2015.01.22. 19:23

A couchsurfing, mint társkereső? II. rész

Egy éve írtam egy posztot erről a témáról, ezt szeretném most folytatni. 

Vannak olyan hosztok, aki gender preferenciát állítanak be az adatlapjukon, férfiak, akik csak nőt hosztolnak. Ők elsősorban randizásra használják az oldalt, vagy csak kényelmesebben érzik magukat otthon lányok társaságában. Férfiak, akik csak férfiakat hosztolnak, azok 98 %-ban melegek, és ők is partnerkeresésre használják a CS-t. Több olyan profilt láttam, ahol szövegesen is kiírták, hogy ne írjanak nekik lányok. Természetesen ez nem igaz minden melegre, engem például Brüsszelben egy homoszexuális fiúpár hosztolt 2 éjszaka, nagyon remek estéket dumáltunk végig, valamint az utolsó estémen is szintén egy meleg ambassador srác hosztolt, aki nem jelezte az adatlapján, hogy meleg, hanem a személyes beszélgetés során mondta el.   

Nekem nincsen nemi preferenciám, vegyes arányban hosztoltaltam, lányokat, fiúkat, párokat, heteroszexuálisokat és homoszexualisokat. Kb. 45 férfi, 25 nő, 15 pár vendégem volt. Azt viszont mindenképp elmondhatjuk, hogy a fiúkat több lány hosztolja, mint a saját neme, és ugyanez fordítva, talán nálam is ezért a legnagyobb a szóló férfi vendégek száma. Sokan párokat nem szeretnek hosztolni, mert gyakran volt velük olyan tapasztalatuk, hogy ingyen szállásnak használták őket, a pár végig kettesben akart lenni. Nekem inkább pont az ellenkezője a tapasztalatom: a párok örültek a személyemnek, főleg ha hosszabb utazáson vesznek már részt együtt, kell a társaság :-). Én kifejezetten szeretek párokat hosztolni. Friss szerelmeseknek azonban nem ajánlom a couchsurfinget, pont az intimitás hiánya nem jó egy néhány hete összejött párnak, akik első közös utazásra indulnak együtt.

Az elmúlt közel 3 évben, mióta írom a blogot rengetegen kérdezték tőlem, hogy a Couchsurfing valami randi site, nem? Höhö.. Mindenkinek evidens, mivel a hoszt és a vendég ugyanoda megy aludni éjszaka. Én, és még sokan erre azt mondjuk, hogy a CS-en keresztül ugyanolyan esély bepasizni/becsajozni, mint kinn a való életben. De továbbmegyek, inkább kevesebb. Hogy miért? Én magam 45 szóló férfi utazót hosztoltam, ebből legalább 30 nagyon szimpatikus volt, mégsem történt senkivel semmi egy-két csókolózáson kívül. Tényleg nem! :-) Az egyik legutóbbi vendégem, Pedro, 300 vendéget hosztolt, ebből legalább 200 nő volt, és csak 2-3 lánnyal volt valami "több", mint couchsurfing. Viszont kinn az életben, ha együtt töltöttem 30 csodás férfival egy estét (nem egyszerre:-), akkor sokkal magasabb arányban lett belőle valami, mint nulla. Ennek valami olyasmi lehet az oka, hogy a couchsurfing úgy kódolódott az értelmezésemben, hogy az egy nemzetközi barátkozós oldal, és ennek megfelelően tekintek a vendégeimre, bármilyen vonzóak is azok. Természetesen előfordul, hogy a tagok a CS-en keresztül találják meg a szerelmüket, magam is többször hosztoltam olyan párt, akik a kanapészörfön keresztül jöttek össze. 

És persze vannak olyan tagok, akik kizárólag erre használják a közösséget. Pár hete volt fenn nálam egy amerikai CSer srác sörözni, aki ezer feletti vendéget hosztolt az elmúlt 2 évben, mióta csatlakozott a CS-hez, kizárólag lányokat, elvétve párokat. 6-10 lányt hosztolt egyszerre, és a tavalyi évben minden nap volt vendége. Volt közöttünk egy kisebbfajta vita, ami arról szólt, hogy ő csak olyan lánytagoknak mond igent, ahol meg van a lehetőség, hogy affér lehet a hosztolásból, ha úgy érzi ez nincs meg, akkor nemet mond. Erre azt mondtam neki, hogy ő is dating site-nak használja az oldalt, amire ő úgy reagált, hogy nem, mert nem gond, ha semmi nem történik, de szeretné tudni minden esetben, hogy nincs kizárva a lehetőség. Még kicsit elcseverésztünk azon, hogy hogyan lehet ezt tudni előre a requestből. Abban viszont egyetértettünk, hogy a couchsurfing egy female hospitality exchange közösség. A nőknek hatványozottabban nagyobb az esélye kanapét találni, mint a férfi tagoknak. Elkeseredve mesélte el, hogy miközben több, mint 400 hosztolós referenciája van, mégis a jelenlegi európai körútján csak 2-3 alkalommal talált kanapét, és végig a 2 hónap alatt hostelekben és szállodákban kellett szobát kivennie. Lányok, férfiak vegyesen mondtak neki nemet. Azért ilyen problémám nekem egy utazásom során sem volt. 

Kövess Facebookon és Instagramon is

A bejegyzés trackback címe:

https://couchsurfing.blog.hu/api/trackback/id/tr727098675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tóth Ernőné · http://35mm.blog.hu 2015.01.23. 11:46:11

Az első 2 mondatban annyi angol szó van, hogy elvesztettem a fonalat.

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2015.01.23. 11:59:22

"Abban viszont egyetértettünk, hogy a couchsurfing egy female hospitality site" - az normális, aki leír egy ilyen mondatot?? Tolmács? Fordítógép?

Mercel 2015.01.23. 13:10:23

Mondjuk a posztoló volt olyan bátor, hogy feltételezte azt, (amit nem szabad): hogy akit érdekel a téma, az legalább az alapfogalmakkal tisztában van, és/vagy mivel a kanapészörfhöz legalább annyi idegen nyelv tudás szükséges, hogy ne adjanak el, ezért pár a témában megszokott idegen szó, szleng nem fogja kiakasztani a kedves olvasókat.

Szerintem is az a jó hozzáállás, hogy ha odatévedek valahova, ahol valami olyanról beszélnek amit nem tudok nem ismerek akkor sértődötten jól beszólok, hogy én ezt nem értem.
Nem elmegyek megnézni mi a tökömet jelent az a pár szó (3 perc az internet korában) neeeem inkább idehányok valamit oszt lelépek.

Amúgy a hülyék kedvéért tényleg lehetne valami kis keretes. Bár a hülyék általában kimaradnak a kanapé szörfből és ez így jól is van.
OK Ne legyen kis keretes:D

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2015.01.23. 13:45:19

@Tóth Ernőné: mit nem értesz, több férfi hetero CounterStrikeol mint meleg nő :D

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2015.01.23. 13:45:48

@Mityu "aljanép" MG: nem, csak egy idióta bölcsészpicsa aki ki akar törni :D

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2015.01.23. 13:46:25

@Mercel: én tudok angolul, de ez akkor is hányadék

Mercel 2015.01.23. 13:59:45

@enpera:

"mit nem értesz, több férfi hetero CounterStrikeol mint meleg nő :D"

Höhöhö:D

Mercel 2015.01.23. 14:02:58

@enpera:

A poszt, vagy a blog?
Részemről nem olvasom naponta, de időnként idetévedek és azon kívül, hogy a lánynak van egy stílusa ami vagy bejön vagy nem szerintem semmi hányadék nincs benne.
Viszont leír egy csomó dolgot a műfajról ami mindenképpen pozitív.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2015.01.23. 15:24:30

@maxval bircaman szerkesztő: csak akkor olcsó, ha beleegyezésüket adják a vendégek. Néha győzködni kell őket, vagy erőszakosnak lenni, különösen a meleg férfi vendégek jelentettek eddig kihívást, de őket is magam alá gyűrtem, igaz néha ilyenkor fizetnem is kellett utána. szóval nem mindig olcsó.

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2015.01.23. 17:40:33

@Mercel: Árul már el zsenikém, hogy a "female", a "hospitality", vagy a "site" szónak nincs magyar megfelelője? Ezek neked 'alapfogalmak' ?

Ezzel az erővel lehetne végig angolul a cikk, hiszen a kanapészörfhöz kell tudni nyelveket...

Ha nem tudsz jól magyarul, ne másokat hülyézz.

BitPork 2015.01.23. 18:09:20

@Mityu "aljanép" MG: Attól mert nem rovásírással lett postolva, még nem magyar találmány a CS...

Szúnyog 2015.01.23. 18:10:40

Mi a szarnak ír valaki magyarul, ha csak hostolni tud?
(beképzelt majomkodás)

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2015.01.23. 19:47:38

@nikita: Poszterina hozzaallasa az idiotakhoz dicseretes. Kommentelok meg a 10 millio "tolmacsot kernek" orszagabol jottek, na.

Par eve talalkoztam egy kazah parral, ok minden egyes ejszaka szorfoltek, barhol is voltak. Mai napig el nem tudom kepzelin, hogy a banatban hozzak ossze.

remixer 2015.01.23. 19:54:59

@nikita: :D

ui: maxval troll vagy tényleg ekkora birka?

Zephyrous 2015.01.23. 20:16:53

Végigolvastam becsülettel a bejegyzést, szerintem összességében érthető volt.
CS != Counter Strike, CS = Couch Surfing
Az meg hülyeség, hogy minden bejegyzésben legyen FAQ, minek? Aki több (min. 3) bejegyzést elolvas, kb. tudni fog minden CS "szakkifejezést", aki lusta erre, annak Google és Wiki a barátja. De inkább kötekedés megy a fél perces keresés helyett...

tavolirokon2 2015.01.23. 20:33:38

A couchsurfing nem tarskereso, ra is van irva.
Sokan vagyunk, akik nem erre hasznaljuk. Ne akarjatok mar allandoan beegetni ezzel.

Ennyi erovel aki blogot ir, az csak a kommentelok IP cimeit akarja begyujteni.

Az igazsag az, hogy vannak a cs-en is emberek, akiknek csak a dugason jar az esze. Nade ok ugyanilyenek facebookon, ircn, buszon, koncerten, iskolaban, kozertben, satobbi.

Tehat kozert = olcso szex. Maris megvan a magyarazat, miert akarjak vasarnap betiltani a vallaskarosultak.

Mercel 2015.01.23. 20:52:11

@Mityu "aljanép" MG:

"Árul már el zsenikém, hogy a "female", a "hospitality", vagy a "site" szónak nincs magyar megfelelője? Ezek neked 'alapfogalmak' ?

Ezzel az erővel lehetne végig angolul a cikk, hiszen a kanapészörfhöz kell tudni nyelveket...

Ha nem tudsz jól magyarul, ne másokat hülyézz."

Most tényleg rajtam akarod a saját korlátoltságodat számonkérni?:)
Vicces. Izé.. Funny na!
(Irónia volt, de ha akarod ideqrom neked rovásírással is)

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2015.01.23. 21:32:53

CS=couchsurfing
hosztolni= vendégeket fogadni
szörfölni= vendégnek lenni
dating site=társkereső oldal
female hospitality exchange site= női szállásmegosztó oldal

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2015.01.23. 21:50:17

@KennyOMG: na látod ezt én se. iszonyú stresszes és munkás lehetett nekik.

aki mást mond az hazudik (törölt) 2015.01.24. 07:42:32

@Mercel: azzal semmi baj, hogy az alapfogalmakat angolul írja (host, surfer, couchsurfing)
De amikor teljes mondatrészek angolul vannak (female hospitality site), akkor olyan érzésem vam, mint amikor olyan ember beszélt törve magyarul, aki a 80-as években kiment Bécsbe egy hűtőt venni, még aznap haza is tért, de ő már el is felejtett magyarul ezalatt. Minden csak németül ugrik be neki, közben a Mehrwertsteuerig terjedt a szókincse.

Az igaz, hogy nőként a kanapészörf is könnyebb, mint férfiként. Mint sok minden más is az életben.
Még kanapészörf hivatalosá válása előtt pár lány ismerősöm beutazta Európát, szállásért szinte nem fizettek, ahogy italért se nagyon. Barcelonától Berlinig, Amszterdamtól Krakkóig azért eég sok olyan egyetemista, kozmopolita város van, ahol el lehet sütni a rebegő szempillás trükköt. A csávók lazának akarnak tűnni, perszehogy befogadnak 2-3 lányt egy estére. És a többaégével még dugni se kell.

@tavolirokon2: ja, az alkoholra is ráírják sok helyen, hogy felelősséggel fogyaszd, aztán sokan lerészegednek...
Minden azzá válik, amire használják. Ha teljesen kizárt lenne a szex, akkor szerintem férfiak tömege hagyná ott a hosztoást. Szerencsére mindenki arra használja, amire akarja. Blogolás, ingyenszállás, nyelvgyakorlás, franciapasik és cuki k-európai lányok felhajtása, magány elől menekülés. Úgy tudom, hogu Indiában vagy Egyiptomban a hosztoló egyedülálló férfiaknak egy egyedül utazó, fehér, ezért "köztudomásúan" ledér nő elsősorban préda. Ez nem a couchsurfing hibája, ez kulturális dolog, de éppen ilyen esetek miatt nem mondhatjuk, hogy a csókszörfing az teljesen kizárt. Ahány ember, annyiféle igény, férfiaknál szerintem amúgy is húsz percenként visszatérő gondolat a szex. Egy hosztoló férfi se gondolom, hogy sokban eltér ettől. Csak elfojtja, ha a feminista nyugaton él.

A posztba illesztett videóban szereplő vízilovat biztos nem hosztolnám. Félelmetes. Nem csak az megdöbbentő, hogy nő, hanem az is, hogy egyáltalán emberi lény.

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2015.01.31. 03:32:03

@nikita: " őket is magam alá gyűrtem, igaz néha ilyenkor fizetnem is kellett utána" - ezt leírnád más szavakkal, be kell vallanom, nem értem.
Hogy gyűrtél magad alá meleg pasit? Szex volt?

(Bocs, mivel nem rovásírással van, kicsit nehezen értem.)

fecundus.balbus · http://fecundusbalbus.blog.hu/ 2015.01.31. 12:17:25

Ha lenne elég pénzem eszembe sem jutna másoknál megszállni. Mivel nincs, úgy fizetek a szállásadóimnak, hogy én is vendégül látok másokat. Nincsen olyan ember a földön, aki önös érdekek nélkül tenne bármit is. A motiváció lehet anyagi (mint az én esetemben), de erkölcsi is. Például ettől gondolja magát jobb embernek valaki.
A fentiek értelmében tehát képmutatónak tartom azokat, akik azt hangoztatják, hogy a csere-vendéglátás "valami más", "ennél több". Akiknek ilyen szerepel a bemutatkozásában, azokat nem látom vendégül, és nem választom vendéglátónak, mert hazudnak.
A nemekről. Az élet minden pillanata a társkeresésről (magyarul dugásról) szól. Ez miért gond? Egy férfi minden nőt meg akar dugni, a nő meg kiválasztja, hogy melyiknek engedi. Ennyire egyszerű.
Vendéglátónak első körben mindig nőket választok, másodikban párokat, és csak a végén férfiakat, mert nem szeretek buzikkal lenni. Másrészt a nők tisztábbak..., és ott lebeg a dugás lehetősége is. Sajnos még soha nem jött össze. Sem jóképű, sem magas nem vagyok.
Röviden. Utazásaim során (csakúgy, mint az életemben általában) igyekszem távol tartani magam a hipokratáktól, a buziktól és a vegetáriánusoktól, másrészt igyekszem minél többet duni.
Uf!

fecundus.balbus · http://fecundusbalbus.blog.hu/ 2015.02.02. 14:36:31

@aki mást mond az hazudik: Mondhatnám, hogy elírás, nem volna igaz. Meg voltam győződve, hogy hipokrata, de igazad van, tényleg rosszul tudtam. Köszi!
süti beállítások módosítása