2012.09.19. 00:28

A CouchSurfinghez 11 másodpercenként csatlakozik egy új tag

Megkerestem a CouchSurfing International Inc.-t, hogy válaszoljanak nekem néhány kérdésemre a CS  szervezet gazdasági hátterét illetően. Eredeti terveim szerint Casey Fentonnal szerettem volna interjút készíteni, de sajnos az nem jött össze. A lenti kérdéseken kívül még Casey saját CS tapasztalataira lettem volna kiváncsi, de ahhoz túl kicsi a blogom, hogy ő válaszoljon nekem: 

Although Casey is still on our board of directors, he is only occasionally available for interviews, and generally only with larger publications. 

 

Noha Casey még az igazgatótanácsunk tagja, csak alkalmanként elérhető interjúkra, és általában csak a nagyobb kiadványok részére.

A végleges interjú alanyom Heather O'Brien lett, aki a CouchSurfing Inc. vállalatnál média projektmenedzser pozíciót tölt be. 

Heathermosquefilming-e1350953216126.jpeg

2003-tól 2011-ig miből tartotta fel magát a szervezet?
2003-ban a honlap még béta verzióban volt, semmilyen anyagi forrásunk nem volt. A költségeket Casey fizette önerőből. 2004 és 2011 között kizárólag adományokból és a címhítelesítési (verifikáció) bevételekből üzemeltünk. 

A tavalyi tőkebevonás óta volt-e egyéb juttotatok-e még más forrásokhoz?
A CouchSurfing publikus verziója 2004-ben indult. Casey Fenton alkotta és alapította meg 3 másik barátjával (Dan Hoffer, Sebastien Le Tuan és Leo Silveira) együtt. Közösségünk organikusan növekszik:207 országból több mint ötmillió tagunk van, akiknek több mint 16 millió közös élményben volt részük. Egy éven belül „B Corp” (szerk megjegyzés: for-profit) státuszú vállalattá alakultunk, és 7,6 millió dollár kockázatitőke-befektetést kaptunk. Azóta újabb 1 millió taggal növekedtünk. Augusztusban további 15 millió dolláros befektetést szereztünk. 

Milyen fejlődést értetek el az elmúlt időszakban?
A miénk a legnagyobb és leggyorsabban növekvő közösségi utazási hálózat, 11 másodpercenként csatlakozik hozzánk egy új tag. A couschsurferek 90 000 városban élnek és 366 nyelven beszélnek. Több mint 40 000 érdeklődési és tevékenységi csoport működik, a főzőklubbtól a telekocsi-keresőn keresztül az extrém sportig minden.

Hirdetések nincsenek az oldalon. Mi ennek az oka?
Nem jelentetünk meg hirdetéseket az oldalon, mivel nagyon sok alkalommal kaptuk meg visszajelzésként a közösségtől, hogy egyszerűen nem akarnak reklámokat – és alapvetően mi is így vélekedünk. A hirdetések zavaróak lehetnek a tagjainknak. Jelenleg éppen egy ezzel ellentétes cél érdekében dolgozunk, hogy a CouchSurfing legyen könnyebben kezelhető, könnyebben lehessen megtalálni az utazásod során legfontosabb embereket, helyeket és érdeklődési köröket, akár útközben vagy éppen, akár otthon.

couchsurfing.png


 


 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://couchsurfing.blog.hu/api/trackback/id/tr524787029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeadBodiesEverywhere 2012.09.19. 10:42:30

A hétvégén a családi születésnapi bulin előjött a CS téma és az hogy anyukámnak vmikor korábban nem jutott eszébe a "kanapészörfölők" kifejezés, ezért azt mondta hogy
ÁGYRAJÁRÓK

Annyira kellett nevetnem ;)

vandorboy.com 2013.02.28. 12:25:31

HÁT azért lehetett volna súlyosabbakat is kérdezni tőlük..
pl. miért ignorálják saját közösségüket?
miért cenzuráznak? (ilyen régen nem volt)
Miért nem akarnak a problémákra (safety) megoldást találni? stb..
süti beállítások módosítása