2012.09.22. 14:06

Megérkezés Angliába

Tegnap reggel 07.30-kor megérkeztem Lutonba. Az egyik barátom kijött értem és útnak indultunk Cambridge felé. Kb 5 percig tartott, míg megszoktam, hogy ugyan a vezetői oldalon ülök, de nincs előttem kormány és mindenki megőrült az utcákon, mivel a rossz oldalon mennek. Az első percek félelmetesek voltak. 

Cambridge csodálatosan szép.

IMG_5335.jpeg

Sajnos semelyik egyetemi épületbe se lehet bemenni, szigorúan kérik a bejáratnál a student ID-t. Egyszer bepróbálkoztam azzal, hogy tanár vagyok, és sajnos otthon maradt az igazolványom. A válasz egy nagyon szigorú, de egyben elnéző tekintet volt egy szarkasztikus mosollyal egybekötve, főleg miután ránézett a nyakamban lógó fényképezőgépemre, és a kezemben lévő London útikönyvemre. Annyira szerettem volna megnézni a tanórákat belülről, hogy még az is eszembe jutott, hogy esetleg elkaphatnánk és kirabolhatnánk két diákot vagy a korunkból kiíndulva inkább két tanárt az igazolványukért. 

Photo1 (39).jpgEbédelmi megálltunk Birchanger városában a The Three Willoes nevő angol étteremben. Az étterem nagyon angol volt és mi voltunk az egyetlen turisták. A vendégkör főleg középkorú helyiekből állt. A pincérnőtől egy tradícionális húsmentes angol ételt kértem, aki sajnálattal közölte, hogy olyan nekik nincs, de gyorsan ajánlott helyette egy olasz tésztát. Az volt az egyetlen nem angol étel az étlapjukon. Az étteremben nagyon szigorúan veszik a személyi higéniát: a fotót a WC fülkén belül lőttem. Valamint két külön csap van a meleg és a hideg víznek. Tiszta hülyeség. 

Délután megérkeztünk Londonba. Vettem egy oyster kártyát, majd sétáltunk egyet a Tower Bridge környékén és Hackneyben. Kipróbáltuk a double decker-t, természetesen ösztönösen a rossz irányba indultam felszállni a buszon. A helyi ismerősöm kb háromszor mentette meg az életemet, mert MINIDIG kizárólag csak a bal oldalra néztem átkelés előtt.

Séta közben megállapítottam, hogy a nők sokkal rosszabbul néznek ki, mint a budapesti csajok és az utcán  szembe jövő férfiak 80 százaléka mélyen a szemembe néz, ezt a jelenséget utoljára a szülővárosomban, Egerben találkoztam. Hackney-ben sikerült még egy street dance forgatásba besétálnom, ahol egyből megálltam fényképezni, ezzel szépen tönkretéve a felvételt. Kedvesen, de igen idegesen zavartak el a helyszínről.

Este 19.00-kor pedig találkoztam Daviddel, a hostommal a híd metróbejáratánál. 

A bejegyzés trackback címe:

https://couchsurfing.blog.hu/api/trackback/id/tr354795686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GrandMasterB 2012.09.22. 18:57:26

Orulok, hogy megerkeztel Angliaba, Rita. Erezd jol magad. Jok a fotok, a piros naciban te tolod a puszit Pittel? :)

DeadBodiesEverywhere 2012.09.26. 08:26:29

Ezt jól összeszedted, már csak a folyamatos eső maradt le ;)

v2peti 2012.10.01. 11:13:36

Nem lehet bemenni egy egyetemre? Hogyhogy? Hiszen oda nemcsak hallgatók, dolgozók és oktatók járnak, hanem van még jópár egyéb ok, ami miatt bemenne az ember oda. Vagy ott ez hogyan van?
Nálunk csak a kollégiumokban van NATO katonai támaszpont szintű beléptetés.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2012.10.01. 12:45:50

@v2peti: student ID-val vagy egy hallgató kisérőjeként lehet bemenni csak.

v2peti 2012.10.08. 11:45:02

Az szívás. Ott nincs nyitott könyvtár vagy nyitott menza, vagy ilyen jellegű dolgok? Egyéb belépési szándék esetén olyan bürokrácia van, mintha nálunk egy gyárba mennél be?

Ennyire paráznak a terroristáktól? Vagy mi ez az erős szigor?
süti beállítások módosítása