2015.01.19. 14:23

Amikor a szomszédaimnak elegük lesz a vendégeimből

Szerettem a Rózsadombon élni. Zöld környezet, jó a levegő, fák, tiszta és csendes környék. Nyugodt szívvel sétálhattam haza éjjel, és "mások" az emberek is, akik itt élnek. 8 évig éltem itt, már a második lakásban. Szerettem a teraszt, ami egy csodás kerthez kapcsolódott. Szerettem kinn ücsörögve dolgozni, napozni. Ja és a macskának is tökéletesen megfelelő volt, vadászhatott a kertben kedvére. Nyáron csak enni és aludni jött haza. Annyi hátránya mindenképp volt, hogy a belvárosból hazáig jutni kb. 40 perc, azaz általában már reggel vittem magammal a sportcuccaimat is, mert sosem volt idő hazaugrani érte. A kis lakóközösségnek viszont ára van. Mindig van egy problémás szomszéd. Például az a baj, hogy este 22.00-kor beszélgetek a vendégemmel a teraszomon. Ha ez megtörtént, akkor a teraszszomszédom mindig kijött szólni, hogy nem tud aludni. Be kellett fejezni a trécselést és betakarodni a lakásba. Egyébként szó nélkül megtettük, csak szegénynek egy végtelenül agresszív természete volt, nem tudott normálisan szólni semmiért. Íme egy kép a teraszomról fotózva:

kert.jpg

Két és fél évig couchsurfingeltem a házban. Mikor beköltöztem, 5 évvel ezelőtt, akkor szó szerint nem voltak szomszédaim. Négy lakásos társasházban laktam. A felettem lévő idős bácsi, kb. 80 és 90 között lehet lehet, évi 3-4 hetet töltött Budapesten, és persze felettem lakik ilyenkor, a többi 11 hónapot valamelyik másik országban tölti. Anno orvos volt. Sosem kérdeztem hol lakik, igazán soha nem is beszélgettünk a köszönésen kivül. Néha rámszólt, hogy ne felejtsem el a kaput bezárni magam után. Valamint egyszer mesélt arról, hogy az előttem lévő lakóknak kutyái voltak, félelmetesek és ugatósak. De nekem macskám van, ez oké neki. Ez volt az egyetlen hosszabb beszélgetésünk (értsd: eltartott 3 percig). A másik két lakásban nem lakott senki. 

Egy évvel később beköltözött egy család a fenti másik lakásba. Az apát nevezzük Bélának (nem így hívják), volt taxis, tartósan munkanélküli, 50 és 60 között lehet. Az elmúlt 3 évben nincs munkája. A felesége nem tudom dolgozik-e, vele sohasem beszélgettem. A kb. 25 éves fiuk is velük lakik, ő tartja el a családot. Esélye sincs szegénynek külön költözni, mert vélhetően két lakást és háztartást már nem tud megfizetni. A szülőknek addig jó, amíg a srác szingli, és nem merül fel az igény benne, hogy mégis különköltözne. Az idős doktor néha ad Bélának egy kis házimunkát, abból akad némi jövedelme.

Bélával alapvetően semmi baj nem volt, azon kívül, hogy az én életemet élte, mivel neki nem volt sajátja. Figyelte mikor megyek el, mikor jövök vissza, ki van velem, hova megyek. Monitorozta a mindennapjaimat, amivel én nem foglalkoztam. Kivül esett az ingerencia-küszöbömön, hogy ilyesmin felakadjak. Egyszer elmesélte, hogy figyeli ki parkol a ház elé, és ki gyanus, ki az, aki ólálkodik, és ki nem. A házban egy lottózó működik, szóval szegény Bélának akadt elég tennivalója. 

Júliusban az angol vendégemet rendőrök hozták haza éjjel 03.00-kor. Béla az ablakban lesben állt (SOHA nem alszik), így látta a rendőröket. Másnap a srác 5 órát a lépcsőmön töltött rám várva, ez nem tetszett Bélának. Jon ücsöröghetett volna máshol is az igaz. Valahol az én hibám volt, hogy megengedtem neki, hogy a mi lépcsőnkön várakozzon, nem gondoltam, hogy ebből baj lesz. Következő nap Jon felmászott a kerítésre, hogy wifi jelet fogjon az ablakomból, igaz az én ablakom felé kapálózott, de Bélának rossz a szeme, úgy látta, hogy a szomszédom ablaka felé mászik. Biztos be akart törni ugye. Igaz a szembe lévő lakásban nem lakik senki, de nem baj. Jon meg tudta melyik az én ablakom, ami közelében sem volt a szomszéd ablakához. 

Béla megbeszélte az idős bácsival, - véletlenül se velem! - hogy ez nem megy így tovább, és felhívták a lakástulajdonosomat, hogy panaszkodjanak egy sort. Ami vicces volt, hogy az a bácsi telefonált, és mártott be, aki évi 3 hetet tölt a házban. A panaszsor az volt, hogy veszélyeztetve érzik magukat a vendégeim miatt, és hagyjam abba a vendégfogadást, különben beperlik a lakástulajdonost. Nem engem! A tulaj nem volt ahhoz elég tökös, hogy azt mondja nekik, pereljenek be! Mert 1: nem bűncselekmény vendégeket fogadni, tehát kb. ezzel se a rendőrség, se az önkormányzat nem foglalkozna. Ha nincs benne az SZMSZ-ben, hogy a lakók nem fogadhatnak vendégeket, akkor nem lehet erre senkit se kötelezni, hogy ne tegye. Meg milyen szabály lenne ez? Nem jöhet vendég senkihez ezentúl! Azt is megmondták neki, hogy figyelve vagyok, nézik mikor ki jön hozzám, mikor vagyok egyedül, úgyhogy tudni fognak MINDENT. Ne merészeljek itt ám sumákolni, hogy becsempészek titokban valakit. Még azt is megjegyezték a telefonba a tulajdonosnak, hogy azt is figyelik kitől milyen levelet kapok, és mit veszek át. Kiszedik a postaládámból a levelet, ellenőrzik ki írt nekem, majd visszateszik a levelesládába. Na itt éreztem, hogy ez az a pont, amikor én fenyegetőzhetnék egy jó kis zaklatási perrel. 

A panaszok között az is volt, hogy ide drogosok járnak. Ugyanis Béla és az idős öregúr lelkes blogolvasóm, és hát kiderült, hogy Jon elszívott egy jointot a zsidó-negyedben. Tehát akkor ő drogos. Tovább megyek: minden vendégem drogos. Sőt, az is baj volt, hogy raszta hajúak járnak ide. Összesen egy raszta hajú vendégem volt Izraelből másfél éve. De ez most hirtelen probléma lett. Az is baj volt, hogy mindenféle vágott szeműek is járnak ide. 

Mindezt egy kávézóban tudtam meg, miközben a lakástulajdonossal találkoztam. Rámöntötte az egész ügyet, hogy miket mondtak a szomszédok, és nyomatékosan megkért rám, hogy fejezzem be a vendégfogadást vagy költözzek el. Annyira sokként ért a dolog, hogy ott helyben meg is ígértem, hogy befejezem. Aztán felszálltam a villamosra és hazafelé menet átgondoltam a dolgot. Nem fejezhetem be, mert akkor egyrészt nem tudom tovább írni a blogot, amit nagyon nem szeretnék abbahagyni. Szeretek couchsurfingelni, imádok vendégeket fogadni, és nem utolsó sorban az angolomat is karban tartja. Tehát mire hazaértem, már tudtam, hogy nem hagyom abba. Gondoltam elkezdek szép lassan másik lakást keresni. Azon kívül, hogy imádtam ezt a lakást és a környéket, a vonzerejéhez hozzáadódott, hogy jóval a piaci ár alatt béreltem, valamint jó kapcsolatom volt a tulajdonossal is. 

torokorszag.gifAznap este érkezett meg nyolcvanhetedik vendégem egy éjszakára, a török Murat Ceasar (28), Madridból. Murat pár órával azután érkezett a lakásomba, miután a lakástulajdonossal találkoztam. Zaklatott voltam és ideges. Nyilván nem mondhattam le 3 órával az érkezése előtt a requestjét. Miután megjelent, javasoltam neki, hogy sétáljunk a környéken, ne maradjunk a lakásban. A közeli boltban vettünk 1-1 italt, majd felmentünk a hegy tetejére, leültünk egy kőre Budapest kilátást bámulni és dumálni. 

murat.jpg

Elmeséltem neki az egész történetet a szomszédokkal, és hogy sajnos bármennyire is imádok itt élni, mennem kell hamarosan. Ő a legutolsó vendégem ebben a lakásban. Murat nagyon megértően meghallgatott, igazából jól is esett, hogy valakinek egyből elmondhattam mi történt.  

Murat 3 éve él Madridban, nemzetközi menekültügyi szervezetnél dolgozik. Murat még Törökországban kezdett el spanyolul tanulni, de a tudását Madridban tökéletesítette. Mostanra kiválóan beszéli a nyelvet, állítása szerint sokkal jobb, mint az angolja. Otthon is ugyanennél a szervezetnél dolgozott, csak áthelyeztette magát a spanyol fővárosba. Madridban egy 20 emeletes házban lakik, egy barátjával bérel lakást, és mindketten rendszeresen fogadnak szörfereket. Egyik szomszédja se foglalkozik velük :-) Egy éve csatlakozott a CShez, 24 vendégtől van refije, és ő maga 4 alkalommal volt vendég. 

Murat mesélt pár negatív élményt vendégekkel, ki hogyan használta őt ki, de 90 százalékban pozitív élménye volt a CSel, ugyanúgy, ahogy nekem is. Már ő is erősebben szelektál, hogy kinek mond igent. Nyaranta napi 20-30 request ömlik be a postaládájába naponta. 

muratreggeli.jpg

Murat másnap elugrott bevásárolni, majd készített egy eszméletlen finom török reggelit, majd dél körül elment. (Megettem egybe az egészet, és túl is léptem vele a napi kalória -és szénhidrátkeretemet :-)

Kövess facebookon és instagramon is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://couchsurfing.blog.hu/api/trackback/id/tr576657335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

redsea 2015.01.19. 16:19:23

kár túlragozni. Kis lakóközösség, polgári környezet nem feltétlenül alkalmas nagy vendégszámú CS hosztolásra...

Vittore. 2015.01.19. 19:49:19

Valljuk be, hogy a rózsadombi lakók 99%-a nagyképű tahó, aki azt hiszi, hogy ő több, mint egy átlagos ember.

Egyébként lakna ott a halál, ha zöld környezet kell, akkor XIV. Zugló, vagy XI. Újbuda.

Amúgy meg vegyél egy lakást, és akkor tolják a seggükbe a feljelentést.

aki mást mond az hazudik (törölt) 2015.01.20. 01:54:45

Tarsashazban alkalmazkodni kell, nincs mese, meg gyereket vallalni se egyszeru egy ilyen helyen, allatot tartani meg egyenesen ellenjavallt. Ezert kell hazat venni, ott azt csinal az ember, amit akar, persze hulye szomszed ott is lehet.
Nyugaton, pl Ausztriaban, Svajcban egy ilyen este 10 orai teraszos beszelgetesre (zuhanyzasra, mosogephasznalatra stb.) pont ugyanigy reagalnak, sot, nem is kozvetlenul neked szolnak, hanem egyenesen az onkormanyzatnak.

Aki pedig elsziv egy fuves cigit, az drogos, torvenyt sert Magyarorszagon. Keritesre maszas, lepcson ucsorges is a legtobb helyen antiszocialis dolognak szamit. Legalabbis megkerdezik, hogy ezt miert kell igy csinalni?
En ezt a couchsurfinget a hostelekhez tudnam hasonlitani, hostelt se akar minden lako a szomszedjaba. Egy 4 lakasos tarsashaz meg zartabb kozeg. Plane Buda az egy kulon embertipus otthona.

A tulaj nem volt eleg tokos a perleshez... Miert is menne bele egy perbe a berloje hobbija miatt?

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2015.01.20. 02:05:50

@aki mást mond az hazudik: azért, mert nem kell belemenni a perbe, ugyanis nem jut el odaig. nem a perhez nem volt tökös, hanem, h elküldje őket a fenébe.

oke, aki meg megiszik egy pohár bort, az meg alkoholista. ne légy már ennyire demagóg, vagy csak ennyire nagyon egyszerű.. már hogy udvariasan fejezzem ki magam.

laborpatkany90 2015.01.20. 09:57:22

mmmm lehet volt már, de Rózsadombra munkanélküli volt-taxis hogy költözhetett be? AZ valami rettenet drága környék, nem? Bocs a tudatlanságomért.

Vikas (törölt) 2015.01.20. 10:12:49

Szia Nikita!

A monitorozás élménye ismerős. 10 emeletes panelban lakom, alig van olyan alkalom, hogy ne lenne a nyugdíjas bácsi az ablakban cigivel szájában amikor leparkolok a ház előtt, a szomszéd néni meg minden rácsnyílásra kinéz az ajtó, kifélék jönnek mennek. Nincsenek valódi problémáik, ezért gyártanak maguknak. Szerintem ha főbérlővel kötött szerződésbe nem ütközik, hogy másokat fogadj a lakásban szerintem nyugodtan folytasd, főleg ha ennyi örömöt okoz neked és ne hagyd, hogy megkeseredett emberek megmérgezzék a te életed. Gyakorlatilag nincsen semmilyen jogalapjuk, hogy pert indíthassanak ellened. A legjobban akkor járnál a fickó találna munkát és a saját valódi gondjaival kéne törődnie, de erre nincs kihatásod... Remélem találsz megoldást valamilyen formában.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2015.01.20. 10:20:03

@laborpatkany90: a mostani lakásom kétszer annyiba kerül, mint a rózsadombi :-) nem, lehet olcsón is kifogni, ismerősön keresztül stb. Továbbá sosem voltam náluk, az is lehet, h rossz állapotban van a lakás. és ahogy irtam, van egy kereső fiuk.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2015.01.20. 10:21:31

@Vikas: szia! Már 5 hónapja egy másik lakásban lakom, ahol fogadhatok vendégeket. Igen, én is ezt irtam a posztban, h ha nincs az SZMSZ-ben, h nem lehet vendégeket fogadni, akkor bármelyik szomszéd hiába panaszkodik.

élhetetlen 2015.01.20. 10:38:29

Lehet szidni a rózsadombi nagyképű tahókat, de azért ez az eset nem ilyen egyszerű. „Például az a baj, hogy este 22.00-kor beszélgetek a vendégemmel a teraszomon”. Igen, az ő teraszám, de lehet, hogy a szomszéd ágyától pár méterre. Balatonon volt ilyen kis lyukak egymás mellett összeérő terasszal típusú nyaralóm, ráadásul a mellettem levőt kiadták, így minden héten más szomszédom volt, tehát megbeszélni sem lehetett a dolgot. Ők nyaralnak, de csodás, a teraszról látszik a tihanyi félsziget, reggelizünk, kérsz kávét, hozd ki a sót is, bekiabálások a szobába, azaz az enyémbe is. Egy méterre voltak az ágyamtól. És minden reggel ugyanerre ébredtem. Azért elég idegesítő volt. A rendőr hozta haza, és a mászik a kerítésen az ablak fele eseteket meg érthető, ha gyanakvással fogadják. Talán, ha ír egy levelet a posztoló az első eset után a lakóközösségnek, hogy ne aggódjanak, akkor lehet, hogy vele próbálják megbeszélni a dolgokat.

aki mást mond az hazudik (törölt) 2015.01.20. 10:43:26

Na de miert kuldte volna el a tulajdonos a szomszedait a francba? Nem ertem. Neked volt veluk konfliktusod, talan ha te elkuldod oket a francba, akkor valtozik a helyzet. Vagy romlik.

" oke, aki meg megiszik egy pohár bort, az meg alkoholista. ne légy már ennyire demagóg" - nem en mondom, hanem a Btk es mindenfele kabitoszerlistak, en nem itelek el senkit mert drogozik, de buszkesegre se ad okot, csak utaltam ra, hogy az jelen allas szerint a fu illegalis, egy uveg vodkat benyakalni meg legalis.
Nem demagogia, helyzetjelentes
De ha mar drogozik, legalabb ne reklamozna... Plane ilyen szomszedok mellett. Vietnamiak evekig kepesek budapesti gazakban komplett kannabisz ultetvenyeket menedzselni lebukas nelkul, egy couchsurfinges meg kiirja a blogjaba, hogy ki tepett be es hol, meg utana hova maszott be. Tizeneveseknek ez meg poen, de kesobb azert inkabb picit gaz. Ahogy a bebaszcsizas kiposztolas is. Es nem a szomszedok miatt.

@laborpatkany90: a Rozsadomb sem egyseges am, a tarsashazak nem mind luxus szinvonaluak
Nekem egy regi ismerosom lakott a Rozsadombon, tulaj kulfoldre ment, kellett neki egy megbizhato berlo, igy nagyon olcson megkapta. Ilyenekre kell vadaszni, ha nem surgos :) Amugy egesz Budapestben ez a jo, hogy annyifele berbeado van, annyifele motivacioval, hogy konnyu kifogni egy olyat, akit a penz annyira nem erdekel, csak ne gyujtsak fel es zuzzak szet a hazat es olcson adja, mig videken el, kulfoldon van stb.
A jo, megbizhato berlo is ritka, mint a jo berbeado, vadasznak egymasra.

z_kiss 2015.01.20. 10:50:18

@aki mást mond az hazudik: :D ez nagyonszép trollkodás volt. vagy fullba nyomod a retardáltat? ez esetben ne haragudj, értelmi fogyatékosokon nem szoktam röhögni.
@nikita: sajnálom, hogy így alakult. sose értettem igazán ebben a "házmesterkedésben" mit élvez valaki. egyébként tipikusan ezek azok az emberek, akik "utálták" a kommunizmust, de ők voltak akkor is a legnagyobb besúgók, a régi rendszer igazi házmesterei, mostanra meg lecserélték a vöröset narancsra. amúgy legalább a levelek csekkolgatása miatt nem olvastál be nekik?

Bicepsz Elek 2015.01.20. 10:51:01

1, "Bélával alapvetően semmi baj nem volt, azon kívül, hogy az én életemet élte, mivel neki nem volt sajátja. Figyelte mikor megyek el, mikor jövök vissza, ki van velem, hova megyek. Monitorozta a mindennapjaimat, amivel én nem foglalkoztam. Kivül esett az ingerencia-küszöbömön, hogy ilyesmin felakadjak. Egyszer elmesélte, hogy figyeli ki parkol a ház elé, és ki gyanus, ki az, aki ólálkodik, és ki nem. A házban egy lottózó működik, szóval szegény Bélának akadt elég tennivalója. 

Júliusban az angol vendégemet rendőrök hozták haza éjjel 03.00-kor. Béla az ablakban lesben állt (SOHA nem alszik), így látta a rendőröket. Másnap a srác 5 órát a lépcsőmön töltött rám várva, ez nem tetszett Bélának. Jon ücsöröghetett volna máshol is az igaz. Valahol az én hibám volt, hogy megengedtem neki, hogy a mi lépcsőnkön várakozzon, nem gondoltam, hogy ebből baj lesz. "

Na igen!!! Ez a baj a tipikus munkanelkuli(onhibajabol munkanelkuli)emberekkel!!!! En Angliaban, tomegszallason talalkoztam tobb ilyen emberrel. Neha dolgoztak de tobbnyire nem. Egesz nap otthon v..tek a f..ukat es a tobbiek idegeire mentek. Persze mindenki(igaz onos erdekbol)megprobalt nekik munkat talalni, hogy vegre takarodjanak el dogozoba, majd mindig az lett, hogy ultimatumszeruen szoltak a tulajnak, hogy vagy kollektivan koltozik mindenki vagy ez az urge huz el.
2. A fia helyebe megelhuznek kulfoldre es kuldenek 3-400 fontot haza oszt b...janak meg!!! Mert sok szulo is lehuzza a kolkeit(ismerek csaladot, ahol 1 luzer dolgozik, ket lany meg fiutestvere meg csak neha, az anyjuk kiment kulfoldre,hogy benefitre gyereket csinaljon ha talal valami fekat, aki bevallalja(ilyen ido novel is).

Bicepsz Elek 2015.01.20. 11:02:27

3, "A panaszsor az volt, hogy veszélyeztetve érzik magukat a vendégeim miatt, és hagyjam abba a vendégfogadást, különben beperlik a lakástulajdonost. Nem engem! A tulaj nem volt ahhoz elég tökös, hogy azt mondja nekik, pereljenek be! Mert 1: nem bűncselekmény vendégeket fogadni, tehát kb. ezzel se a rendőrség, se az önkormányzat nem foglalkozna. Ha nincs benne az SZMSZ-ben, hogy a lakók nem fogadhatnak vendégeket, akkor nem lehet erre senkit se kötelezni, hogy ne tegye. Meg milyen szabály lenne ez? Nem jöhet vendég senkihez ezentúl!"
3/1A leveltitok megserteseert pert indithatsz ellenuk(bar ha nem bontjak fel a boritekot akkor necces bizonyitani).
3/2. A tulaj nem akar balhet!!! Azt nem tudom, hog milyen szerzodest irtal ala vele, ha egyaltalan alairtal, de ha rensorsegre kerul az ugy akkor az Adohatosagot ia ertesithetik, es a tulaj tuti nem fizet utanad adot. Emiatt jol meg is b..hatjak!!! 1990 utan mindent liberalizaltak, de a fejlett Nyugaton is nagy kulonbseg van a haz meg a lakas kozott!!! A haz a tied es szinte barmi megengedett!!! A lakas egy lakokozosseg, ahol sokmindenbe belepofazhatnak!!! Egyaltalan nem "szabad tulajdon" es vendeget csak limitaltan lehet fogadni(valahol eloiras, hogy rokon havonta egyszer johet 3 napnal nem tovabb, sot haverom lakott illegalisan benefites angolnal, aki kikoktotte, hogy baratnot heti 1x vihet fel, haverokkal is kethetetnte egyszer ihatnak a szobajaban).

2015.01.20. 11:37:03

Állati jó helyen laksz, az a terasz észveszejtő. Hülyék meg mindenhol vannak, a társasházi lét nálunk ezzel jár, mindenhol akad egy ráérős vizslató/beszólós/kioktató hülye. Én persze legyek úriember, és ne fesztiválozzak a szomszéd fejhangon visító patkány kis tacskója miatt, ami éjjel nappal ugat, megállás nélkül.

Gabbesz 2015.01.20. 11:39:42

Állandóan az SZMSZ-re hivatkozni, hogy mit lehet és mit nem elég szánalmas.
Nyilván az sincs benne, hogy tilos a másik ajtaja elé hányni, de azért te sem örülnél neki, ha szomszédod ezt tenné...

2015.01.20. 11:41:32

Laktál... már látom. De akkor is szép volt:)

csepke 2015.01.20. 11:46:39

Szerintem ez,különösen a teraszon beszélgetés, meg esetleg dohányzás, éjszaka akkor is necces lett volna ilyen helyen, ha a lakás a saját tulajdonod. Pont azért amit valaki fentebb leírt. Egyszerűen tudomásul kell venni a helyi szokásokat és alkalmazkodni, még akkor is, ha nincs konkrétan leírva, egyszerűen azért, mert másképp nem lehet összezsúfolva élni. Nálunk körfolyosós házban ugyanez van. 20 lakásban hétköznap éjjel alszanak, 1 lakásban meg rendszeresen a gangon bagóznak meg hangoskodnak. Ugye belátható, hogy nem az a megoldás, nem attól lenne harmonikus az együttlét, hogy innentől kezdve mindennap más lakásból hangoskodhatnak meg bagózhatnak a gangon nyugodt szívvel.

aki mást mond az hazudik (törölt) 2015.01.20. 12:03:52

@shitgun: de fesztivalozzal, errol szol az egyutteles, hogy ne csak te alkalmazkodj, hanem ok is
SZMSZ-en tulmutato egyuttelesi szabalyok is vannak am, de a kutyatartast azt pl egy regebbi lakohelyemen SZMSZ-ben tiltotak meg, megszavaztak, a kutyasok megse tartottak be. Most mit csinaljanak veluk? Kilojek a francia bulldogot a gazdi mellol?

Szar dolog az egyutteles, mert meg alapvetoen bekes, hetkoznapi (nem balhes, bulizo) emberek is generalnak annyi zajt, koszt, rezgest, ami a masik bekes arc idegeire megy.
Plane ha idegbeteg, harpia termeszetu lako a szomszed...

Volt lakhelyemen a felettem lako panaszkodott, hogy tul sokat huztam le a WC-t, kerte, hogy vizeles utan ne huzzam le... Aranyos, hogy ilyenekbe beleszolt :) persze lehuztam. Meg hogy nem futok eleget, ezert neki tobbet kell futenie, mert alulrol a lakasom nem melegiti a segget :) koltsegmegosztos szabalyozhato tavfuteses haz volt... Nyuggerkent o otthon ult egesz nap, en dolgoztam, gondolta, hogy feltekerve hagyhatnam a futest, mig nem vagyok otthon, hogy alulrol par fokkal segitsem ot. Kozben az ablakai osregiek voltak, ott szokott a meleg, de szerinte en hutottem a lakasat. Hulye emberekkel nem lenne baj, ha tanyakon elnenek, ahol nem zavarjak a normalisakat.

Mészáros Laci 2015.01.20. 12:19:50

azért egy csomag rágógumi a költözés napján szerintem még belefér.

2015.01.20. 12:53:09

Lehet, nem ártott volna inkább a hostolást szüneteltetni a költözés helyett. Lássuk be, ez a blog nagyon kifáradt, kiüresedett az évek alatt, ráférne egy hosszabb szünet és újragondolás. Az elején egyedi volt, sokan is olvasták, de mostanra valószínűleg csak a hardcore rajongók maradtak. Címlapra is csak szökőévente kerül már. Sikerült könyvelőmódra katalogizálni, hogy ki hány éves és mennyi cidert ittál vele meg hányszor lehetett a szimplába menni, de kb ennyi. A fizetett posztokért kapott wizz pontjaiddal meg elmész néha valami közeli helyre utószezonban, csinálsz pár szomorú képet mobillal a kávéscsészédről, aztán visszamész a rózsadombi albérletbe. Az évek meg csak telnek.

A lakóknak pedig igazuk van valamennyire. Én se örülnék, ha a kerítésen mászna át valami hippi meg a lépcsőn ülne egész nap. Lehetne sokkal civilizáltabban is intézni, akkor is, ha a szomszédok öregek vagy defektesek. Joguk van az életterükhöz. Én biztos lecsúzliztam volna a kerítésről a pofát.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2015.01.20. 13:00:39

Fogadj magyar vendégeket is, mert a magyarod elég szar.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.01.20. 13:07:11

Asszem ezt hívják házmester tempónak. Ha az ember tétlenségre van kárhoztatva, kinyílnak az érzékei a külvilág felé..Elég egy ilyen mókus egy házba, és sokaknak megkeseríti az életét.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2015.01.20. 13:14:39

@nikita:
Nehogy már egy magától elszállt idióta albérlő miatt vesszen össze a szomszádokkal.

A borivást pedig Magyarországon nem tiltja a törvény, ellenben a füves cigit igen.
Hogy a Rózsaszín Pitbullt idézzem:
Szavaztál volna az MSZP-re,
Most vehetnél füvet hétvégére.

@aki mást mond az hazudik:
Jó, de ha nem ír ki ilyeneket, akkor nem lehetne azzal villogni, hogy ő milyen menő picsa, akinek ilyen hú de laza vendégei vannak.
Például a csávót, akit hajnalban a rendőrök visznek haza. Hát én sem biztos, hogy örülnék egy olyan szomszédnak, akinek ilyen vendégei vannak.
Gondolom ugyanis, hogy a csávót nem azért vitték a rendőrök, mert eltévedt.
Ahogy a lépcsőn ülés meg a kerítésre mászás is elég necces. Vagy adj neki kulcsot, vagy ne fogadj vendéget.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.01.20. 13:19:55

Régebben volt egy Hülyével élni c. blog . Ott fordult elő ez a típus igen gyakran, többnyire a beküldő munkanélküli, de rendkívül öntudatos nevelőapjának szerepében..:))

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.20. 14:26:18

Eleve ez kócsszörfölés alapjában arról szól, hogy drogos lumpenek vándorolnak ide-oda, szóval érthető a szomszédok panasza.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2015.01.20. 15:57:09

@z_kiss: miutan megtudtam a kavehazi beszelgetesből, onnantól kezdve Bélát levegőnek néztem. Úgy éreztem, hogyha bármiről is beszélgetnék vele, az szinten aluli lenne.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2015.01.20. 15:59:38

@Mr. Közbiztonság Szilárd: olvasd el a posztot, belinkeltem. De, azert hoztak haza, mert kellettek az útlevelének az adatai, miutan rosszul lett és a endőröktől kért segítséget. Bejöttek, felirtak es elköszöntek mindkettőnktől. Jófejségből hoztak haza, nem csinalt semmi rosszat.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.01.20. 23:01:13

@nikita: A török fickó nem próbálkozott be ?;)

aki mást mond az hazudik (törölt) 2015.01.21. 02:18:30

@Mészáros Laci: Egy csomag ragogumi? Mi celbol? Valami trefa?

@retrovírus: Jaj, annyira kegyetlen vagy!
" Az évek meg csak telnek." - ilyet irni egy negyvenhez kozeledo, egyedul elo, macskat tarto nonek... Durva!

@A megvalósult amerikai ólom..: egy torok faszi mindenkeppen beprobalkozik, ha nem, az rossz jel, eros kritika

@nikita: Nem a kabitoszertol lett rosszul a vendeg? En nem tudom miert kellett kiirni a blogba, hogy egy surfer buncselekmenyt kovetett el Magyarorszagon. Kabitoszer birtoklas, 1-5 evig terjedo. Gondolom a szomszed es a foberlo is olvasta a blogot, lehet, hogy szerintuk ez nem annyira meno hipszter dolog.
Egy uveg bor az teljesen mas kategoria, megveheted a boltban 18 eves kor felett, bar ha reszegen korical a surfer a lepcsohazban, az se biztos, hogy pozitiv a lakotarsak szemeben. En nem demonizalom a fuvet vagy hasist, csak eppen birtoklasuk Magyarorszagon buncselekmeny.

ibafaipap 2015.01.23. 18:28:59

Házmesterek országa vagyunk.

aquamarineblue 2015.02.23. 09:56:48

Néhány kocka lazíthatna, a szomszédok is például. Január elsején csak akkor mentem fel a felettünk lakóhoz amikor a nő már azt ordibálta, hogy "jajj neee, eeeez fáááj, hagyjááál mááár te ááálllaaaat!" Pedig akkor lassan 2 órája hallgattuk mennyi gond, baj is szakadt szegények nyakába az elmúlt egy évben, de ezt a 8 éves fiunk sem bírta tovább.
Drog: lehet azt! Nem szabad, de lehet. Persze, vannak törvényeink, de egy IGAZI rendőr sem az 1db füves cigivel foglalkozik, azt le sem sz@rja mert abból nem lesz balhé csak béláéknél meg egyéb idióta kockáknál. Jobban meg kellene nézni, hogy milyen társadalmi hatása van a fűnek és az alkoholnak úgy általában. De az ilyen hatások mértéke mindig a jellem-gyenge emberek miatt romlik. Meg akik mellett a kutya sem áll amikor kell.
És azt is meg kell nézni kik alkották ezeket és miért. Meg milyenek alkottak még. Törvényekkel emberi kapcsolatokat javítani nem lehet csak rontani rajtuk. Mindig lesz legalább egy kocka akinek a világ egyébként túl kerek és "belepréselem, ha törik is!" elvet vallja.

CS: Lassan úgyis roló lesz neki ha így megy tovább. Lehet nem sokat veszítettél volna ha egyszerűen abbahagyod ÉS elköltözöl. :) Persze a Blog, tudom.

(bocs a hétvégi rövidségemért, épp az életben-maradásért harcoltunk az asszonnyal, valami vírust kaptunk be)
süti beállítások módosítása