtam, de mivel te posztoltad ki, feltételezem, hogy azonosulni tudsz a gondolataival. Tévedek?

Ha neked valóban voltak ilyen kölcsönös B-terv kapcsolataid, akkor le a kalappal. Az első nő vagy, akivel szót váltottam és erre képes.

A megbillen az egyensúly dologban ott a hiba, hogy elég naivan kezeli a dolgot. Tulajdonképp nincs soha egyensúlyi állapot, hanem inkább valamiféle homeosztázis van, dinamikus egyensúly, önkorrigáló egyensúly.
Sajnos nem jut eszembe, hogy melyik költőnk mondta, hogy a hosszú kapcsolat titka, hogy az egyik fél meg tudja bocsátani, hogy a másik jobban szeret.
Kérdés tehát, hogy valóban felborítasz-e egy kapcsolatot az "egyenlőtlen" érzelmekre hivatkozva?

Tudod a "tovább kell lépni" egy olyan dolog, amiben mindenki csak utólag, de utólag viszont kurva bölcs.

Végezetül te nem azt írtad, hogy "ideális", hanem hogy "legmegfelelőbb". Az első objektív mércét használ, a másik viszont összehasonlít és kiválaszt egy leg-et.
Mondhatod, hogy árnyalatnyi a különbség, de nem az.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2017.05.31. 00:26:56

@Drednaught: léygszives ilyen szájjal ne kommentelj a blogomon. Ezzel semennyire nem jutsz előrébb.

Drednaught 2017.05.31. 00:32:56

Értem, ez esetben inkább lépek

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2017.05.31. 00:35:05

@Drednaught: oké, tehátminden amit ide lefordítok, vagy jó gondolatnak tartok és írok róla, az egyből egyenlő a saját életemmel? Aha. Ok. Mindent értek.

De ha már engem vesézünk ki, akkor legyen: igen, voltak ilyen kapcsolataim, és tökéletesen és stabilan, kölcsönösen jól működtek. És igen, simán szakítottam, ha azt láttam, hogy a másik fél túl komolyan gondolja, amit én egyáltalán nem gondolok komolyan, és velem is nagyon korrketen és normálisan végigvéve tették ugyanezt, ha én álltam a másik oldalon. Tudni kell jól választani. Az ideális számomra egyenlő a legmegfelelőbbel. A legmegfelelőbb pontosan a kiválasztott dologgal szemben támasztott elvárásaink maximuma, azaz ideális
.

2017.05.31. 01:28:59

@nikita: valami igaza azért van drednaughtnak.
Olvasgatsz külföldi oldalakat. Oké. És pont ezt a közhelygyűjteményt osztod meg olvasóiddal? Saját gondolataid nem futják ennyire?
Lóg a melled, a hasad eltakarja a szeméremdombod, lusta vagy, mint a dög, reggel büdös a szád, mint a kutyának, de valaki téged irigyel, a férfiaknak pedig te vagy az álma...
Ez olyan önmegtévesztés. Szép vagy, Qasimodo...énekelte Nagy Feró.

Nem hiszem, hogy amikor először olvastad, elégedetten csettintettél: ez igen! ez kimondja mindazt, amit én nem tudtam megfogalmazni!

2017.05.31. 01:49:49

@nikita: miért tesz valakit figyelemremtóvá az, hogy nő?
Egy nő számára a fèrfiak legyenek figyelemreméltóak.
Egyébként előttem van a célcsoport, akiknek ez a lista íródott. Sajnos hatott nuk, és biztos tudatában vannak ezeknek.
Szőke haj , csinos leggings, a popsi átlátszik, a tanga de ensen megbúvik a feszülő farpofák között. Két gyermeket nevel....a valóság: a McDonald's-ból lép ki, a súlya annyi, mint a testmagassága. A farán a leggings majd szét reped. Büszkén vállalja nőiességét, divatosan öltözködik. Széttaposott balerinacipőjével arrébbrúgja a leejtett hamburger falatot, csapzott festett haját megrázva, két , burgerfejű gyerekét a fauna és flóra szeretetére neveli: fák juh!
Angol a drága. Igazi lady.

datam 2017.05.31. 02:19:33

Na, beszállok én is. Előre leszögezem, nős ember vagyok, 2 gyermekkel. Tehát... Önmagában az, hogy valaki alatt nuni lakik, az még nem teszi rendkívül figyelemre méltóvá. Egyáltalán nem. A jelenleg utcán szaladgáló lányok/nők/hölgyek 95%-a egyáltalán nem figyelemre méltó, mert nincs, ami felkeltené a figyelmet. Bármennyire fáj is, ez így van, nem csak én látom így, azon férdiak nagy többsége is, akikkel ilyen dolgokról beszélgetünk, szintén hasonlóan gondolják. 10 lányból 7 egyforma. Teljesen. Ahogy Drednaught is leírta... Kicsit sarkos-nagyon-, de van benne igazság. Ettől a poszttól nemhogy önbizalom nem épül, csak stagnál, vagy csökken. Azt kellene már megérteni a csajoknak, hogy nem attól lesz valaki vonzó, ha sablonosodik, hanem ha egyedi. Lehet valaki rettenetesen ronda, vagy hájdagály, nem fog számítani, ha emellé van egy egyedi világnézete, vagy brutál fekete humora például. Lányok. Ne ideálokat kergessegek, magatokat se kergessétek ideálok közé. Szarjátok le a trendeket, a divatokat, legyetek egyediek! Engedjétek el a köcsög celeb kurvák mű életét, esélytelenek vagytok megfogni ugyanazt. Tessék lemondani a BMW-vel érkező hűdejófej szakállas amorózókról. Saját kategórián belül kell embert keresni. De ehez előbb magadat ismerd meg, a valódi önmagad, ne azt, amit hajszolsz. Cicanacit, Adidas Superstart eldobni, póthajat levetetni, és smink nélkül kimenni az utcára. Meg fog jönni az önbizalom. Orrot leengedni és ALÁZAT! Másképp nem megy. Higgyétek el, borzalmasan sokat nevetünk mi, fiúk az orrukat magasban hordó, mindenkit csak fikázó buta picsákon. Ne legyetek buta picsák. És ne ámítsátok magatokat semmivel. Nem vagy jobb/több az iPhone villogtatástól, de az sem kevesebb, aki kocsi nélkül 5 forintos telefonnal érkezik a randira. Engedjétek el ezt a full feminista hülyeséget, marha taszító. Ne akarjatok egyenlőek lenni minden téren, maradjatok kecses nők. Nem félreérteni, nem akarok senkit degradálni... Még valami.. újabban nagyon kikopott, hogy ha egy nőft előre engedek, vagy kinyitom az ajtót előtte, akkor essen már ki a kis bagólesőből egy köszi, esetleg egy kis mosoly. Jól esik nekünk is, vagy ha nem megy, semmi gond, de akkor ne várjatok udvariasságot....

datam 2017.05.31. 02:31:33

@nikita: Na, ilyen hogy legmegfelelőbb nincs. És eztbte is tudod valahol belül. Van a szar, és a kevésbé szar. 10 éve vagyok a feleségemmel, de néha éjszaka amikor a szuszogását hallom, elkap az agyfasz. Mert szuszog. Ha nem szuszogna azért kapna el az agyfasz. Néha buzerál, ha csak belelóg az aurámba. Váljak el ezért? Hülye lennék, mert közben imádom, szeretem, becsülöm. Olyan nincsen, hogy jó kalcsolat. csak kevésbé rossz. Innen kell kiindulni, máris megszűnik a kergetett álomvilág. Ő is biztos rühelli, amikor hátresik a nyelvem,és 200 decibelen horkolok. Vagy akármi. De nem teszi szóvá, mert tiszteljük egymást(legalábbis remélem, hogy kölcsönös...:D). Rohanhatnánk mind a ketten a mostani társadalom által diktált világ szerint, de nem tesszük. Hagyjuk, hagy menjen a sok hülye, mi.más utat járunk. Akikkel beszélgettem már erről( ez nem rövid és nem felemelő diskurzus), azok miután átgondolták, amit mondtam, ők maguk mondták, hogy igazam van. És láss csodát, lett önbizalom, hozzá lehetőség szerinti illő partner. Nem vagyok én sem egy akármilyen dilidoki, vagy ilyesmi, csak van egy sokak szerint furcsa világnézetem, de amint jobban átgondolják, látnak benne valamit. Kivétel nélkül. sokat beszélgetek.emberekkel, szeretem más gondolatmenetét hallgatni, sokat lehet belőle tanulni. Ha van saját. De jellemzően nincs, sak az insta, face, meg egyéb ilyen szarokról ömlő, sajátnak hitt benyomások, gondolatok. Tudnék erről beszélni sokat, de ennek személyesen van értelme, meg írásban nagyon hosszú. Mindennek az alapja az önismeret és a helyes önértékelés. Ne akarj többnek/szebbnek/jobbnak látszani, mint ami vagy. Na, ez nem megy újabban senkinek.

Burgermeister 2017.05.31. 06:43:09

@Drednaught: na erre én is gondoltam, ezért van kismillió misszpicsa

Burgermeister 2017.05.31. 06:44:42

@datam: jol látod, maximálisan egyetértek veled....mi is igy élünk és hagyjuk a sok birkát, hogy tereljék őket

2017.05.31. 06:50:19

@Drednaught: Apám, az első kommented annyira jó, hogy fel is olvastam az itt lévő férfiaknak (mély egyetértés), valamint el is mentem magamnak. Persze a komment és a valóság nem okoz nagy örömet a nőknek, de sajnos ezt el kell fogadni.

kékmosoly 2017.05.31. 07:33:20

Inkább, azt kellene írni, hogy legyen önbizalmad, azért mert egy különleges ember vagy. Egyedi, megismételhetetlen. És ez minden emberre igaz, nőre, férfira.

Amugy meg mi a tököm ez a couh surfing???????

Okosakat mondunk?30 év hatalma tapasztalatával?

LoonyLuna · http://aedua.deviantart.com 2017.05.31. 07:38:20

Hát, mivel úgy gondolom, az eredeti (meglehetősen naiv) 10 pont (amik véletlenül sem "tények", hanem "vélemények") tiniknek szólhat, írok azoknak is, akik érettebben, reálisabban gondolkodnak-az eredeti pontok kiegészítőjeként.
-Mindenkinek vannak "görbületei", amikor előre hajol. Mi ezt hurkáknak hívjuk köznapiabban.- Ez okés. Az anorexiásokank is vannak ilyen "hurkái". :)
-Amikor valaki azt mondja neked, hogy gyönyörű vagy, higgy neki. Nem hazudik.- Kivétel a kerítésfogú kubikosmunkás. Neki igazából mindegy, hogy nézel ki csak nőből legyél. Azt nézd, KI mondja!
-Néha mindannyian olyan lehelettel ébredünk, ami megölne egy kecskét is.- Nem néha, hanem minden alvás után. Ez természetes biokémiai folyamat. Fogat kell mosni, mielőtt elindulsz otthonról. Ennyi.
-Minden nő boldogtalan a terhességi csíkjai miatt a hasán, néhány nő meg azt kívánja, bárcsak neki is lennének...- Igen, van olyan. De olyan is van, akinek nincs, és nem is vágyik rá.
-Jobb lenne, ha több önbizalmad lenne. Ha úgy látnád magadat, ahogy mások látnak téged, akkor lenne is.- Nemrég a tudósok éppen azt bizonyították be, hogy mindenki szebbnek látja magát, mint amilyen valójában... akkor ez most hogy is van? Amúgy a tükör és a fényképek nem hazudnak. Legyünk reálisak. Ha valami nem tetszik, tessék változtatni-Coco Chanel szerint nincs csúnya nő, csak lusta és/vagy igénytelen!
-Ne nézz úgy egy férfira, mint a megmentődre. Légy képes rá megmenteni önmagad.- Ez karakterfüggő, sajnos. Van, aki támasz nélkül "életképtelen". Nem csak nők, férfiak között is. Jó hír, hogy az ilyenek remek érzékkel megtalálják azokat, akik hajlandók őket pátyolgatni. :)
-Rendben van, ha nem szereted minden egyes porcikád a testeden. Pedig kellene. -Miért? Mit szeressek mondjuk egy ocsmány szemölcsön, amiből olykor egy még ocsmányabb szőrszálat kell kirángatni??? Szoktam látni buszon ilyen néniket/bácsikat egyébként, na, ők aztán nem foglalkoznak, mekkora csokor szőr nő ki a bibircsókukból, vagy a fülükből. Meg olyanokat, akik bűzlenek a hónaljszagtól; zsíros, vagy éppen lenőtt festett hajjal, és/vagy piszkos, töredezett, ápolatlan, lepattogzott lakkos körömmel mászkálnak az utcán- és szemmel láthatóan nagyon elégedettek magukkal. Hogy csak néhány példát soroljak. Ilyen szeretnél lenni te is? Na, ugye, hogy nem! Pedig ennek a pontnak pontosan ez volt az üzenete.
-Mindannyiunknak van olyan ismerőse, aki úgy tűnik teljesen rendben van. A nő, akinek látszólag tökéletes az élete. Nos, talán éppen te vagy az a nő valaki szemében.- Jó a fogalmazás: "úgy TŰNIK", "LÁTSZÓLAG" tökéletes. Nem létezik olyan ember, akinek ne lennének problémái. A lány a vonaton című film remek példája ennek. Kiderül, hogy az égvilágon mindenkinek a magánélete egy katasztrófa.:D
-Te kell, hogy legyél az első (a másiknak, akihez tartozol). Nem pedig: lehetőség, végső megoldás vagy B terv.- Persze. Viszont ha a másik fél "ügyesen" játszik, lehet, soha nem is fogsz rájönni, hogy Te csak B-terv vagy. Megjegyzés: ez rád is ugyanúgy vonatkozik: a párod se B-terv legyen számodra, mert az már régen rossz.
-Te egy nő vagy. És ez már önmagában is rendkívül figyelemreméltóvá tesz téged.- Miért is? Miért figyelemreméltó valaki, mert ennek, vagy annak született? Úgy gondolom, valaki attól lesz figyelemreméltó, ha letesz valamit az asztalra, nem attól, mert beleszületik valamibe, amiért nem kellett megküzdenie. Nem, attól, hogy nő vagy, még nem leszel különleges. És ha a józan ész ellenére azt mondogatod magadnak, hogy "Úgy vagy jó, ahogy vagy", homokba dugod a fejedet a problémáid elől, akkor nagyon gyorsan le fogsz amortizálódni.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2017.05.31. 07:50:06

@datam: dehogynincs ilyen, a számodra a legmegfelelőbb. És eldöntheted, hogy mi a fontos neked, és mi nem egy kapcsolatban. Eldöntheted, hogy fontos e, hogy a másik szuszog/horkol, vagy nem az. Az általam készített saját receptű pesztó számomra tökéletes, más meg azt mondja rá, hogy éppen jó (akik kóstolták), biztos olyan is van, aki ha megkóstolná, akkor egyenesen leszarozná, de kóstolták olyanok is, akik imádták, azonnal receptet kértek hozzá, és azóta is rendszeresen elkészítik. Na remélem ebből már érthető voltam.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2017.05.31. 07:52:13

@Könnyen elkaptuk, uram!: hát nem tudom, én senki olyat nem ismerek, akikről te beszélsz. De nem is baj, elég ha te tudod, kinek szól.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2017.05.31. 07:57:07

@Könnyen elkaptuk, uram!: azért ezt osztottam meg az olvasóimmal, mert tetszett a poszt. Nemrég olvastam Elon Musk Boring Copany nevű cégéről, az is nagyon tetszett, mégse tervezem megforradalmosítani a közlekedést mondjuk itthon. Nagyon sok minden érdekel, tetszik, de attól nem válik az életemmé vagy egyenesen a személyiségemmé. Az önbizalomhiány különösen foglalkoztat, szeretek róla írni, mert a családom révén erősen érintet vagyok a kérdésben. És hálistennek megvan a szabadságom, hogy arról írhassak a blogomon, amiről csak akarok.

Netuddki. 2017.05.31. 09:21:22

@Drednaught: "Ezt valaki elmagyarázná nekem?"
"Te egy nő vagy. És ez már önmagában is rendkívül figyelemreméltóvá tesz téged."

Pedig eccerü, náluk van a pina.

Irbisz 2017.05.31. 09:37:37

@Tojglitojas:
Szerintem meg kb. csak közhely van benne. Illetve biztos van akinek segit, de nem tudom milyen/melyik hölgy lesz ettöl elörebb vagy epp boldogabb. Aki igen, az kb. tenyleg jobban jarna egy pszichiaterrel, mint ebböl kiindulo nezöpont atertekelessel.

Irbisz 2017.05.31. 09:38:47

@nikita: De miert tetszett?
Mert jopofa/humoros, vagy mert szerinted hasznalhat a nök valamely csoportjanak, tipusanak?

2017.05.31. 11:01:05

@nikita: amit eddig olvastam tőled, az arra engedett következtetni, hogy vannak saját gondolataid. Amit ide fordítottál , az igénytelen, át nem gondolt közhelygyűjtemény. A hozzászólók már szétcincálták, nem is értem, miért véded, ha nem a te véleményed.
Ha egy kicsit gondolkoztál volna, sokkal összeszedettebb dolgokat írtál volna magadtól.
Akiről írtam, az pedig a vérvaló angol igazság. Az emancipált segélyből élő angol anya és szépség. Stevenage. (Londontól északra)

R. Daneel 2017.05.31. 11:14:24

Hadd ne tudjam, hogy konkrétan mennyi ilyen, nőknek szóló "okosság" megkajálása eredményezi azt a defektet, amit a pszichológusok úgy neveznek, hogy különleges hópihe-szindróma. De hogy erősen hozzájárul, abban biztos vagyok.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2017.05.31. 11:42:38

@Könnyen elkaptuk, uram!: A poszt tetején is leírtam, hogy miért fordítottam le, nekem tetszik, neked nem, de kérlek fogadd el, hogy nem mindenkinek az tetszik, ami neked.

GMS 2017.05.31. 12:08:46

@datam: nagyon okos, nem akarod tanítani?:) Szoktál te az utcán mászkálni? És ha igen, csak első blikkre hány normális embert látsz? Én egyre kevesebbet.
Önbizalom... hmmm. Míg egy férfi pocakosan, kopaszon, ráncosan, gyűrötten, "öregecskedőn" is tele van önbizalommal, addig egy nőnek naponta meg kell küzdenie a mindenhonnan beköszönő sztereotíp nőideálokkal (pl. miért nem meztelen pasikkal, hovatovább szőrös farkakkal reklámoznak kb. bármit, miért meztelen nőkkel??? mert szebb? ja nem, csak ez a társadalmi megszokás.)
Titeket egyáltalán nem befolyásolnak a 6-pack-ab-es izompacsirták fotói (mondjuk kevesebbet is láttok), szembenéztek a tükörben esendő önmagatokkal és meg vagytok győződve, hogy ti vagytok a világ közepe. Mindig és mindenkor.:) Ez irigylésre méltó. Ezzel szemben egy nő szinte soha nem ennyire magabiztos. Beleértve a legszebb nőket is, akik nem az átlag, akik előtt az utcán a bámuló férfiak a saját 2 lábukba gabalyodnak bele.
Ez a az 5-10-20 stb. listázás most divat. Nézz körül a neten. Vannak benne nagyon találó mondatok, vannak benne hülyeségek, de mivel nem egy akadémiai székfoglalót olvasol, talán nem kéne vérre menni felette.
Amit a kapcsolatokról írtál az kb áll. Senki sem tökéletes, de a sok humor, a sok közös élmény és az elegendő saját idő (amikor egyedül vagy és nem megy agyadra senki, aki veled él) sokat segít a hosszútávú kapcsolatok ápolásában. Egyébként vagy nagyon szar nőkből a környékeden a felhozatal, vagy te is csak a tucatnőket veszed észre, aztán meg sírsz, hogy csak ők vannak, jaj.:) (asszonyod vajon mivel tűnik ki a tömegből? és anno miért akadt meg rajta a szemed? sugárzó intelligenciája/karizmája éjjel is világított, vagy jó volt a karosszériája?:))) Szerintem egy nő legyen először is önmaga és ne a sztereotíp női szerepeknek kívánjon megfelelni, mert akkor soha sem lesz önbizalma, és nem lesz elégedett. Hál' istennek sokféle férfi rohangál ezen a világon és van akinek a sportos, van akinek a kifestett, műez-műaz, mindig magassarkúban tipegő (aztán komoly lábproblémákkal küzdő, de erről nem beszélünk, mert nem elfogadott, plusz arról sem, hogy az ilyen hegyet is magassarkúban mászik:)) nők jönnek be, így nem lehetetlen, hogy ha kilógsz a sorból is találsz vkit.
A mai kölyköket viszont nem irigylem, mert ha a család vagy önmagad nem elég erős támpont, könnyen elsodródhatsz a világban. Az eredmény: testképzavar, önelfogadás hiánya, torz értékrend és még sorolhatnám. Na, ezt látod jórészt a mai fiatalokban. És a hiányzó mentálhigiénés és szexuális oktatást.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2017.05.31. 13:00:04

@GMS: jé, valaki értette ezt a posztot, és a helyén kezeli. (ok, volt más is ugyanigy). jó, az amit itt irtál.

2017.05.31. 14:19:38

@nikita: ez az mocskos szájú drenaught súlyos beteg!!!!!!
Több blogba is belerondít random, az egész napja ezzel telik, diagnosztizált elmebeteg, 100 %, normális ember így nem viselkedik...

Albert Ejstejn 2017.05.31. 15:30:40

"Te egy nő vagy. És ez már önmagában is rendkívül figyelemreméltóvá tesz téged. "

Az ilyen mondatok miatt van tele a vilagunk narcisztikus elmebetegekkel, akik halalossan kulonlegesnek erzik magukat a semmire.

tompus 2017.05.31. 17:09:05

@nikita: A buta nőknek valóban.

datam 2017.05.31. 17:50:41

@GMS: Az utcán látható emberek között nagyjából gyök 2 az, ami normálisnak tűnik. A többi mind egy szálig azt hiszi, hogy ő fingotta a Passzát-szelet. Ez mind az ilyen-olyan médiából áradó benyomás eredménye, ami az utolsó pont itt is. Hányinger. Engem pont az fogott meg a feleségemben, hogy nem egy a tízből, hanem ő a tizenegyedik, aki teljesen más, mint a többi. Nyilván a személyes preferencia egyénenként változó, ez jól is van így, nincs ezzel semmi gond. De akkor miért akar mindenki ugyanúgy kinézni?:) Ennyire nincs senkinek önálló személyisége? Nagy tévedés, amit a férfiúi önbizalomról írsz. Rengeteg manus ugyanúgy önbizalom hiányos, csak nálunk ez másképp mutatkozik meg. Én is éltem át olyan időszakot, amikor egy darab szarnak gondoltam magam. De utána rájöttem, hogy nem másoknak kell megfelelnem, hanem magamnak. A lányoknak se lenne rossz ezt megérteni. Fogadd el úgy magad, ahogyan vagy. Ha nem tetszik valami, változtass. De ne úgy, hogy ribancnak öltözöl. Férfi szemmel sokkal kívánatosabb egy csöcsöt, segget nem kidobó lány, mint az, akinek minden a kirakatban van. Az, aki ezt teszi, ne csodálkozzék, hogy egy-két-három éjszakára lesz csak jó. Egyre több olyan 30 nő van körülöttem munkahelyen, családban, akik nyavajognak, hogy nincs egy normális ember, akivel lehetne bármit kezedni. De természetesen az meg sem fordul egyik fejében sem, hogy magán kéne finomhangolni, és akkor nagyobb esély lenne megtalálni, akit keres. Akkora egyesek egoja, vagy színlelt egoja, hogy a Holdról látszik. Így ne csodálkozzanak. Továbbra is tartom magam ahoz, hogy sokan azt kergetik, amit a cölöpöktől vagy az égjen nappal Bukarestből látnak. Valami követendő és pozitív dolognak látják.... A másik véglet a karrierista, sak munkát kergető, közben nőnek lenni elfelejtő egyén. Valahol a kettő között lenne az ideális, de ez nagyon eltűnőben van. Mindkét nem hibás ebben, ez vitán felül áll, de ez az őrületes feminizmus is nagyot lök a szekéren. Egyenjogúság van, persze, egyik fél sem több vagy kevesebb a másiknál, de ezt kellene sulykolni, nem azt, hogy a nők felsőbb rendűek, mert újabban ez jön le minden ilyen témában keletkező riportból, cikkből.

Burgermeister 2017.05.31. 17:54:10

@Törölt felhasználó.: Sokan nagy jelentőséget tulajdonitanak neki, le kell szarni és annyi lesz körülötted hogy csakna!!! Ja, és ilyen olcsó soha nem volt mint napjainkban!!!

GMS 2017.05.31. 21:44:48

@datam: a felesegedben eszrevetted azt, amit kb azota sem mas noben. Erdekes. En a sajat kornyezetemben jobbara pont hogy decensen oltozo noket latok, szoval kornyezet es annak kerdese is, hogy mire van szemed, esetleg mi irrital.:-)
A feminizmusrol kicsit olvasni kellene, mielott valoban szidjuk es nem osszeteveszteni a szedett-vedett internetes tartalmakkal (fb es tarsai). De ez kb masra is all.
A magat onbizalomhianyosnak mondo ferfi, mikor kerdoen tekintettem domborodo pocakjara, megsimogatta azt es elnezo, szemermes mosollyal gyengeden azt suttogta neki "kis pocakom". Szerinted egy no ugyanezt mikor csinalja? Elarulom: soha. Vagy hangtalan halalsikolyokkal szemleli tokeletlensegeit egy aruhazi probafulkeben, vagy jobb esetben halkan vigyorog azon, hogy a kinezett cucba hol nem es meddig fer bele (csipoig feljon ram, isteni!) :-) barmilyen vizipok is egy ferfi, pocakjat buszken dullesztve nezegeti magat es a csendestarsat is a tukorben (mert ot egy ideje mar csak igy latja ugye). szoval jokat szoktam kacaraszni rajtatok. :-)
A no egyebkent evoluciosan is a fo vonal, ti mellekag vagytok, hianyzik egy laba az X kromoszomaitok egyikenek, ezert Y. Az evolucio kis trefaja miatt most epp vagytok kvazi szaporodasi celbol, de ki tudja, meddig. Nehany tizerez ev mulva terjunk vissza e kerdesre.:-)
Egyik kedvenc sztorim szinten vmi blogbol a srac, aki szorakozohelyen ismerkedik a nagyon csinos csajjal. Csakhogy a csinos lany a randin megrendeli a legdragabb kajat, majd lelep a mercis csavoval. Igen, a srac csak alkalmazott, azt a bekacombot is alig tudta kifizetni, de alighanem o sem veszi eszre azt a not, akinek nincs mindene kint a legujabb divat szerint persze. Mert az eye candy az kell, de konyorgom az gyerekkora ota abbol el, hogy tudja, hogy o szep es neki az jar. Lehet, hogy jobb lett volna egy kevesbe feltuno csajra hajtani, mert esetleg neki meg gyerekszobaja is volt??

Orulj a felesegednek, ne irritajanak a 30-as csajok es imadkozz, hogy ha fiad van, kifogjon egy normalis not. Es orulj, h ilyen egyedinek tekintheted magad, aki szembe megy a trenddel. Ugyanis a pasik 99,5%-a bizony pont arra bukik, ami teged irrital. Anelkul egy no kb beleolvad a hatterbe es eszrevehetetlen. De a hatterbol viszont remekul lehet szorakozni az embereken es furcsasagaikon. Peace es szep estet.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2017.05.31. 21:55:45

@GMS: istenem, imadom a kommentjeid. Van kedved idonkent vendegblogolni nalam? Irnal nekem egy mailt? Vagy a blog FB oldalon is tudsz nekem uzenni.

GMS 2017.05.31. 22:16:42

@nikita: koszi. Sokan mondtak mar, hogy irjak, kulonbozo naciokbol, mert van 1-2 kulfoldi ismeros, csetpartner is, de a 8 oras munka mellett csak az idomet veszi el es a fenekemet noveli. Amire nincs szuksegem. De ha egyszer irok valami osszefuggobet is, az anekdotanyi szosszeneteken, verseken vagy novellakon kivul, akkor kuldok neked egy tiszteletpeldanyt. Felteve, ha meg blogolsz.B-)
Egyebkent egyszeri felindulasbol irok es ritkan valaszolok, de ez a ficko erdekes kevereke a paradoxonoknak es egyebkent is pont a 3-as metron vartam, hogy lesz ma grillparti, vagy hazajutok elve, szoval, gondoltam, miert ne. Valaszolok. De sztem kiveseztuk. Plusz izlesek es pofonok, ahogy nekem sem tetszik minden, ugy masoknak is vagy bejon amit irok, vagy a falra masznak tole.

Sadist 2017.05.31. 22:30:31

@nikita: "A poszt önbizalomhiányos nőknek szól, kedves és megmosolyogtató, és NEM Vekerdy Tamás szintű mélypszichológia, viszont semmiképpen sem üres frázis."

A nőknek nem az önbizalmukat kell növelni, mert már így is rengeteg a beképzelt, nárcisztikus picsa, hanem inkább a realitásérzéküket.
Azt pedig ilyen oravecz nóra szintű baromságokkal nem lehet.

Sadist 2017.05.31. 22:35:15

@datam: "Egyre több olyan 30 nő van körülöttem munkahelyen, családban, akik nyavajognak, hogy nincs egy normális ember, akivel lehetne bármit kezedni."

Persze, mert huszonévesen puszira megkapnak mindent, amikor meg átlépik a harmadik x küszöbét, akkor pofán csapja őket a valóság, hogy ők mégsem olyan csodálatos, egyedi és megismételhetetlen személyiségek, akiknek a testükön kívűl van más értékük is.

Sadist 2017.05.31. 22:39:12

@GMS: A mély férfigyűlőlet nálad tanult viselkedési forma vagy a szüleid neveltek így gyerekkorodtól kezdve?

GMS 2017.06.01. 00:58:37

@Sadist: most komolyan...ilyen nick-el?:) kérdezzem én is, hogy saját ötlet, vagy anyutól ered?:))
Na figyelj, nem gyűlöllek benneteket, de tény, hogy többségetek csak a bajszomat birizgálja, ellenben remek szociológiai és pszichológiai tanulmány. Az a kevés, aki már szellemileg is kihívás, így partner is (pl. esetedben tud helyesen írni:)), na, azokkal érdemes foglalkozni. És megnyugtatlak, nem kinézetfüggő a dolog. Ahogy egy barátnőm mondaná, bizonyos szint felett, egy nőt először agyban kell megdugni, hogy ágyba is vihesd. Persze ehhez neked is el kell érni azt a szintet, nem csak a partnernek. Nem tudom, fogod-e, amit mondok.
Ha te testesíted meg a realitásérzéket, akkor köszi, de inkább írok magamnak egy jó fantasy-t.:)
Ja, és mielőtt még elkezdenél sajnálni így ismeretlenül (szegény én, jaj, de azért add meg az emailedet priviben, hátha szükségem lesz egy sirató kórusra. beveszlek, isten bizony!) jellemzően nem én szoktam visszajönni, akár évek múltán is bezárt ajtók mögül laposkúszásban, hanem a másik oldal. Persze a levélbedobó nyíláson szó válthatunk, de azért az ajtó jórészt zárva marad. Legyünk konzisztensek, na.

Irbisz 2017.06.01. 07:00:56

@GMS: Ez adott esetben nem csak a kivalosagodnak es csodas elmednek es szemelyisegednek köszönhetö, több mas realis alternativa is letezik :)

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2017.06.01. 20:47:53

@GMS: Ööö....haha...vagy hehe. Én pedig Elvis vagyok, aki él. És dzsizosz is.

GMS 2017.06.06. 13:01:18

@Irbisz: hehe, ne becsüljük alá a jó társaság és a jó szex tényezőket sem (szvsz kevesbb pasi részesül az utóbbiban, mint ahányan hencegnek vele:)), de pl. ha valaki a fél világot átrepkedi, hogy a küszöbödön dekkolva várjon rád, az nem a szex miatt teszi, mert az kb. az összes országban megkaphatta, ahol dolgozott. Nem, nem keverjük a bekapunk egy hambit a sarki talponállóban és ennyi haverokat a hosszú távra választott vacsorapartnerekkel, akiknek a gyertyafényes vacsi dukál. Hát, így van ez.

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): na, tök jó, hol adsz legközelebb koncertet. Olyan régen voltam hasonló koncerten.:)))) Utóbbi inkarnációd pedig inkább a pásztorokat a birkákat és a lelki szegényeket érdekli, akik munkanélküliek és ráérnek a hegyoldalon hallgatni a mondandódat (egyébként látszik, hogy migráns vagy - ilyen angol kiejtést! háát, gondolkodnom kellett kicsit, még Dzsingisz kán is eszembe jutott. Ő mégis közelebb áll hozzánk ex puszta fiaihoz):))))
Na, megyek, építem tovább a mostani kapitális poszt-kommunizmust a magam szerény eszközeivel.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2017.06.07. 18:42:12

@GMS: Megfizethetetlen vagyok számodra és lehet már ropni is csak járókerettel tudnád. Amiből jk nem gyógyít ki, barabbáskiáltó.
Tied lehet a mongolfejedelem, ahogy hajadnál fogva a sátrába húz.

Irbisz 2017.06.07. 19:34:58

@GMS:
"hehe, ne becsüljük alá a jó társaság és a jó szex tényezőket sem (szvsz kevesbb pasi részesül az utóbbiban, mint ahányan hencegnek vele:)),"
Amennyian sirnak a hianya miatt, igazad van :)

" de pl. ha valaki a fél világot átrepkedi, hogy a küszöbödön dekkolva várjon rád, az nem a szex miatt teszi, mert az kb. az összes országban megkaphatta, ahol dolgozott""
Elözö gondolatbol következik, ha van eleg zsetonja (jol keresö egyedülallonak van), akkor jo szexert miert ne repüljön, inkabb költ minösegire sokat, mintsem atlagosra keveset.
De a szerelem vak, lehet hogy egyszerüen almai nöje vagy, a Nagy Ö, akivel meg jo a szex, egyebkent emg semmi extra.
Plusz egyeb konstellaciok, amibe belefer hogy tenyleg kivalo vagy.

Irbisz 2017.06.08. 08:11:20

@GMS: "Persze a levélbedobó nyíláson szó válthatunk, de azért az ajtó jórészt zárva marad. Legyünk konzisztensek, na. "
Itt gondolom konzekvenst akartal irni :)

(a konzisztens itt elegge atvitt ertelemben lenne csak hasznalhato, eppenseggel erthetö a szövegkörnyezetnek hala, de jonak semmikepp nem jo megoldas.
süti beállítások módosítása