2012.06.14. 09:25

Mennyibe kerül egy couchsurfer?

spend-money1.jpgTöbben kérdezték tőlem, hogy nem vállalok e a vendégeim miatt túl sok kiadást? A válaszom nem, de kérdés, hogy mit árazok be.

Szállásoltatási költségek: A villany és gázszámlám emelkedését miattuk nem tudom mérni, mert általány díjat fizetek, de gyakorlatilag semmilyen plusz rezsiköltséget nem jelentenek. A vízszámla fix díjas a közös költségbe van beépítve. Az ágyneműket minden vendég után kimosom, de a többi szennyessel kerül be a mosásba, így igazán ezt se tudom pontosan beárazni (a mósószer költségének ágyneműre eső hányada, kb 50 Ft). Kétfelé csoportosítottam az ágyneműimet a CS óta: egyik halmaz amit én használok és van egy stóc, ami már régi, kopottabb, és nem is szeretem igazán, ez megy a vendégeknek. Tehát az ágynemű amortizációját nem kell beárazni.

Étel-ital: Különösebb vacsorát nem szoktam készíteni, szendviccsel vagy palacsintával megkínálom őket este (mást nem tudok főzni). Legyen ennek a költsége 300 Ft. Sört szoktam venni a vendégeimnek, tehát ha 2 üveg sörrel számolok egy vendégre, az 500 Ft. Ha bemegyünk a városba mulatni, mindenki a saját maga fogyasztását rendezi. Volt olyan surferem, aki hálája jeléül a két napos étel és ital bevásárlásunkat két főre kifizette teljesen a boltban. Túró Rudit szoktam venni minden vendégnek kóstolóba, ét és tejcsokisat. Tehát ennek a költsége 200 Ft. Reggel kap egy kávét: kávépárna és tejköltség kb 100 Ft. 

Kommunikáció: Majdnem minden surferrel van max 2-3 sms váltás külföldi mobilra, ennek költsége max 300 Ft lehet.

Egy vendég összköltsége: 1450 Ft. 

Persze fel lehet tenni a kérdést, hogy ha nem jönnének a surferek, akkor este nem "kéne" elmenni velük szórakozni, ami viszont sokkal több pénzbe kerül. Erre az a válaszom, hogy szivesen megyek be velük a városba, vagy délután egy kiállításra stb, és ez az összeg nem a surferre, hanem magamra költött pénz.

A bejegyzés trackback címe:

https://couchsurfing.blog.hu/api/trackback/id/tr654587133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása