2013.05.01. 12:33

A CouchSurfing Inc. egyik tulajdonosa a vendégem!

FlagUSA.jpegNegynenhatodik vendégem Gil Penchina (43) San Franciscóból. Nincs referenciája, üres a profilja. Elmondhatjuk, hogy nem "igazi" CS tag. Ennek ellenére mégis én hívtam meg, hogy lakjon nálam. Én vagyok neki az első couchsurfing élménye. Ez a CS élmény speciális minden értelemben, Gil ugyanis a Couchsurfing Inc. egyik első befektetője. 5 éjszaka fog nálam lakni.

Tegnap őrültekháza volt a konferenciám miatt, ami holnap lesz, de mivel a mai munkaszüneti nap, ezért ez olyan volt, mintha ma lenne. Számlák, szerződések aláírása, konferencia számlák fizetése. Egyik barátom adott nekem egy Sony Xperia telefont, amit odaadhattam a vendégemnek. Pár napja vettem neki Telenor feltöltőkártyát, raktam rá pénzt és 1 giga internetet. Gil kora délután érkezett meg. Küldtem neki taxit a reptérre, ami behozta az egyik céghez, ahol lerakhatta a cuccát. Nekem nagyon sokmindent kellett elintéznem a nap folyamán, ezért csak este 19.30-kor találkoztunk az irodaház előtt a Révay utcában. Elsétáltunk a Dohány utcai Champs-be, ahol egy vacsora volt a barátaimmal és a néhány üzleti partneremmel. Ittunk néhány alkoholt, ettünk finom ételeket. Én cidert, baileys-t ittam és gomolya sajtos salátát ettem. 

A hangulat jó volt, mindenki mesélt kicsit magáról. Megkérdeztem Gilt, hogy miért fektetett be a Couchsurfingbe. Hol van a pénz a cégben? Nincsenek hirdetések a honlapon, és a verifikációs bevételből meg nem hiszem, hogy meg tudnak élni hosszabb távon. A válasz annyi volt, hogy a felhasználói szám dinamikusan növekszik és ez a tény elég volt ahhoz, hogy pénzt adjon nekik és ezzel résztulajdonossá váljon a cégben. Több egyelőre nem érdekli, később lesz bevétel is biztosan. Nem akartam jobban erőltetni a kérdést, lesz még időm vele erről beszélgetni. 

Megvallom kicsit sokat ittam, de nem vészesen még. Hazahozott minket az egyik barátom. Az autója felé sétálva ellenálhatatlan vágyat éreztem, hogy vezethessem a csodaszép Volvóját, de rövidre zárták a kérdést. Nem. 

Megérkeztünk, megmutattam neki a szobáját. Ő ideadta a thank you giftjét. Mikor a kezembe nyomta felsikítottam a meglepetéstől és az örömtől. A legfaszább thank you gift ever! Eddig :-) Azonnal ki is bontottam. 

Photo1 (52).jpg

Ezen kívül még kaptam 2 darab kis csomagot, ami mini utazási csomag: Van benne mini fogkefe, mini fogkrémmel, füldugó, szemtakaró alváshoz, toll, fésű, kézfertőtlenítő, kézkrém, ajakbalzsam, mentolos cukorka, minizsebkendő. Ezt a United Business osztályán osztogatják, jár a repülőjegyhez. Hasznos kis ajándék néhány napos utazáshoz. Megköszöntem és jó éjszakát kívántam. 

Photo1 (51).jpg

Reggel 9.30-ra állítottam az ébresztőt, mert Gil-ért jött az egyik üzleti partnere 10.30-ra. Kopogtam az ajtaján, semmi reakció. Erre felhívtam a mobilján. "Morning..." Morning. You have to wake up" "Sure, thanks."

Készítettem közben reggelit: frissen facsart narancslé, bio olivás bagett, sajtos rántotta. Elégedetten megette. Közben arról dumáltunk miért kövér a legtöbb amerikai. Meséltem neki a léböjtkúrámról Befejeztük a reggelit és pár perc múlva megérkeztek érte. 

El kell, hogy mondjam, hogy nem szoktam a CS vendégeimnek taxit küldeni (és fizetni), nem adok nekik telefont internettel stb. Gil a holnapi konferenciám keynote speakere, és mivel CS tag is, ezért leveleztük le korábban, hogy nálam fog lakni és nem egy szállodában. Én meg örülök több szempontból is, hogy elfogadta a meghívásomat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://couchsurfing.blog.hu/api/trackback/id/tr155259167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.05.02. 07:56:24

alkoholizálsz böjt után?
tényleg nem neked való... :x

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.05.02. 09:00:46

Ittasan vezetni akarni? Meg mi ez a sok üzleti partner?

Pere Viki · http://indiapass.blog.hu 2013.05.02. 23:53:34

Azért ez egy nem semmi élmény lesz :-)

Yumurdzsak 2013.05.08. 15:31:58

de szépen benyaltál neki. remélem nem volt hiába.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2013.05.08. 18:02:43

@Yumurdzsak: minden vendégemmel nagyon gondoskodó vagyok igen. De ha a konfereniám vendége is egyben, akkor különösen. Remélem ez nem fáj neked.

Yumurdzsak 2013.05.08. 19:19:55

@nikita: nem fáj, de az utolsó bekezdésig már nem tudtam magam elvonszolni. "Gil a holnapi konferenciám keynote speakere" de ez a mondat csak a kommentednek köszönhetően értelmes. vagy ez akart lenni a blogírói csavar?
süti beállítások módosítása