2015.05.19. 11:02

Glouchsurfing - A legújabb luxusutazási hóbort: szállj meg gazdagok és híresek otthonában ingyen!

Vélhetően már hallottál az angol ‘glamping’ kifejezésről, ami kempinget jelent luxus színvonalon. A szó a ‘glamorous’ és a ‘camping’ szavakból olvadt össze. És hallottál már a glouchsurfingről (glamorous couchsurfing)? Ez az új hóbort jó okkal nagy vihart kavar a luxusutazási iparágban. 

Az új hullám megnyithatja az über-gazdag lakástulajdonosok nagy házait, luxus penthouse lakásait, történelmi kastélyait és palotáit a világ minden táján. 

Egy gazdag és híres ember otthonában megszállni ingyen úgy hangzik, mint amikor egy álom válik valósággá. Sokak számára meg is történt. 

Paul Johnson újságíró lehetőséget kapott egy hétre, hogy személyes tapasztalatot szerezzen a glouchsurfingről: a milliárdos örökösnő Avril Le Fou hosztolta a párizsi 17. századi kastélyában. Az újságírót egy Phantom Rolls Royce autó vette fel a reptéren, és vitte el a bárónő 12 ezer holdas birtokára. A bejáratnál az inas egy pohár pezsgővel köszöntötte. A csomagját elvették tőle és felvitték a vendég lakosztályba, a hálószoba közepét egy óriái baldachinos ágy uralta. 

Gil Penchina, San Franciscóban élő befektető milliárdos - akit én is hosztoltam 2 évvel ezelőtt - a Facebook oldalára nyilvánosan kiposztolta több alkalommal, hogy használható ingyen a lakása ekkor és ekkor. Egyszer hozzádobta az ajánlathoz a Tesla S kocsiját is szintén egy hétre. Az ajánlat a barátainak szólt, de abból 3000 van neki az FB oldalán. 3000 ismerősnek felajánlani az otthonunkat olyan, mintha kihirdetnénk egy kisvárosban a lehetőséget, ahol úgyis mindenkit ismerünk. 

 

És ki csapott le az ingyen pecó ajánlatra? Egy másik milliárdos, Jimmy Wales, a Wikipedia alapítója. 

 

Érdemes klikkelni a belinkelt apartman képeiért. Ti hasonló felajánlást el tudtok képzelni bármelyik magyar milliárdosról?

A felmerült kérdés adja magát, hogy miért teszik ezt a gazdag emberek? Több oka is lehet. Az egyik általános válasz a magányosság. A szállásadónak talán van sok gyönyörű háza, de nincs kivel megossza azokat. Azaz utazók meghívásával társaságra lelnek. A másik ok (Gil esetében is), hogy a tulajdonosoknak gyakran több ingatlanjuk van, és szeretik azt a látszatot kelteni, hogy folyamatosan élnek benne emberek, amikor ők nincsenek benne. Nyilván a szuper-milliárdosok erre külön állandó ottlakó személyzetet tartanak fenn. 

Arra még várnunk kell, hogy glouchsurfing.com megnyíljon közösségi oldalként, ahova az elit réteg feljelentkezhet hosztként, mi, átlagember utazók pedig válogathatunk közülük. 

Kövess Facebookon és Instagramon!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://couchsurfing.blog.hu/api/trackback/id/tr288670642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása