2013.10.04. 08:25

Ginával áldozatokat szedő couchsurfer host Budapesten

Legutóbbi vendégem (akiről hamarosan majd írok) elmesélte, hogy a Couchsurfing team-től kapott egy figyelmeztető levelet, miután open requestet posztolt a budapesti közösség falára. 

A levél arról szólt, hogy a cég több jelentést kapott Budapestre utazó CS tagoktól, hogy egy kb. 33-35 év körüli férfi, nyitott kanapé státusszal vendégeket fogad Budapesten a Nyugati tér közelében. A jelentések szerint GHB-t, azaz ginát, diszkódrogot tesz a vendégei italába. Arról nem szól a levél, hogy utána mit csinált a lányokkal (fiúkkal?), de vélhetően nem csak nézte őket, hogy hogyan alszanak. :-(

A Couchsurfing Inc. már eltávolította a profilját, majd az újakat is, amit utána csinált, és egyezést mutatott az eredeti profillal. Ami közös mindegyikben: angolul és németül kiválóan (expert) szinten beszél, magyarul középszinten (intermediate). Ez arra enged következtetni, hogy (hálistennek) nem magyar couchsurfer ez a féreg. 

Ezt a két képet használja az újra és újragyártott profiljain. A szemét személyiségi jogokra tekintettel kicsíkoztuk. 

ImUHc (11).jpgZsqBG (1).jpg

 

 

 

 

 

 

 

A levél további része nagyjából arról szól, hogy mindig körültekintően használjuk a couchsurfinget, legyünk óvatosak olyan férfi hosztokkal, akik csak nemrégiben csatlakoztak a szervezethez. Figyelmesen nézzük át a biztonsági tanácsokat. Én is ajánlom nektek, hogy olvassátok el ezeket. 

Azt is megemlíti még, hogyha alkoholt fogyasztunk a vendéglátónk (hozzáteszem: és vendégünk) társaságában, akkor mindig legyünk óvatosak, tartsuk a poharunkat a szemünk előtt, és ne igyunk többet, mint szoktunk. Nekem sajnos ez egyszer sikerült, és a pénztárcám bánta :-(

Ha bárkinek bármilyen információja van a fenti személyről, akkor a CS team kéri, hogy forduljon hozzájuk azonnal. Ha ti tudtok róla valamit, akkor nekem is jelezhetitek akár emailben is!

Update! Az egyik olvasó felismerte az elkövetőt! A félig amerikai férfi neve Leslie Kevin B. Minimum 40 éves, (nem 33-35 körüli). Megnéztem a nekem elküldött adatokat és fotókat, és valóban ő az. Ha lesz több megerősítő információ a birtokomban, akkor írok még róla. 

Itt a CS team levele eredetiben: 

Important: Protect your safety

Our records indicate that you recently posted an Open Couch Request seeking a host in Budapest. We are contacting you because Couchsurfing has recently received information in this city that might help you have a safer experience.

We have received reports from other Couchsurfing members traveling in Budapest that a male, roughly aged 33-35, hosting in a home close to the West Railway station between the XIII and V districts, has allegedly been putting drugs in the drinks of his guests. We have removed several profiles which were previously associated with this person, which indicate that he speaks English and German on an expert level, and Hungarian on an intermediate level, and has used these two photos in the profiles he has created.

http://i.imgur.com/ImUHc.jpg and http://i.imgur.com/ZsqBG.jpg

Remember to always keep your safety in mind, and if you are travelling in the Budapest area, please exercise special caution if you are approached by a male host with a profile that was recently created. In any situation, you should never agree to stay with someone without first viewing their profile and making an informed decision about the information provided, so please avoid posting your phone number or other contact information publicly while looking for a host. For further information, please see the Couchsurfing Safety Page.

Also, in any circumstances in which alcohol is involved, please remember that while drinking you should always keep your glass in sight and avoid drinking more than you’re accustomed to.

If you have any knowledge that could help us identify this person, please contact us.

The Couchsurfing Safety Team

 Kövess minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://couchsurfing.blog.hu/api/trackback/id/tr765550810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.10.04. 12:59:09

Ez akkor csókszörfing, nem?

(Ui. A fotót valahol csíkmentesen is közölni kellett volna, a nevével együtt.)

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2013.10.04. 13:01:19

@Kara kán: a fotót megtalálod az eredeti idézet levél linkjében. Az adatait sajnos ide nem irhatom ki, csak ha elitélik.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.10.04. 13:15:08

@nikita:
Köszi!
Jóképű srác, nem is értem miért kellett neki ilyen módszerekhez folyamodnia.
A sapkáján viszont halálfej van...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.10.04. 14:01:09

Én csak azt nem tudom, hogyan tud új ember csatlakozni a couchsurfing vendéglátók/vendégek táborához, ha maga az oldal is felhívja a figyelmet az óvatosságra, vagyis az újak elkerülésére biztat?

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2013.10.04. 14:23:40

@Yumurdzsak: akkor a CS safety team megőrült es idő zavarba került, mert a vendégem nehány napja kapta meg tőlük a levelet.

DeadBodiesEverywhere 2013.10.04. 20:00:42

Fent van iwiw-en is, 2011-es kép:
img2.iwiw.hu/0205//user/01/19/75/27/9/user_11975279_1312998266270_box2

Ezt csinálom, mikor dolgozom:
Professional Male Escort and current Chippendale.

Lehet nem ő volt, vagy miért csinálna ilyet? :-(

Asparas 2013.10.04. 20:03:03

Teljesen mindegy mikor történ, szerintem nagyon gáz. Sajnos mindig lesznek emberek, akik visszaélnek mások bizalmával. Már kezdem érteni, egyedülálló lányok miért jelentkeznek inkább hozzánk, mint egyedülálló fiú host barátaimhoz.

Szerintem igenis lehet újként csatlakozni kedves "Online Távmunkás"! El kell menni néhány összejövetelre és biztos lesznek pozitív referenciáid, ha te is írsz másokról. Vagy keresni pár CSző ismerőst, aki releváns referenciát tud adni. Ezen felül pedig rendesen kitölteni a profilod és mindig gondos figyelmet fordítasz a levélre, amit küldesz. Ha csak gyorsan akarsz ingyen szállást, akkor más megoldást kell találni, vagy bízni a szerencsében, hogy nem egy ilyen ginás fazon fogad.

Deli Norbert - HD 2013.10.04. 20:18:48

Fejbe kellene csapni, rontja itt a tisztes pesti host-ok renoméját.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2013.10.04. 20:21:35

@DeadBodiesEverywhere: hat ha nem ő volt, akkor a CS safety team miert küldözgeti a fickó fotóit mellékelt levéllel?

Almandin 2013.10.04. 20:35:51

Az Origo cikke alapján tévedtem ma ide. Nikita, rágalmazási pertől nem félsz? Én a helyedben inkább a rendőrségen tettem volna feljelentést titokban, mert ha nem tudod bizonyítani, és ráadásul kiírod a nevét, csak a szemét takarod ki (az ismerősei még attól felismerik), és a lakhelyét is beazonosíthatóvá teszed, akkora pert akaszthat a nyakadba, hogy mindened elúszhat.
Lehet, hogy tényleg bűnös, de az is lehet, hogy néhányan nem szimpatizáltak vele és le akarják járatni.

komplikato 2013.10.04. 20:46:42

@Almandin: Biztos nekem vannak szövegértési problémáim, de egy nemzetközi Couchsurfing oldal küldte ki ember nevét és kitakarás mentes arcképét a sztorival, NEM a blog írója. Miért neki kéne perbe mennie???
Ott a teljes eredeti levél beidézett szöveggel és a képel linkjével is.

Dr. Kocsog 2013.10.04. 20:47:45

Én találkoztam már a fickóval :) Azt el tudom tudom mondani róla, hogy 2 óra ismeretség után simán odaadta a lakás kulcsait a surfereknek, amíg ő maradt buliban beb*szni. :) Ez alapján egy fordított szituációt könnyebben elhittem volna :D
Az mondjuk látszik messziről rajta hogy nem egyszerű eset :)

@Kara kán: Lehet, hogy a szemkitakarás és a kis képek jót tesznek neki, élőben nem biztos hogy ráugranál :D

Almandin 2013.10.04. 20:54:41

@komplikato: Én csak figyelmeztettem, mivel gyakorlatilag ő hozta ezt nyilvánosságra szélesebb körben. Úgy tudom, jogilag ez is veszélyes. A nemzetközi Couchsurfing oldal is valószínűleg perelhető, mert ők is szóbeszédekre alapoztak.
Nem véletlen, hogy az újságírókat, újságokat is gyakran perlik (bulvárlapokat főleg).
Mindenesetre nem a rosszindulat vezetett, amikor figyelmeztettem a posztolót. Csak sokan naivan posztolnak, vagy nem gondolnak arra, milyen következménye lehet a közzétett dolgoknak.
Jogilag az ártatlanság vélelme is létező fogalom.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.10.04. 20:55:40

@Dr. Kocsog:
Ó, nem akarok én ráugrani.
Mindenestre, ha Chippendale-s és mél eszkort (ez gondolom levélkísérót jelent :-) akkor mégse lehet annyira rosszképű.

Lehet amúgy, hogy véletlenül kevert Gina-t a vendégei italába, összetévesztette a poharukat a sajátjával. :-)

Dr. Kocsog 2013.10.04. 21:01:32

@Kara kán: Lehet :), én nem tudom mi, mikor és hogy történt. De az biztos, hogy annyira nem nehéz megtalálni az illetőt a social network oldalakon sem...

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2013.10.04. 22:25:20

@Almandin: szia, nem, nem gondolom, h beletelhet. A cikkem egy az egyben a CS safety team figyelmeztető levelének fordítása. Ha elolvastad volna a posztot kommentelés elott, akkor ezt te is tudnád.
Azért takarták ki a szemét es adtam közzé a keresztnevet es a családi nevének első betűjét, mert erre van a jog szerint lehetőségem.

Es mivel nem az en italomba tett drogot, azaz nem én vagyok a sértett ezért a feljelenteshez sincs jogalapom.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2013.10.04. 23:14:18

@komplikato: nincsennek szövegértési problémáid :-)

bambanő (törölt) 2013.10.05. 11:26:20

Egy: nekem kissé furcsa, hogy senki nem a rendőrségre szalad, ha bedzsiázzák, hanem a kócsszörfingre megy panaszkodni.
Ha engem ez a nem túl jóképű fentemlített illető megmolesztál vagy bekábít, akkor valószínűleg picit megzuhanok, de megyek a rendőrségre panaszkodni.
A kócsszörfingpontorg nem egy hatóság, hiába hívják magukat Safety Teamnek, a facebook üzenőfal szintű (rém)hírterjesztésen túl lópikulát tudnak tenni.
Amúgy a hír még akár igaz is lehet, vagy nem.
Rendőrségre kellene először menni ilyen esetben, akkor lenne már előzetesben az amerikai arcz és tuti nem roofie-zna senkit. Már amennyiben tényleg...

Kettő: csipkebokor vessző

Három: civilizált országokban (USA, Kanada) ha egy vendéglátó nem előtted bontja ki a doboz sört, üveg bort, akkor nem iszod meg. Nincs sértődés. Szórakozóhelyen sem fogadnak el a nők idegentől italt, pláne nem pohárba kitöltve. Aki elfogadja, az eleve leszarja, hogy el akarják-e kábítani.
Pultnál kikérve, rögtön kezembe adva igen. Pont a roofie miatt.
Aki ezeket a szabályokat nem tartja be, az nagyon valószínűleg kelet-európai, aki ingyen piára ugrik és fekszik is. Még Gina sem kell bele.

Én biztos megvártam volna a bíróság ítéletét az arca közzétételével. Plusz egy kérdés a rendőr elvtársak felé, hogy ugyan nyomozzanak má' feljelentésed kapcsán. Lehet, hogy csak egy lejárató kampány folyik az arcz ellen.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2013.10.05. 12:37:08

@bambanő: szia, neked is megírom, hogy a blogposzt a CS safety team levelének közzététele. Én nem tehetek feljelentést, mivel nem én vagyok az áldozat.

bambanő (törölt) 2013.10.05. 13:55:27

@nikita: ha valaki hamisan vadol valakit es te tovabb hireszteled, az is ragalmazas, miegymas

hogy ki tehet feljelentest azt a buntetoeljarasjog mondja meg
bejelentest barki tehet, rendorek, ugyeszek, meg majd eldontik
plane ha nem is eroszakos kozosules alapesete... akkor hivatalbol is

persze faszbukon megosztani meg tovabbkuldeni konnyebb, mint cselekedni, elni a jogainkkal, teljesiteni erkolcsi, jogi kotelezettsegunket

eltunt szemelyeket is manapsag csak igy "keresnek" a "baratok" posztolgatva

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2013.10.05. 14:01:13

@bambanő: más véleményen vagyunk erről.

Feljelentést csak a sértett tehet. Nem hiszem, hogy az én dolgom lenne feljelentést tenni, bármenniyre is te úgy érzed, hogy igen.

bambanő (törölt) 2013.10.06. 03:45:46

@nikita: a nyomozás megindulhat a nyomozó hatóság tagjának hivatali minőségében tudomására jutott adatok alapján is

tehát ha teszel bejelentést, akkor hivatali minőségében máris tudomást szerzett az esetről a nyomozó hatóság
indulhat az eljárás

ha csak annyit írsz le, hogy más véleményen vagyunk, azzal csak mellébeszélsz

te is tehetsz bejelentést a hatóságnál, ebben az esetben is ez lett volna a helyes, jogkövető és helyes magatartás

sose értettem, hogy emberek manapság miért érzik úgy, hogy egy bántalmazás, erőszak, rablás, rákos gyerek stb. posztolása, arra kommentelés és arra nyomott lájkok elégségesek és helyesek, sőt ez a maximum, amit tehetnek

hasonló mentalitásúak azok az emberek is, akik egy utcai verekedést, erőszakolást, balesetet váltva az okostelefonjuk után kapnak és levideózzák, posztolják, hümmögnek, ahelyett, hogy tennének valami emberit, hasznosat

bambanő (törölt) 2013.10.06. 03:49:57

mindig azt nézik az emberek, hogy miként lehet nem tenni valami helyénvalót
közben helyesen cselekedni pont annyi vagy nem sokkal több erőfeszítésbe kerülne, mint semmit nem tenni vagy csak látszattevékenységeket folytatni

Yumurdzsak 2013.10.08. 13:48:17

@nikita: gondolom elfelejtették levenni. de most így legalább mindenki azt kérdezi tőlem, h tényleg tele van szatírral az oldal?

amúgy nem csak a sértett tehet feljelentést (pl. állatok ellen) és ha tudomásodra jut bűncselekmény, azt te is jelentheted.

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2013.10.08. 14:23:45

@Yumurdzsak: a szeptember 29-én kiküldött levél lenne az "elfelejtés"? Egész biztosan így lehet.

igen, mond el mindenkinek, hogy jah, van 5 millió tag, ebből találtunk egy szatírt, és ez azt jelenti, h mindenki az.

A sértettek már tettek (tesznek) feljelentést. Jelentkeztek nálam néhányan. továbbra is azt gondolom, hogy ez az ő dolguk és nem az enyém.

A biztos utas 2013.11.23. 19:58:01

Összegezve, akkor ez kamu.....?
süti beállítások módosítása